s_boj Napisano 24 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2012 Potrzebują informacji na szybko, na którą mógłbym się powołać. Wklejcie proszę jakiś link z danymi, ile osób w Polsce chodzi z wykrywką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 24 Czerwiec 2012 Share Napisano 24 Czerwiec 2012 ojojoj dużo... :) Agencie Tomek :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 24 Czerwiec 2012 Share Napisano 24 Czerwiec 2012 użytkowników którzy podali adres na tym forum jest 5894 ale ogólnie w Polsce będzie z pewnością 80-100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 24 Czerwiec 2012 Share Napisano 24 Czerwiec 2012 tysięcy oczywiście, nie wiem czemu nie dopisałem sorki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezimienny Napisano 24 Czerwiec 2012 Share Napisano 24 Czerwiec 2012 kiedyś w wiadomościach mówili że ponad 100 tysięcy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 25 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2012 No właśnie, kiedyś, gdzieś, ale mi chodzi o konkretne źródło, bo muszę zrobić z tego przypis do pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaaw Napisano 25 Czerwiec 2012 Share Napisano 25 Czerwiec 2012 No to kolejno odlicz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 25 Czerwiec 2012 Share Napisano 25 Czerwiec 2012 niestety obawiam się że można tylko szacować może tyle może tyle bo przecież te 40% się nie przyznaje i ukrywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 25 Czerwiec 2012 Share Napisano 25 Czerwiec 2012 jest taka pozycja jak : Thomas von Hohenkug z wykrywaczem po skarby " i tak jest Rozdział II Hobby nie służy do zarabiania i podrozdział ilu jest poszukiwaczy w Polsce. Ja jej nie mam , moze ktos z forum ma to ci udostepni skany pozdrawiam M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 25 Czerwiec 2012 Share Napisano 25 Czerwiec 2012 Autor szacuje liczbę aktywnych poszukiwaczy na 15-25tys osób (przynajmniej kilkanaście wypadów w roku),skanów niestety nie mam możliwości zrobić,zresztą prawa autorskie itd...pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 25 Czerwiec 2012 Share Napisano 25 Czerwiec 2012 stanowczo zaniżona statystyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 25 Czerwiec 2012 Share Napisano 25 Czerwiec 2012 czy ja wiem czy zaniżona? biorąc pod uwage ten wskaźnik (kilkunastu wypadów w roku ) to nie bedzie tak malo. u wielu osob piszczałka lezy w kącie i leży. Czyli moze i poszukiwaczy wszystkich jest ze 100 tys, ale aktywych moze byc wiele mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 25 Czerwiec 2012 Share Napisano 25 Czerwiec 2012 Może w takim razie oświecisz nas kolego psioter swoimi źródłami w tym temacie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 25 Czerwiec 2012 Share Napisano 25 Czerwiec 2012 emes no to są źródła niepodparte niczym taki temat to tylko domysły, trzeba admina zapytać ilu jest zarejestrowanych uczestników trzeba pomyśleć ile jest takich for i podzielić na połowę bo dużo jest kont martwych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 25 Czerwiec 2012 Share Napisano 25 Czerwiec 2012 psioter a co ci da liczba zalogowanych? wg mnie niewiele. Nie mamy pewnośći ze częśc ludzi tutaj zalogowanych nie posiada piszczałki. Jest tutaj tylko dla jednego dzialu np: Rekonstrukcja czy też Pojazdy/artyleria. czyli juz odpada jakis procent. Tak samo będzie z innymi forami gdzie jest jeszcze wiele innych działów niezwiązanych typowo z poszukiwaniami:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 25 Czerwiec 2012 Share Napisano 25 Czerwiec 2012 tam w drugim zdaniu miał byc Nie mamy pewnośći ze częśc ludzi tutaj zalogowanych posiada piszczałke." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 25 Czerwiec 2012 Share Napisano 25 Czerwiec 2012 Patrząc że jest kilka/naście for o podobnej tematyce,dodając osoby niezalogowane/obserwujące i chodzące z piszczałką stawiałbym na 60-80tysięcy aktywnych" Na forum w Poznajmy się"jest prawie 6tysięcy(aktywnych) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 25 Czerwiec 2012 Share Napisano 25 Czerwiec 2012 emes musiałbys spojrzec na bibliografie tej knigi, moze gdzies w tych pozycjach będzie jakas baza danych albo cos.S-boy nie masz lekkiego zadania:)PS: ja swój licencjat bronie jutro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 25 Czerwiec 2012 Share Napisano 25 Czerwiec 2012 Dla tego przyjąłem średnio że 50% jest bez wykrywacza, czytaj ze zrozumieniem co pisze. policzenie z dokładnością do 1tys jest niemożliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryjec Napisano 26 Czerwiec 2012 Share Napisano 26 Czerwiec 2012 i pamiętajcie że są też tacy co robią za kilku ;) ja np każdą miejscówkę odwiedzam 3 razy na jeden wypad. mam 3 łopaty, dwa wykrywacze. Jeden pożyczam sobie sam. [chyba poszukiwacz na pożyczonym sprzęcie tez się liczy?]pozdrR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 26 Czerwiec 2012 Share Napisano 26 Czerwiec 2012 Nie mówiąc, jeśli liczymy Forum, o wielu wcieleniach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryjec Napisano 26 Czerwiec 2012 Share Napisano 26 Czerwiec 2012 jak to? przecież tak nie wolno, a poza tym mamy sprawnie działającą administrację, która na pewno do tego nie dopuszcza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 26 Czerwiec 2012 Share Napisano 26 Czerwiec 2012 Jeden z rekordzistów, to już chyba na czwartym lub piątym nicku jeździ... Na tym aktualnym też ma przypięte trzy żółte łatki. Możecie zgadywać, któż zacz :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 26 Czerwiec 2012 Share Napisano 26 Czerwiec 2012 Mylisz się misiu - jedzie na nowej tożsamości - Dostał błogosławieństwo od Hebdziny na dalszą, lepszą nową drogę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 26 Czerwiec 2012 Share Napisano 26 Czerwiec 2012 Nie, nie o nim piszę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.