pawlik Napisano 26 Kwiecień 2012 Autor Napisano 26 Kwiecień 2012 Witam. Planuję zmianę wykrywacza na wyżej wymieniony, ale chciałbym zobaczyć ten sprzęt w terenie. Jeśli ktoś posiada vx3 i mieszka w okolicach warszawy (powiedzmy do 60-70km)i byłby chętny spotkać się i porównać z terką 705. to proszę o kontakt. Pzdr Paweł
torba5 Napisano 26 Kwiecień 2012 Napisano 26 Kwiecień 2012 grubo brachu grubo ,pewnie byłeś ale tak do wszelkiegohttp://www.thesaurus.com.pl/forum/viewforum.php?f=112&sid=356e18684eb69950bff417f9b7059cc1ostatni weekend września
Krychus Napisano 26 Kwiecień 2012 Napisano 26 Kwiecień 2012 Całkiem ciekawy, radziecki test V3, wprawdzie nie VX3, ale daje jakiś przybliżony obraz... fajnie się czyta.http://www.reviewdetector.ru/review/spectra.htmA tu typowo VX3, amerykański test.http://www.losttreasure.com/content/archives/metal-detector-field-test-and-review-whites-spectra-vx3Pozdrawiam, K.
pawlik Napisano 26 Kwiecień 2012 Autor Napisano 26 Kwiecień 2012 Widziałem:) zawsze od tego forum zaczynam zbieranie informacji.Ostatni tydzień września strasznie kusi...
pawlik Napisano 26 Kwiecień 2012 Autor Napisano 26 Kwiecień 2012 Krychus-dzięki.Czytałem dużo, ale muszę sprzęt mieć w łapie i zobaczyć jak to chodzi. Pzdr
adek_ Napisano 29 Kwiecień 2012 Napisano 29 Kwiecień 2012 dwóch z wawy go miało ale szybko sprzedało :) Zakup sprzętu przeanalizuj koniecznie wczesniejszą WŁASNĄ weryfikacją na polu bo możesz płakać ;) Sprzęt trudny w obsłudze, dla mnie wiecej ustawiasz na polu niż szukasz.
k-szela Napisano 29 Kwiecień 2012 Napisano 29 Kwiecień 2012 Mam VX3 i wcale nie jest on taki trudny w obsłudze, ustawiasz raz i latasz. Problem tkwi w tym że sprzętu się trzeba nauczyć i jak nie będzie się na początku eksperymentować z ustawieniami to lepiej sobie wybić ten sprzęt z głowy, fabryczne ustawienia są jak dla mnie do bani i trzeba je troszkę poprzestawiać , ale nie wiele min. recovery delay tak koło 50-60 i czułość ( tu radzę nie przesadzać ), tak poza tym sprzęt stabilny i z dużym zapasem. Jeżeli chodzi o częstotliwości chodzę na trzech, ale w zaśmieconym terenie często też na jednej częstotliwości głównie 7,5 sprzęt jest wtedy bardziej stabilny i wskazania są bardziej jednoznaczne i z tego co zauważyłem także głębszy.
talgo Napisano 29 Kwiecień 2012 Napisano 29 Kwiecień 2012 Hmm wydawało mi się że o te trzy częstotliwości chodzi aby uzyskać z nich jak najwięcej informacji a nie przestawiać na jedną żeby sprzęt był stabilnychyba dla jednej częstotliwości można kupić coś tańszego
VanWorden Napisano 29 Kwiecień 2012 Napisano 29 Kwiecień 2012 Tak, ale tu masz możliwość sprawdzania sygnału na różnych częstotliwościach, bez zmiany cewki jak np., w Xterrach.. Możliwość tak precyzyjnej analizy celu, przed jego wykopaniem, jest naprawdę nie do przecenienia i zdecydowanie wyróżnia ten sprzęt na plus. PozdrawiamVW
k-szela Napisano 29 Kwiecień 2012 Napisano 29 Kwiecień 2012 Dokładnie, jak już napisałem chodzę na trzech częstotliwościach, jednak kiedy teren jest trudny i zaśmiecony daję na jedną z trzech w zależności od warunków i nie muszę się bawić w zmianę cewek, w MXT którego miałem brakowało mi niższej częstotliwości. Co do zasięgów trzeba testować w terenie z ustawieniami, a dojdziecie do sedna sprawy, ja się wciąż uczę mimo że jest to okrojona spectra v3i to z każdym dniem jest coraz lepiej, wiem też że sprzęt ma potencjał...
pawlik Napisano 29 Kwiecień 2012 Autor Napisano 29 Kwiecień 2012 Dzięki za odzew. Niestety nikt nie wyraził chęci spotkania i wypróbowania sprzętu:( ale nie tracę nadziei:) w ciemno nie będę kupował, bo to spory wydatek. adek miałeś chyba v3i, a vx3 jest podobno łatwiejsza do ogarnięcia.
Klucznik Napisano 12 Maj 2012 Napisano 12 Maj 2012 W mojej grupie ja latam z XP a kolega z V3I.Na poletku doswiadczalnym spektra bije XP o min 15 % p[od wzgledem zasiegow),a co do informacji o znalezisku(rodzaj metalu,glebokosc i wielkosc oraz prawdopodobienstwo ) to jest daleko w przodzie.Jak znasz XLT czy DFX to poradzisz,a jak nie znasz to bedziesz latal na poczatek coin,jevelerSa to sprzety jak na razie sztandarowe.A jakbys mieszkal w okolicach Olkusz,Krakow to mozna to zobaczycK. z K..
pawlik Napisano 13 Maj 2012 Autor Napisano 13 Maj 2012 Witam. Niestety to trochę za daleko:)Ale dzięki za każde info. Pzdr Paweł
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.