CzarnyPoznań Napisano 15 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2012 Mam pytanie do kolegów i koleżanek :Czy mieliście jakieś dziwne spotkanie ze zwierzętami lub ptakiem wywołane przez wykrywacz?Ostatnio chodzą po zaoranym polu z Rutusem Proximą podeszły do mnie dwie malutkie sarenki wychodząc z wysokiej kukurydzy.Co mnie dogłębnie zaskoczyło.W dodatku wydawały podobne dźwięki-piski co wykrywacz.Podchodząc na dobry metr popiszczały i uciekły z powrotem w kukurydze.Nie jednokrotnie ptaki naśladowały dźwięk który wydaje wykrywacz.I jednego razu wrona czy inny duży czarny ptak chodził za mnie po polu wydając podobne dźwięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 15 Sierpień 2012 Share Napisano 15 Sierpień 2012 Po prostu ptaszydło zobaczyło że masz sprzęt do d....chodzisz, męczysz się i chciało pomóc. Pokazywało gdzie masz kopać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzarnyPoznań Napisano 15 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2012 Nie po prostu ktoś mi powiedział że ojca spotkały :)W dodatku jak byłem w Krynicy Morskiej teraz w sierpniu chodząc po plaży natrafiłem na całą watahę dzików grasujących po plażowych śmietnikach.Jak znajdę aparat to wstawię zdjęcie z plaży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talgo Napisano 15 Sierpień 2012 Share Napisano 15 Sierpień 2012 Ptaszydło to rechotało ze śmiechu naśladując odgłosy pikadła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzarnyPoznań Napisano 15 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2012 Plaża z dzikami w tle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grz_w Napisano 15 Sierpień 2012 Share Napisano 15 Sierpień 2012 Z taką saperką to dziki Ci chyba nie straszne ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuszek Napisano 15 Sierpień 2012 Share Napisano 15 Sierpień 2012 Ostatnio w lesie zainteresował się mną jelonek. Chyba go popiskiwnaie Proximy pobudziło, bo szczekał w niebogłosy i wcale się mnie nie bał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 15 Sierpień 2012 Share Napisano 15 Sierpień 2012 http://dzwieki.republika.pl/sarna.htmKiedy i jakim głosem posługuje się sarna?Koza i koźlak wydają piskliwy głos porozumiewawczy o brzmieniu: pii-piii, w czasie przestraszenia się lub wzajemnego poszukiwania. Taki sam głos wydaje koza w okresie rui, kiedy poszukuje partnera, albo jeśli jest ranna i odczuwa silny ból. Kozioł, jeśli jest czymś wystraszony, wydaje głos podobny do szczekania psa i dlatego ten głos nazywa się szczekaniem. Jeśli jest natomiast zły, że został ruszony przez jakieś niepokojące odgłosy człowieka lub idącej grubej zwierzyny, wtedy albo szczeka, albo wydaje głos zaniepokojenia podobny w brzmieniu do bee bee , względnie bej bej i ucieka w gęstwinę, najczęściej swoją ostoję, tam zatrzymuje się i powtarza bee bee W ten sposób kozioł często zdradza myśliwemu swoją ostoję"------------------------------------------------------------Głos wydaje koza w okresie rui, kiedy poszukuje partnera" taka okazja Wam się trafiła i zmarnowaliście...Post został zmieniony ostatnio przez moderatora vis1939 17:54 15-08-2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuszek Napisano 15 Sierpień 2012 Share Napisano 15 Sierpień 2012 Mam nagrane te jego szczekanie" na komórce. Wczesniej z tych zarośli wyszkoczyła sarenka jak oparzona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzarnyPoznań Napisano 15 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2012 vis 1939 to były dosłownie dzieci nie sięgały nawet do pasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 15 Sierpień 2012 Share Napisano 15 Sierpień 2012 Tuszek miałeś farta,że tylko poszczekał,niektórzy dostają kopa.http://www.youtube.com/watch?v=dPVfl049XyEWlazłeś na jego teren. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MilKam88 Napisano 15 Sierpień 2012 Share Napisano 15 Sierpień 2012 Wjechał w niego jak pudzilla w Najmana :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuszek Napisano 15 Sierpień 2012 Share Napisano 15 Sierpień 2012 Może ten jelonek to był właśnie jeden z tych owianych tajemnicą strażników" :DNie powiem bo saperkę mocniej w ręce ścisnąłem, ale prócz szczekania i patrzenia w moją stronę ciemnymi ślepiami nic specjalnego nie robił ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 16 Sierpień 2012 Share Napisano 16 Sierpień 2012 Zrobiłby Ci jesień średniowiecza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.