kickerman Napisano 29 Marzec 2012 Autor Share Napisano 29 Marzec 2012 WitamOstatnio nie daję mi spokoju temat zbijania spłonek w łuskach SS. Tutaj na foto zamieszczam najczęściej spotykane zbite spłonki w łuskach SS.Dlaczego spłonki w tych łuskach były zbijane w ten sposób ?Przeszło mi już przez ręce masa łusek mauserowskich i żadna spłonka nie była tak zbita. Czy karabiny SS były jakoś modyfikowane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 29 Marzec 2012 Share Napisano 29 Marzec 2012 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 29 Marzec 2012 Share Napisano 29 Marzec 2012 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 30 Marzec 2012 Share Napisano 30 Marzec 2012 Szkoda słów?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kickerman Napisano 30 Marzec 2012 Autor Share Napisano 30 Marzec 2012 woytas nie bardzo cię rozumie skoro na ponad 100 osób żadna nie potrafiła udzielić odpowiedzi tylko vis1939 , widocznie nie wszyscy są tak genialni jak ty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 30 Marzec 2012 Share Napisano 30 Marzec 2012 Kickerman spokojnie,rozchodzi się zapewne o moje wyczerpujące" opisy do zdjęć:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 30 Marzec 2012 Share Napisano 30 Marzec 2012 Dokładnie - komentuję wpisy visa - ja też tego nie wiedziałem :)Jeśli jakoś uraziłem to przepraszam bo nie taką miałem intencję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 30 Marzec 2012 Share Napisano 30 Marzec 2012 Pytania do Vis-a: Czy tylko łuski SS miały takie zbicia? Czyw wszystkie łuski SS miały takie zbicia?Czy akurat kolega kickerman trafił na taką partię, tzn. z tej broni?Napisz coś więcej. Chociaż mądrej głowie dość po słowie, to jednak dodatkowe wyjaśnienie zawsze się przyda. Temat trochę intrygujący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kickerman Napisano 30 Marzec 2012 Autor Share Napisano 30 Marzec 2012 woytas myślałem że to w moją stronę i odebrałem to jako że sprawa z tymi spłonkami jest oczywista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 30 Marzec 2012 Share Napisano 30 Marzec 2012 Jak wiadomo po zajęciu Czechosłowacji wujek Adi zagarnął jej cały wojskowy sprzęt dla swojej armii,w tym wszelakie ZB.Duża ilość dostała się ss z uwagi na ich początkowe niedobory sprzętu,ale można je było spotkać także w innych formacjach.Ta amunicja mogła być odstrzelona z każdej innej przystosowanej do niej broni.Po prostu akurat wydano to obsłudze ZB,a nie MG i jest jak jest.http://img.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/dsc02716.jpgPozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 30 Marzec 2012 Share Napisano 30 Marzec 2012 Eeee, a ja myślałem, że SSmani mieli takie specjalne iglice w kształcie eses, albo sfastyczki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino1939 Napisano 30 Marzec 2012 Share Napisano 30 Marzec 2012 Mów kiedy mamy zacząć się śmiać- żeby nie było, że suchar...PZdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.