Skocz do zawartości

ilu nas tak naprawdę jest?

s_boj

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Potrzebują informacji na szybko, na którą mógłbym się powołać. Wklejcie proszę jakiś link z danymi, ile osób w Polsce chodzi z wykrywką?
Napisano
jest taka pozycja jak : Thomas von Hohenkug z wykrywaczem po skarby " i tak jest Rozdział II Hobby nie służy do zarabiania i podrozdział ilu jest poszukiwaczy w Polsce.
Ja jej nie mam , moze ktos z forum ma to ci udostepni skany
pozdrawiam M
Napisano
Autor szacuje liczbę aktywnych poszukiwaczy na 15-25tys osób (przynajmniej kilkanaście wypadów w roku),skanów niestety nie mam możliwości zrobić,zresztą prawa autorskie itd...pozdr
Napisano
czy ja wiem czy zaniżona? biorąc pod uwage ten wskaźnik (kilkunastu wypadów w roku ) to nie bedzie tak malo. u wielu osob piszczałka lezy w kącie i leży. Czyli moze i poszukiwaczy wszystkich jest ze 100 tys, ale aktywych moze byc wiele mniej
Napisano
emes no to są źródła niepodparte niczym taki temat to tylko domysły, trzeba admina zapytać ilu jest zarejestrowanych uczestników trzeba pomyśleć ile jest takich for i podzielić na połowę bo dużo jest kont martwych.
Napisano
psioter a co ci da liczba zalogowanych? wg mnie niewiele. Nie mamy pewnośći ze częśc ludzi tutaj zalogowanych nie posiada piszczałki. Jest tutaj tylko dla jednego dzialu np: Rekonstrukcja czy też Pojazdy/artyleria. czyli juz odpada jakis procent. Tak samo będzie z innymi forami gdzie jest jeszcze wiele innych działów niezwiązanych typowo z poszukiwaniami:)
Napisano

Patrząc że jest kilka/naście for o podobnej tematyce,dodając osoby niezalogowane/obserwujące i chodzące z piszczałką stawiałbym na 60-80tysięcy aktywnych"
Na forum w Poznajmy się"jest prawie 6tysięcy(aktywnych)

Napisano
emes musiałbys spojrzec na bibliografie tej knigi, moze gdzies w tych pozycjach będzie jakas baza danych albo cos.
S-boy nie masz lekkiego zadania:)

PS: ja swój licencjat bronie jutro :)
Napisano
Dla tego przyjąłem średnio że 50% jest bez wykrywacza, czytaj ze zrozumieniem co pisze. policzenie z dokładnością do 1tys jest niemożliwe.
Napisano
i pamiętajcie że są też tacy co robią za kilku ;) ja np każdą miejscówkę odwiedzam 3 razy na jeden wypad. mam 3 łopaty, dwa wykrywacze. Jeden pożyczam sobie sam. [chyba poszukiwacz na pożyczonym sprzęcie tez się liczy?]
pozdr
R
Napisano
jak to? przecież tak nie wolno, a poza tym mamy sprawnie działającą administrację, która na pewno do tego nie dopuszcza :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie