acer Napisano 1 Maj 2012 Share Napisano 1 Maj 2012 tak oczywiście dziecko...zaraz będzie wieczorynka - oddaj bratu zabawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pustertal Napisano 1 Maj 2012 Autor Share Napisano 1 Maj 2012 Archiwa FSB są cały czas interesujące, również z powodu działalności Kiszczaka i jego następcy Mundzia Buły.http://pl.wikipedia.org/wiki/Edmund_Bu%C5%82aPolecam także film Aliny Czerniakowskiej Odkryć Prawdę". W kontekście naszego tematu, najbardziej adekwatny jest fragment od 27 minuty projekcji. Całość dla Odkrywców też powinna być godna zainteresowania.http://wpolityce.pl/wideo/27208-odkryc-prawde-film-aliny-czerniakowskiejPozdrawiamp-lPS. acer, dołkujesz wątki z upodobania czy...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 2 Maj 2012 Share Napisano 2 Maj 2012 Zamknięty został wątek poświęcony Berlingowi. Na jego temat mamy autobiografię w 3 tomach wydanych w roku 1990, czyli za komuny ważny bohater PRL musiał trzymać pysk. Mamy wspomnienia jego ostatniej żony, wspomnienia towarzyszy z willi szczęścia". A czego nam brakuje? Brakuje nam papierów z sowieckich archiwów, bo bez nich Zygmunt Berling nie jest postacią rzetelnie opisaną. Zajrzałem na rosyjskie portale poświęcone historii i na temat Berlinga niewiele można znaleźć, bo cóż można napisać o człowieku o krótkim terminie ważności... został użyty, szybko zużyty i wysłany na zieloną trawkę, gdzie miał cicho siedzieć...A co do generała Edmunda Buły. Kontrwywiad Najjajśniejszej Rzeczypospolitej na odcinku wschodnim cierpi na ciężką impotencję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 4 Maj 2012 Share Napisano 4 Maj 2012 Koledzy-podyskutował bym z Wami ale nie mogę.Dostałem Maila od Yetiego że On mnie tu nie widzi i dla mnie tylko czołgi i modele.Ponieważ nie mam czasu na zabawę w,, kotka i myszkę,,bo to już przerabiałem będę z Wami,, duchowo,,chociaż pośmiać się można.Pozdrawiam i żegnam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pustertal Napisano 6 Maj 2012 Autor Share Napisano 6 Maj 2012 Człowiekśniegu polskim kandydatem do Pokojowej Nagrody Nobla!Koledzy prawnicy z Forum, pomóżcie ten zamysł sformalizować!Serdecznie pozdrawiam Wszystkich p-l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 13 Luty 2013 Share Napisano 13 Luty 2013 Rosja nie doda już niczego więcej w sprawie toczącego się w Strasburgu postępowania dotyczącego śledztwa katyńskiego. Takie oświadczenie przekazało agencji Interfax Ministerstwo Sprawiedliwości. Dziś kolejny raz Europejski Trybunał Praw Człowieka zajmie się skargą polskich obywateli na działanie rosyjskiego wymiaru sprawiedliwości.Izba Wielka trybunału zbada czy rzeczywiście Moskwa łamie konwencje międzynarodowe, odmawiając wznowienia śledztwa w sprawie zbrodni popełnionej w 1940 roku na polskich oficerach. Wznowienie śledztwa katyńskiego może być jednym z elementów, który rozpocznie proces rehabilitacji polskich oficerów. W ubiegłym roku strasburski trybunał uznał mord katyński za zbrodnię wojenną. Jednocześnie przyznał, że Moskwa nie ujawniła wszystkich materiałów w tej sprawie. Historyk ze stowarzyszenia Memoriał Nikita Pietrow nazwał działania Rosji sabotowaniem międzynarodowych zobowiązań. Tymczasem rosyjskie Ministerstwo Sprawiedliwości oświadczyło, że nie zamierza przedstawiać trybunałowi dodatkowych argumentów. http://www.kresy.pl/wydarzenia,polska?zobacz/rosja-nie-ma-nic-do-powiedzenia-w-sprawie-katynia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boer Napisano 13 Luty 2013 Share Napisano 13 Luty 2013 Wielka Izba orzeknie iz nie, bo bylby to precedens,wielu wielkich tego swiata sie na to nie zgodzi, w cieniu min. Gibraltar i kilka innych ciekawych tematow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.