kapuchy Napisano 23 Czerwiec 2012 Napisano 23 Czerwiec 2012 Tak jak pisałem, lufy zdjęli, bo poprzedni zarządca zabrał je ze sobą - byly jego. Nowy będzie dopiero uzupełniał kolekcję.
kapuchy Napisano 23 Czerwiec 2012 Napisano 23 Czerwiec 2012 Drezyna śmiga już dawno, a ma smigać KOLEJKA :), najprawdopodobniej w tym sezonie się już będzie można załapać, będzie jeździć w korytarzu do planowanej 718-tki
woytas Napisano 23 Czerwiec 2012 Napisano 23 Czerwiec 2012 Ko - co?Lokomotywka jaka? Mów całą prawdę :)
kapuchy Napisano 23 Czerwiec 2012 Napisano 23 Czerwiec 2012 Przyjdzie czas to się dowiecie :D(a ja sam się muszę zorientowac w szczegółach ;), w przyszłą środę, czwartek, tak że cierpliwości)
sza.man Napisano 14 Lipiec 2012 Autor Napisano 14 Lipiec 2012 przybyłemzapłaciłemzobaczyłem...Zamek w Łagowie faktycznie ciekawy.Jego największym atutem jest zdecydowanie pani z recepcji, ale pokoje też sympatyczne.Katownia niestety bez dybów...Byliśmy w Pniewie i na Pętli Boryszyńskiej.Ogólnie było bardzo fajnie, ale byłoby jeszcze fajniej, gdyby grupy sprowadzane pod ziemię miały rozsądną liczebność- 33 osoby to zdecydowanie za dużo!W temacie kolejki oświecono mnie, że ma jeździć tylko po Pętli Boryszyńskiej, niby w przyszłym roku.Ile w tym prawdy-nie wiem.Zahaczyliśmy też o Kostrzyn- poruszające doświadczenie, zobaczyć miejsce gdzie kiedyś było tętniące życiem miasto, a dziś zostały tylko resztki dróg i sterta gruzów.Najgorsze, że ktoś wpadł na poroniony pomysł >rewitalizacji< terenu- na ruinach twierdzy robione są jakieś nadbudowy, instalowane ławki i chyba ma być coś w rodzaju promenady.
woytas Napisano 18 Lipiec 2012 Napisano 18 Lipiec 2012 Ja byłem dzisiaj przejazdem w Pniewie ale nie było nikogo konkretnego do pogadania - zresztą 3 autobusy dzieciaków okupowały straganik - kupiłem nowe wydanie Perzyka bo stare komuś pożyczyłem i wcięło.... Ale żal było na doły nie zerknąć :(
szwejk4 Napisano 19 Lipiec 2012 Napisano 19 Lipiec 2012 Ja się tam wybieram koło 15 sierpnia też z kobieciną może ktoś z kolegów będzie to można by pogadać piwka się napić ale jakby co zawsze mam dwa wolne miejsca;) to i transport będzie pozd.
XANTOS Napisano 23 Lipiec 2012 Napisano 23 Lipiec 2012 Mam pytanko w kwestii Twierdzy Kostrzyn - czy jest tam co zwiedzać, gdzie pochodzić, co zobaczyć, itp? Jakaś trasa turystyczna, muzeum? Da się z tego zrobić wycieczkę na cały dzień?
sza.man Napisano 24 Lipiec 2012 Autor Napisano 24 Lipiec 2012 Nie ma Twierdzy Kostrzyn- jest tylko (aż) miejsce, gdzie kiedyś była Twierdza Kostrzyn.Zero oznakowania, nawet parkingu nie ma.Są resztki bastionów i innych dzieł obronnych- cześć zarośnięta krzakami, inne w trakcie pseudorekonstrukcji - ogrodzone siatką budowlaną.W obrębie dawnej twierdzy są wykoszone ścieżki z tablicami informacyjnymi, co gdzie było.W jednej z odbudowanych bram znajduje się punkt informacji turystycznej- zamknięty na głucho.\\Na upartego całe zwiedzanie można rozwlec do 2 godzin.
Penetrator Napisano 25 Lipiec 2012 Napisano 25 Lipiec 2012 Punkt informacyjny może być zamknięty z powodu oprowadzania wycieczki.Warto natomiast zwiedzić okoliczne forty, szczególnie Sarbinowo, Czarnków i po niemieckiej stronie Gorgast. Ponadto pozostają też do zwiedzania schrony międzypola :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.