Skocz do zawartości
  • 0

Niemiecki nieśmiertelnik

Nazir

Pytanie

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie wiem o co Ci chodzi, staram się być w zgodzie z zasadami panującymi na forum. Poprosiłem o identyfikację, niestety o zbyt dużo proszę, podzieliłem się też z faktem sprzedaży, by już nikt do mnie nie pisał.
Nie wiem naprawdę o co Ci chodzi.
Napisano
o punt 6

http://www.odkrywca.pl/kazdy-ma-to-przeczytac-przed-dodaniem-tematu-,654705.html#654705

informujemy o sprzedaży, żeby uniknąć problemów - cy teraz wiesz ?
Napisano

Witam, dołączę się z pytaniem.
Podobno w miejscu gdzie znalazłem nieśmiertelnik stacjonowała niemiecka dywizja pancerna . Mam pytanie, czy wiecie gdzie, którędy się przemieszczali i gdzie została rozbita ta dywizja? Podobno był to 1944 rok.

Napisano
No wybacz! Czy ja dwa tygodnie temu wiedziałem że to sprzedam? Myślałem że to ma chociaż wartość sentymentalną, ale po odpowiedziach wniosłem że to ma wartość żadną, więc fakt, że sprzedałem to za jakąkolwiek kwotę uznałem za dar z niebios, upust boży albo szczęście, jak tam zwał.
Napisano
W ten sposób osoby które poświęcają czas na identyfikację będą mogły same podjąć decyzję czy chcą pomóc czy nie."

Podjęły decyzję: nie pomogły, więc o co Ci chodzi?
Napisano
nz-?
Pz. Panzer - pancerny
Jäg. Jäger (Hunter) [light infantry or anti-? unit (like Panzerjäger=antitank)]
Ers. Ersatz (replacement; Training depot; reinforcement)
Abt. Abteilung - oddział

Stryj opowiadał że mieli tu kuchnię i warsztat, że zaatakowała ich radziecka artyleria i uciekli w stronę Myszyńca.
Choć trwały tu potyczki, to nigdzie nie mogę znaleźć wiadomości o działaniach wojennych na terenie mojej wsi. Może chociaż dowiem się jaka dywizja lub oddział tu stacjonował.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie