Skocz do zawartości

Wrześniowe Znaleziska [cz.10]

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 345
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie moje znalezisko tylko dwóch sympatycznych kolegów;)To zdjęcie dedykuję wszystkim mądralkom, którzy twierdzą że mosiężne orzełki wz. 19 nie były noszone w boju przez naszych żołnierzy. Zdjęcie z miejsca rozbrojenia 11 DAK, kocioł Świecki.

Już po polowym wyprostowaniu błędów młodości...
W sumie w tej okolicy wiem o znalezionych dwunastu orzełkach wz. 19. Najbliższe koszary oddalone sa o co najmniej kilkanaście kilometrów. Czy w dalszym ciągu mądralkowie twierdzą że te wszystkie orzełki przenosili sobie wojacy po kieszeniach? Nie cierpię jak ktoś plecie podobne bzdury. Kiedyś równie mądrzy mądralkowie twierdzili, że połamane orzełki to wynik działania komanda czerwonych siepaczy niszczących ślady starego". Jak Boga kocham, dlaczego takie tępaki nie sa banowane przez moderatorów? Ironia, czy sarkazm piętnowane sa czerwonymi i żółtymi kartkami, głupota natomiast kwitnie na całego...

Bardzo dziwne macie te tereny, zeby tak piekne fanty tak czesto wyjmować. U mnie w zachodniopomorskim czasami tez w lubuskim to zeby znaleść coś ciekawego trzeba chodzić tak długo aż stopy pokryją sie wrzodami i przy okazji sie zwymiotuje z przemeczenia. A polskie fanty nie występują praktycznie wcale.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie