Kosa2 Napisano 21 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2012 Witam jestem tu nowy i wypadało by się przedstawić.Chciałbym odnowić ten hełm i nie wiem jak to zrobić.Na hełmie są małe wżery.Chciałbym zrobić z niego hełm SS i proszę o rade jak się za niego zająć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 21 Czerwiec 2012 Share Napisano 21 Czerwiec 2012 Nie piszesz co chcesz z nim zrobić,czy do rekonstrukcji czy na szafę".Ja oddałbym do piaskowania,pózniej szpachla,malowanie itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 21 Czerwiec 2012 Share Napisano 21 Czerwiec 2012 Jeżeli do kolekcji na półkę to odradzam szpachlowań, malowań etc - nie psujmy uroku. A jeżeli do rekonstrukcji to wypiaskuj, szpachla, szlifowanie, malowanie bla bla bla... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuszek Napisano 21 Czerwiec 2012 Share Napisano 21 Czerwiec 2012 Do rekonstrukcji to moim zdaniem, lepiej poszukać egzemplarza w o niebo lepszym stanie. Szkoda niszczyć takiego okazu. Sam kiedy byłem niespełna rozumu, miałem hełm z przestrzeliną na czole i go zacząłem szpachlować.. teraz mi się płakać chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 21 Czerwiec 2012 Share Napisano 21 Czerwiec 2012 Po właścicielu czy po hełmie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 21 Czerwiec 2012 Share Napisano 21 Czerwiec 2012 Na odkrywcy powinien być dział ; Kawał tygodnia" Pozdrawiam DZIECI3 :D ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuszek Napisano 22 Czerwiec 2012 Share Napisano 22 Czerwiec 2012 Szkop też człowiek ;) Ale zdecydowanie po hełmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa2 Napisano 22 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2012 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 23 Czerwiec 2012 Share Napisano 23 Czerwiec 2012 Szkop to szkop. Radził bym wypiaskować go odpowiednio ażeby rdza nie wyłaziła po renowacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 28 Czerwiec 2012 Share Napisano 28 Czerwiec 2012 Również z perspektywy czasu stwierdzam, że renowacja mojego hełmu była jednym z najgłupszych błędów, jakie popełniłem od początku mojego zbieractwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 28 Czerwiec 2012 Share Napisano 28 Czerwiec 2012 I ja też tak stwierdzam , ja też. Chociaż pocieszam się,że oddałem w ten sposób hołd żołnierzom polskim walczącym w 1939 roku :) Hełm był bez farby,ale i tak błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebi_ns Napisano 26 Sierpień 2012 Share Napisano 26 Sierpień 2012 a to mój m40 po renowacjji. wejdz na mój wątek jak odrestaurować hełm tam wszystko masz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 27 Sierpień 2012 Share Napisano 27 Sierpień 2012 Zerknij http://www.hitmit.fora.pl/czyszczenie-i-konserwacja,23/jak-odnowic-znaleziony-helm,631.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa2 Napisano 27 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2012 Patrzyłem na to kiedyś ale po tym co mi napisaliście to zrezygnowałem z renowacji i hełm stoi na szafie taki jaki był:)Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 27 Sierpień 2012 Share Napisano 27 Sierpień 2012 No i bardzo dobrze! Jak chcesz restaurować , to znajdź/kup trupa hałerka i do roboty! Takiego nie szkoda a Twój nienajgorszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.