Skocz do zawartości
  • 0

Mosiężne,karbowane blaszki

Daro Shadow

Pytanie

Napisano

Witam! Od kiedy pamiętam znajdywałem w lesie takie o to blaszki na kilogramy, wszędzie tego pełno praktycznie w każdym lesie takie znajduje są wykonane z mosiądzu lub miedzi ale raczej mosiądz. Po obu stronach są ślady lutowania. Od czego mogą być?

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ja jak to piszemy o lesie" to stawiam na to http://www.drewsad.com.pl/?laczniki,31

Skrzynki na sadzonki były drewniane łącznikiem była takowa laszka",ale jak zawsze to tylko moje skromne zdanie.

Czekam na wymiar.

Mowa o historii".
Napisano
No bo nie było automatów do bicia takowych blach"

Chodzi mi o to,że mogły być docinane na wymiar skrzynki",ale to tylko moja hipoteza.

Znajde dodam.
Napisano

Witam! Od kiedy pamiętam znajdywałem w lesie takie o to blaszki na kilogramy, wszędzie tego pełno praktycznie w każdym lesie takie znajduje są wykonane z mosiądzu lub miedzi ale raczej mosiądz. Po obu stronach są ślady lutowania. Od czego mogą być?

Napisano
Od kiedy pamiętam znajdywałem w lesie takie o to blaszki na kilogramy"

nie sądzę żeby wyrzucali kilogramy fasunków od wz.15, chodz mi też się z tym skojarzyło
Napisano
raczej to nie będą fasunki bo są jak pisałem wcześniej z miedzi lub mosiądzu

Nie wiem dokładnie jakie mają wymiary ale są za szerokie jak na fasunki

Bardziej pasuje opcja z chłodnicami chociaż nigdy nie znalazłem innych części np. rurki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie