acer Napisano 18 Kwiecień 2012 Share Napisano 18 Kwiecień 2012 .Na sojuszu ze Stalinem nasz kraj zyskał tyle ile nikt nigdy by mu nie dał"Gdyby do tego zostały przy nas Kresy (i obwód Kaliningradzki) to interes byłby jednak jeszcze lepszy zwłaszcza po 1989 r.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 18 Kwiecień 2012 Share Napisano 18 Kwiecień 2012 acer-czy Ty aby nie jesteś zbyt zaborczy?A co z Ukraińcami ,Białorusinami i Litwinami.Wywieżć czy zostawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 18 Kwiecień 2012 Share Napisano 18 Kwiecień 2012 ...Ja zostanę przy swoim Wy przy swoim zdaniu.Naród nas oceni.Bo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...i jakoś Jacku dobrze mi z tym... stwierdzeniemponieważ moje" punkty siedzenia - to zsyłki 40/41Twierdza Brzeska 41więzienie śledcze Kielce 47----------------...młócenie słomy efektów nie przynosi żadnych...zestawienie genezy GL-AL, z ...wielu tych,, radzieckich oficerów,, przejawiało nasz Patriotyzm... - w kontekście zysków w postaci systemu represji ( 70 rocznica powstania Gwardii Ludowej kopijnik2 (14034 / 446)2012-04-17 21:49:19)kto Jacku młóci"... i o czym - młóci...dyskusja z Tobą obarczona jest błędem kardynalnym...nawet jako antyteza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 18 Kwiecień 2012 Share Napisano 18 Kwiecień 2012 kopijniku2-co ja ci mogę napisać.mój i Twój punkt siedzenia jest inny.O moim interesie tfu ,,politycznym,,już pisałem.Mnie komuna przyniosła awans społeczny.Jeśli tobie nie,to co ja ci mogę napisać.O ,,pariotyżmie,,Rosyjskich oficerów pisał Pan Cynk więc do niego musisz mieć pretensje nie do mnie.Co do systemu represji to się z Tobą zgodzić nie mogę.Ani ja ani nikt inny z mojej rodziny prześladowany w PRL-u nie był.Co nie znaczy że Komuna nie prześladowała ludzi niepokornych.Czyni to także demokracja.A do dyskusji jak i do tańca trzeba dwojga.To już pisałem i powtórzę dział ten umiera na chorobę zwaną polityką.Aby mieć pomysł na przeszłośc trzeba by żyć w przeszłości.Nie można żyć i budować pod hasłem,,oni zabili nam.... .Oni zabili ale i dali.To że nam dali to nikt nie pamięta,ale że zabili to wie każdy.Dziś Niemcom nikt nie pamięta że zabili tysiące naszych rodaków.Rosji każdy pamięta i gdy weję na przeglądarkę to widzę ,,Katyń,,klik i chocholi taniec trwa dalej.Pozdrawiam Jacek Borcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sowiejskij Napisano 18 Kwiecień 2012 Share Napisano 18 Kwiecień 2012 Panie Jacek***, punkt siedzenia może i jest różny, ale prawda jest jedna i leży tam gdzie leży. Co dała Ci komuna? Jaki awans"? Że posłała Cię do szkół? Czy w tym samym czasie na zgniłym zachodzie chłopskie dzieci nie chodziły do szkół? To w kapitalizmie chłop nie mógł awansować? Komuna nic Ci nie dała, przeciwnie- wykorzystała Cię i wyprała Ci mózg, pozbawiając Cię zdolności samodzielnego myślenia. O tym, że żyjesz poza rzeczywistością, świadczą takie stwierdzenia jak to : że wielu tych,, radzieckich,,oficerów przejawiało nasz Patriotyzm". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 18 Kwiecień 2012 Share Napisano 18 Kwiecień 2012 temat lekcji : 70 rocznica powstania Gwardii Ludowej"sezon turystyczny na Forum się nie rozpoczął, więc prywatne wycieczki są zbędne.dziękujemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.