Skocz do zawartości
  • 0

gąsienica od pojazdu oraz ciekawy fant

matt15

Pytanie

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tak jak ktoś już napisał wcześniej temat tych ( ogniwek ) był poruszany na wielu forach i nie tylko w Polsce ,elementy te były znajdowane w różnych regionach Polski ale również na Łotwie i Estonii ,osobiście uważam że nie jest to żadna odmiana gąsienicy do pojazdu lecz jakiś element taśmociągu , podajnika amunicji lub coś w podobnym stylu .
Napisano
Sidi - ja mam tego ze 50 sztuk jak nie lepiej , powyciągane na wojennych okopach i podzielam twoje zdanie że to nie gąsienice
, choć bardziej bym obstawiał na coś leśniczego ew. związane z taśmociągiem .
Napisano
A nie będzie to element właśnie podajnika kłód pod piłę? Z podobnych fragmentów składał się właśnie coś jakby łańcuch na którym jechały pnie, który widziałem kiedyś na jakimś tartaku ,ale nie przyglądałem się specjalnie budowie ogniw.
Napisano
Na przykład- http://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpbb2/viewtopic.php?f=7&t=15102&p=115920&hilit=g%C4%85sienica#p115920.
Napisano
Aha,kompletnie nie wiem co to może być,szukałem już prawie wszędzie.Kolega powiedział mi że to może być od Kettenkrada,ale nie był pewien,no i okazało się że to nie od niego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie