Skocz do zawartości

Przystanek WOOSDTOCK 2012

XaXers

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych kolegów po fachu. Wiem że całe rzesze ludzi uderzą w to piękne miejsce jakim jest Kostrzyn nad Odrą.
podobny temat śledziłem w tamtym roku i postanowiłem założyć i w tym:)
Może zorganizujemy jakieś spotkanie i podyskutujemy o aszych odkryciach".

• Odpowiedzi 77
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Ja oczywiście się melduję,choć w tym roku mam zamiar ominąć koszmarny w dotarciu samochodem dzień rozpoczęcia i dojadę dzień wcześniej.
vojtaz2 pamiętaj o mnie proszę i zarezerwuj mi miejsce na namiocik jak rok temu,było wybornie w takim gronie.
BART30

Jeżeli twierdzisz, że Owsiak czymś zgrzeszył, to odpowiedz mi na pytanie, czy nie odkupił swoich grzechów tysiącami uratowanych za sprawą podjętej przez siebie akcji istnień ludzkich. A potem pomyśl o swoich grzechach i o tym, czym chcesz je odkupić. Jak ze swojego oka wyjmiesz belkę, to poszukaj drzazgi w oku Owsiaka.

Ale mnie naprawdę guzik obchodzi kogo i co on popiera. Dla mnie jest istotna sfera realnych działań, których efekty widać na co dzień w szpitalach. Poglądy to prywatna sprawa ich nosiciela, a miarą jakości człowieka jest to, co robi dla innych.

Przeciwnicy WOŚP może pojmą o co chodzi, jak ich dziecko zostanie uratowane dzięki tej właśnie akcji.
Wcześniej nie ma na to żadnych szans.
Znając życie i mohery zdaję sobie sprawę z tego, że nie wszyscy przeciwnicy to pojmą nawet w obliczu faktu dokonanego.
Dlatego w przypadku niektórych oszołomów aborcja byłaby bardzo wskazana, ale niestety dowiadujemy się o tym zwykle zbyt późno.

sowiejskij wiedz,że coś się dzieje!!!

A ja proponuję spojrzeć obiektywnie, a nie ograniczać się do tego co w mediach gadają. Działam dla WOŚP od kilku lat i satysfakcja z tego ogromna bo człowiek wie, że naprawdę pomaga ludziom. A co by utrzymać temat wątku to Wikos i ekipa z Brodnicy jak co roku melduję się w Kostrzynie ;)

Przeciwnicy WOŚP może pojmą o co chodzi, jak ich dziecko zostanie uratowane dzięki tej właśnie akcji.
Wcześniej nie ma na to żadnych szans.
Znając życie i mohery zdaję sobie sprawę z tego, że nie wszyscy przeciwnicy to pojmą nawet w obliczu faktu dokonanego.
Dlatego w przypadku niektórych oszołomów aborcja byłaby bardzo wskazana, ale niestety dowiadujemy się o tym zwykle zbyt późno."

Taaa panie Hansdekawka, przeciwnicy Jurka" to ciemne mohery, zaś postępowa część ludzkości popiera orkiestrę" :) Jesteś typowym przedstawicielem młodych, wykształconych, z wielkich miast", co to wierzą że z tą demokracją w Polsce to naprawdę :) Już tam Nadredaktór i jego komisarze wraz z zaprzyjaźnioną stacją" dbają o to, żebyście mieli jedno zdanie na każdy temat, dlatego wszystkie media mainstreamowe mówią wam co myślicie o danej sprawie, a gdyby nie daj Boże jedna gazeta pisała co innego a druga co innego, to wy nieszczęśni nie wiedzielibyście, co myślicie i doznalibyście dysonansu psychicznego. Macie wierzyć, że ład ustanowiony przez Kiszczaka w Magdalence jest wieczny, a w tym ładzie nie ma miejsca na wątpliwości i różnice zdań, a kto ośmieli się mieć inne zdanie, ten moher i zacofaniec. Jesteście żałośni, panie Hansdekawka i zasługujecie na współczucie.

Bandolero- toż przecież Ciebie ani nikt na Woodstock nie zaprasza, ani nie prosi abyś się w tym wątku udzielał...
Ale nie, Ty zawsze swoją ( otrzymane z falami radiowymi ) propagandę wciskać, wygłaszając prawdy objawione o Nadredaktorze... Ciekawe, skąd Ty wiesz co on pisze- nie powiesz, że wraże gazety przeglądasz, a może i tfu tfu czytasz? Ale mam nadzieję, że przez grube gumowe rękawice, żeby się nic do Ciebie nie przykleiło...

Oczywiście, że czasem czytam, ale mimo to mam własne zdanie, bo czytam również wiele innych rzeczy. Reaguję alergicznie na impertynenckie nazywanie ciemnym moherem" każdego, kto ma inne poglądy niż te które Organ Organów podaje do wierzenia młodym, wykształconym, z wielkich miast". To bardzo niepokojące, że posiadanie własnego zdania stało się syndromem zacofania" i moheryzmu" również na tym Forum. Dlatego właśnie delikatnie reaguję, choć staram się to robić w sposób kulturalny, w przeciwieństwie do pana Hansdekawka.

sowiejskij, to co piszesz jest bardziej żałosne niż rojenia Macierewicza :). Przecież Twój wpis jest dobitnym przykładem zindoktrynowania przez skrajnie prawicowe media, które nie zadają pytań, nie szukają argumentów, a jedynie głoszą twierdzenia :). Naprawdę myślisz, że młodzi ludzie masowo czytają Wyborczą? Solą w oku staje Ci fakt, że jak co roku kilkaset tysięcy młodych ludzi będzie się bawiło na koncertach na wolnym powietrzu. A co Cię to k.... obchodzi, skoro sam twierdzisz, że nie dajesz pieniędzy na Orkiestrę. Jak nie wydałeś ani grosza, to jakie masz prawo kogokolwiek rozliczać? Ja nie daję na Rydzyka, albo budowę Lichenia, ale nie trolluję na forach internetowych z napisem ie daję na Licheń", ani nie chodzę w koszulce z granatem i podpisem zuć na tacę". Jak ktoś daje, to jego sprawa, jego sumienie i jego wolna wola. Wnieś na to forum coś więcej, niż stek bzdur rodem z Naszego Dziennika.

W to że nie czytasz GW to akurat nie wątpię, bo nie wyglądasz na takiego który cokolwiek czyta, wszelako właściwy obraz świata kreowany we wzmiankowanej gazecie i tak do Ciebie dociera innymi, że tak powiem, otworami. Gdybyś nie był pozbawiony zdolności samodzielnego myślenia, to wiedziałbyś, że nasze nieszczęśliwe państwo, zamiast inwestować w reformę systemu opieki zdrowotnej, wykorzystuje takich jak Ty i inni młodzi, wykształceni, z wielkich miast", biorąc ich na litość i wzruszenie nad losem chorych dzieci. A płacimy za to wszyscy, bo Owsiak to projekt polityczny, dzięki któremu nasze nieszczęśliwe państwo może ukraść nam więcej pieniędzy, zamiast przeznaczyć je na reformy. A na zwany Woosdtock" (pisownia zapożyczona z tytułu wątku) nie jeżdżę również i z tej przyczyny, że tam grają jedynie badziewiaste kapele, a ja akurat lubię brutal death metal oraz slam.

sowiejskij, zanim stąd ostatecznie wylecisz (w co nie wątpię, po twoim ostatnim wpisie), chciałbym cię poinformować, że bardzo doceniam twoje nieudolne starania o to, by pisać kulturalnie i ubolewam nad faktem, że ci nie wychodzi (a może i ci wychodzi, ale nie pisanie, a słoma). Kiedyś już tu pisałem o moim wykształceniu i o tym co i ile musiałem przeczytać, aby je uzyskać, więc szkoda mi czasu na tłumaczenie ci czegokolwiek. Poza tym, ja ci naprawdę wierzę, że to, co do ciebie dociera musi być death i musi być brutal.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie