KamilŚwieżak Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Napisano 2 Kwiecień 2012 Kilka fantów z mojego pierwszego sezonu poszukiwawczego.
KamilŚwieżak Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Napisano 2 Kwiecień 2012 to jak do tej pory najlepszy mój fant :)
KamilŚwieżak Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Napisano 2 Kwiecień 2012 łuska podziurawiona jak sito :) ale nie od rdzy tylko przez kule. Chłopaczki w okopach chyba się nudzili i urządzili sobie strzelnicę :) 75mm - przypuszczam, że od Pantery
KamilŚwieżak Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Napisano 2 Kwiecień 2012 tu największe emocje :) wykrywacz wariował. Prawdopodobnie to było stanowiska po niemieckiej haubicy 105mm. 32łuski i ogromna ilość nosideł na pociski. Trafiały się nawet z dużą ilością oryginalnej farby
KamilŚwieżak Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Napisano 2 Kwiecień 2012 nie bardzo wiedziałem co z nią zrobić ale w sumie to tylko łuska więc poszła do piaskowania i na to podkład ale chyba poszukam jakiegoś przyjemniejszego koloru.
KamilŚwieżak Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Napisano 2 Kwiecień 2012 z braku doświadczenia na początek ropna kąpiel.
KamilŚwieżak Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Napisano 2 Kwiecień 2012 szyszka po autolizie i wygotowaniu przygotowana do lakierowania
KamilŚwieżak Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Napisano 2 Kwiecień 2012 wyczyszczona i zabezpieczona na półce :)
KamilŚwieżak Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Napisano 2 Kwiecień 2012 Szyszek było kilka a jedną z nich zamieniłem u znajomego na coś takiego :) interes życia :)
KamilŚwieżak Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Napisano 2 Kwiecień 2012 po pierwszym krótkim moczeniu i wstępnym wyczyszczeniu fanta
KamilŚwieżak Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Napisano 2 Kwiecień 2012 To dowód na to, że moczenie w ropie daje efekty. Za jakiś czas planuję zrobić autolizę i dalej do kąpania. W tym przypadku na czasie mi nie zależy bo chcę, żeby to było zrobione dobrze, solidnie i starannie. Lufa zagięta do środka od wybuchu pewnie ewentualnie ktoś po wojnie rzucił tym np. o kamień. Części ruchomych nie da rady rozruszać (zapieczone). Brakuje sprężyn itp. Ale gadżet fajny tylko trzeba go dobrze wyczyścić i zabezpieczyć.
KamilŚwieżak Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Napisano 2 Kwiecień 2012 drobiazgów nie wrzucam bo nie mam zdjęć ale było tego trochę. Jak na pierwszy miesiąc poszukiwań myślę, że nie ma tragedii.
DOMILUD PL Napisano 2 Kwiecień 2012 Napisano 2 Kwiecień 2012 Moczenie w ropie to strata czasu, wierz mi. Wiem to z własnego doświadczenia. Ten pistolecik pięknie wyczyścisz do metalu w elektrolizie, a potem szczotka na wiertarce. Opukując delikatnie młoteczkiem i wciskając oliwkę w zawias możesz spróbować go otworzyć. Oczywiście wszystko z czuciem.Poza tym gratulacje.
KamilŚwieżak Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Napisano 2 Kwiecień 2012 po 2 tygodniach w ropie i delikatnym obstukaniu sam widzisz, że widać goły metal. Zresztą podobno ropa ma właściwości penetrujące. Elektroliza będzie lepsza niż autoliza?
KamilŚwieżak Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Napisano 2 Kwiecień 2012 były i takie cuda ale poszły w piach po sesji
eksplorator1995 Napisano 2 Kwiecień 2012 Napisano 2 Kwiecień 2012 Super fanty !!! Gratulacje Pozdrawiam.
KamilŚwieżak Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Napisano 2 Kwiecień 2012 No i to. Podobno z napalmem ale już dziurawy jak widać. Znaleziony przy starym korycie rzeki. Niestety sztychówka ucierpiała przy tej operacji.
KamilŚwieżak Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Napisano 2 Kwiecień 2012 dziękować, dziękować :) liczę na dalsze sukcesy :)
eksplorator1995 Napisano 2 Kwiecień 2012 Napisano 2 Kwiecień 2012 Hehe , najważnijesze , że są fanty dobre ,ja mam miecha wykrywkę i 2 saperki , jedna nowa , na większe wypady, bo w pierwszy dzień kupiłem z tatem jakąś małą :D i się zazipaliśmy ,a tak to teraz taka wieksza składana :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.