Skocz do zawartości

MRU...jednodniowa wycieczka z babą...

sza.man

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No własnie... Gdzie najlepiej uderzyć, żeby jak najwięcej obaczyć, a przy okazji dorwać jakieś cywilizowane spanie z bieżącą wodą i knajpą niedaleko...?
Radźcie:-)
Napisano
Witam!Jak na jeden dzień to trzeba się faktycznie na coś zdecydować.Na południowym odcinku masz fajne jazy i mosty,w centralnym - dwie trasy turystyczne:Boryszyn i Pniewo(nie wiem jakie masz doświadczenie,ale jak z kobietą to dobra opcja).zobaczycie wtedy i system podziemny i obiekty na powierzchni.Na północy z kolei to np.Grupa Warowna Ludendorff.W każdym z tych miejsc są jakieś miejsca noclegowe.
Napisano
Pniewo i okolice. Może 724 będzie otwarty to i nietoperza zobaczyć można. Do tego Schill i kilka mostów.
A noclegi to można spróbować w podkowie w Wysokiej.
Napisano
Witam,

Proszę nie traktować tego jako reklamę. Byłem tam to, polecam hotel w Zamku Joannitów w Łagowie. Jest to moja sprawdzona baza wypadowa jak i przystanek w trakcie wypraw na zachód. Jest klimat, dobre jedzenie, historia na wyciągniecie ręki i ponoć straszy :-). Blisko stąd m.in na MRU, dawnej bazy atomowej, opuszczonego miasta w Kęszycy Leśnej.

Szczegóły: http://www.zamek-lagow.pl

Pozdrawiam
C
Napisano
Z Babą... z moją ostatnio byłem na MRU Pniewo i zacytuję jej słowa - i co w tym fajnego, wygląda jak piwnica".
Szkoda, że moją to nie kręci ;)
Napisano
Męskie wyjazdy są najlepsze (nie doszukiwać się ukrytych znaczeń, których nie ma ;) ).

Tak przestudiowałem ofertę tego zamku w Łagowie, bo byłem tam ostatnio na wieży widokowej (tam się już babie podobało) i ceny nawet przystępne. Ale, zaciekawił mnie jeden pokój na nocleg ze swoją kobietą :

K a t o w n i a - pokój urządzony w stylu średniowiecznej celi tortur. Usytuowany jest przy wejściu na zamkowy dziedziniec. Wielkie łoże z litego drewna, wiszące na ścianach katowskie narzędzia, brzęk łańcuchów oraz świst wiatru za oknem (...)"

Hmm, ciekawe czy w tym pokoju są zainstalowane dyby... ;)
Napisano
no moją penetracja kręci, tyle że jak ostatnio byliśmy przejazdem to w krótkich gaciach tylko, a tam niby zimno jest, więc się skończyło na syfiastej kiełbasce z równie syfiastego grilla.
A jest tam jakie muzeum z czołgiem albo czymś równie widowiskowym?
Napisano
Czołg jest w Pniewach - muzeum też jest (ale lufy ze ścian ściągnęli - zapomniałem się ostatnio zapytać dlaczego).
Jak chcesz coś wrzucić na ruszt to jedź do Nietoperka - tam jest knajpa ze Skotem na placu (kiedyś to był skot - teraz ciężko powiedzieć co) - można tam zjeść za jakieś 50-60 zeta duży obiad. Do tego kelnerka, która zapiera dech w piersi (ale żony nie będziesz się musiał obawiać...)
Napisano
lufy zdjęli, bo się zmienił zarządca i są w trakcie różnych zmian organizacyjnych, na dole będzie na 400 m odcinku uruchomiona kolejka, otworzyli galerię Jurgi i takie tam różne
Napisano
Myślę, że coś innego z tymi lufami... Ale się dowiem :)
A kolejka była zarąbista na tym kawałku jak w nocy wracaliśmy do 717 i wio :) Ale nie ukrywam, że fajnie będzie pojeździć na dłuższym odcinku.
Napisano
a'propos dołów:
http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120622/POWIAT08/120629837
żeby im tylko co głupiego nie wpadło do łba z zamykaniem itd...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie