Skocz do zawartości

Bartek 3 czy Dukat 6

pipek102

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
Chciałbym kupić wykrywacz do 450zł znalazłem w tej cenie takie firmy :Bartek 3, Dukat 6 i kilka Bounty hunterów------ Możecie coś napisać o tych wykrywaczach?
Pozdrawiam!
Napisano
Proponowałbym zakupić ACE 250 dołożywszy te 300zł :).Mam ten wykrywacz i rewelacja.Aha i nie nabij się na te wykrywacze za 200-300 zł typu MD są to chińskie śmiecie" które ludzie na aukcjach opisują , że sięgają na 1m :).POZDRAWIAM D!
Napisano
Wiesz , zawsze można iśc na pobliskie plaże to raz , a dwa to fakt taki , że kupując garretta ace 250 dajmy za 700zł używke to nic na tym nie tracisz , bo nawet za tą samą cenę sprzedaż.A po trzecie jak kupisz cieńki wykrywacz jak wspominałem (MD) to nie dość , że stracisz kase to na dodatek zniechęcisz się do poszukiwań,ponieważ kopiąc same gwoździe i jakieś polmosy ręce Ci odpadną!.Pozdrawiam D!
P.S Oczywiśćie chodząc na plażę też się zniechęcisz roszkę" bo tam jest dużo kapsli od piw itp.Ale zarobić , zarobi na siebie :)
Napisano
za kilka dni planowałem wypad na morze chciałem się przelecieć po plaży ale chyba z środkami nie zdążę na coś lepszego także albo dam se spokój i dozbieram na coś lepszego albo kupię na początek jakiegoś bounty huntera czy tak jak pisałem starsze polskie modele. A co powiecie o Armandach naprawde są aż tak kiepskie jak niektórzy piszą??
Napisano
A co powiecie o Armandach naprawde są aż tak kiepskie jak niektórzy piszą??

Wolałbym nie zabierać głosu w kwestii tych wykrywaczy. Jedynie Dominatora za 2 tysiące sobie mogę wykluczyć.

albo kupię na początek jakiegoś bounty huntera

Rzeczywiście coś lepszego.

Musisz być stanowczy. Albo coś z garretta (150 lub 250, jak na początek to i tak 250), albo z fishera (f2) albo tekneticsa (alfa 2000 lub delta 4000). Bo w tym przedziale cenowym to już o coś podobnego o podobnych parametrach to ciężko.

Pozdrawiam, K.
Napisano
Armanda nie miałem , ale też chodzą po 800-1200zł tylko tam nie masz wyświetlacza LCD i tu będzie problem jak jesteś początkujący.. W armandach masz same regulacje i na dźwięk lecisz tylko i wyłącznie.Natomiast w garecie ace 150/250 masz tryby pracy czyli włączasz->wybierasz np jewerly (biżuteria) i lecisz.A w tym armandzie to pewnie kichać się z regulacja itd.Polecam Ci ace tylko i wyłącznie z tego powodu , że jest to wykrywacz dla początkujących głównie takich jak ty i ja , którzy zaczynąją przygodę z poszukiwaniami,a także dla profesjonalistów..Pozdrawiam :).
http://allegro.pl/wykrywacz-metali-armand-prospector-2-saperka-i2494600812.html
Zobacz sobie.
Napisano
Może nie jestem fachowcem ale Garretta ACE 250 miałem i szczerze mogę polecić pipkowi102. Monetek, łuseczek, guzików itp. wychodzi co nie miara. Uważam że dać 100 czy 200zł więcej i właśnie kupić model 250 ze względu na pinpointer.Ułatwia to życie. Pozdro
Napisano
Ja miałem go około roku i potwierdzam że nie tylko na monety się nadaje. Sprzęt uniwersalny z dość dużą przewagą na drobnicę.
Napisano
Drodzy panowie fahofcy".

Tu nie ma co wróżyć z fusów. Otóż ten wykrywacz to machina" konstrukcji chyba pana Alla. Ale ręki sobie nie dam uciąć. Po drugie ten wykrywacz działa podobnie, jak niektóre Armandy - to znaczy w trybie statycznym jest dyskryminacja (lub do wyboru - nie), a w trybie dynamicznym - zupełnie nie. Jest to więc wykrywacz bardziej ukierunkowany do szukania militariów na statyku, jak monet na dynamiku. W każdym razie nie jest to jakaś chałupnicza konstrukcja, wręcz przeciwnie, pokusiłbym się o stwierdzenie, że mogąca konkurować z niektórymi statykami (no może zbyt mocno powiedziane, ale...). Co do pokręteł - zdają się proste", ale tak naprawdę umiejętność poprawnej nastawy dyksryminacji w tym wykrywaczu to w pewnym sensie wyzwanie.

Ale bardzo dobrze żeś zrobił, bo tak tylko byś sobie życie utrudnił :)

K.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie