Skocz do zawartości

Tejon vs CS6MXi

pawcion123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tejon jest ponadprzeciętny w działaniu i skuteczności; wykonanie jest zupełnie przyzwoite, nie jest to jakiś szczyt designu, ale wykrywacz jest dobrze wyważony. Stwierdzenie strasznie ubogo wykonany" to gruba przesada, ale każdy ma prawo do swojej oceny. Akurat tak się składa, że wiem jak CS6MXi jest wykonany i szału też nie ma.
  • Odpowiedzi 106
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
niech kupuje każdży co chce mnie zawsze nowości kusiły zmyliły wyglądem a teraz kupiłem Tesoro Comparde i działa super stabilnie maskowanie żelaza super i lekki jak diabli jak zmienię to tylko na Tejona kiedyś między innymi też go miałem ale nauka dużo kosztuje
Napisano
Nigdy nie mów igdy".

Nie można zakładać czegoś z góry, miałem Proxime i też się zarzekałem że nie sprzedam jej nigdy.
Kupiłem Sovereigna i to też nie było o".

Trzeba szukać tego czegoś w sprzęcie, co sprawi że nic więcej nie będzie nam brak.

Lecz czy to jest możliwe...?! :)

U mnie wyboru nie ma finanse" Cs lub Tejon.

Więcej mi do szczęścia nie brak :)
Napisano
Wczoraj sprzęt dotarł.

Fajna zabawka, może niedługo napisze coś więcej o nim.

Dziś trochę latałem po starych miejscach i jeszcze kilka pierdółek powyłaziło:)

Widać że sprzęt dużo czulszy od Sovereigna GT.

Moniaki wielkości 2gr spokojnie widzi z 20cm na wysokoczęstotliwościowca to nie najgorzej.

Przy manualnym strojeniu do gruntu zyskujemy parę cm.

Cdn..
Napisano
Pawcion - achhhh jak zawsze chciałem mieć monetki z niewyraźnym orzełkiem :)

A propos - jak wygląda mocowanie baterii w CS6? Jest tak jak w R1, że przypinasz je do wtyku na kablu? Bo jeśli tak, to ee" :(

Pozdrawiam, K.
Napisano
Test w powietrzu.

-złoty kolczyk 0.3g-16cm
-denar Jagiełły-21cm
-1 silber groschen-28cm
-szeląg Krystyny Wazówny-26cm
-boratynka-25cm
-1gr współczesny-25cm
-złoty pierścionek 1.3g-28cm
-srebrny kolczyk słabe 0.2g"-16cm.

pozdro.
Napisano

Pawcion123 do niego są bezprzewodowe słuchawki?
Można go ustawić ze wycinasz gwoździe a złapie np klamrę stalową?

pozdro.

Napisano
Nie.ma zwykłe gniazdo na dużego Jacka.

CS lubi duże żelastwo,na pewno nie ominiesz stalowej klamerki.

Ja wybrałem najtańszy i najuboższy zestaw z ebay-a 100% zadowolenia super kontakt i paczka dotarła w 6dni.

Naprawdę miło się zaskoczyłem..ciągle myślałem że robię źle że nie kupiłem Tejona lub że robię krok w tył sprzedając Sovereigna.

Wszystko się rozwiało po 2 wypadach w teren,sprzęcik super szybki zasięgi przyzwoite , czułość wybitna maskowanie bardzo małe bardzo solidna konstrukcja i dobrej jakości materiały.

Szczerze polecam.
Napisano
przyznam, że ten cs6mxi wzbudził moją ciekawość i korzystając z istniejącego wątku chciałem się spytać jak zachowuje się w obecności gruzu ceglanego lub b.dużej wilgotności gruntu? jak wypada stabilność w stosunku do czułości? oczywiście w odniesieniu do GT. czy w pl jest serwis cscope, czy trzeba wysyłać za granicę w razie awarii?
pozdrawiam
Napisano
Stachu.

Cytuje zapytanie mail od Złote runo polskiego dystrybutora Cscope.

> Witam,
Może Pan do nas wysłać sprzęt ale naprawa będzie odpłatna, bo jak przeczyta Pan uważnie angielską gwarancję to obowiązuje ona na terenie UK lub w miejscu gdzie Pan nabył sprzęt a w Pana przypadku są to Włochy, może Pan również wysłać sprzęt do Anglii do siedziby producenta na swój koszt w obie strony a naprawa będzie w ramach gwarancji jeżeli serwis nie stwierdzi uszkodzenia mechanicznego.
<
Napisano
witam , nie jestem fachowcem od sprzetu,ale czy ktorys z kolegow lub nawet sam dealer moglby zamiescic podobny link (filmik) jaki podal pawcion123 .Sadze ,ze to zestawienie da wiele do myslenia i oszczedzi slownych przepychanek ,
pozdrawiam
Napisano
czeskie testy + filmiki

http://www.lovecpokladu.cz/home/hloubkove-testy-tejonu-ultimate-cortese-ultimate-a-c-scope-cs6mxi-5609

ewentualnie można użyć tłumacza google
Napisano
Szkoda że nie zestawili tesoraków na zwykłych cewkach, bo na ultimate to mają niezły dopalacz :)

Jednakże autorzy twierdzą że CS6MXi bardzo dobrze wypadł zważając na to że ma zwykłą cewkę na dodatek elipsę.
Napisano
Wczoraj sprawdzałem głębokość względem ustawienia czułości.

Przy ustawieniu super stabilnym, czyli 5 traci jakieś 2-3cm na 2 gr współczesnych.

To znaczy że sprzęt ma potencjał na każdym ustawieniu czułości.

Liczyłem na spadek z 10cm a tu taka miła niespodzianka :)
Napisano
Witam Takie pytanie jaka jest waga wykrywacza i czy jest odczuwalny spadek zasięgu w różnych warunkach glebowych np. glina las liściasty , na łąkach. I jakie kolega ma porównanie zasiegów względem Sovereign Gt.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie