sonicsquad Napisano 15 Kwiecień 2012 Share Napisano 15 Kwiecień 2012 Odpadający stary tynk... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 15 Kwiecień 2012 Share Napisano 15 Kwiecień 2012 Próby kucia" syna starszej pani... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino1939 Napisano 15 Kwiecień 2012 Share Napisano 15 Kwiecień 2012 Hehe próby kucia" wyglądają jak by ktoś skrobał tynk palcem:)PZdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 15 Kwiecień 2012 Share Napisano 15 Kwiecień 2012 Nadproże z cegły. Po lewej stronie na górze nawalone jest dużo zaprawy. To na tyle... Co do zdjęć z kucia, na pewno coś wkleję niezależnie od efektu. jak to pewnie bywa w takich sytuacjach, wyobraźnia działa, ale i rozsądek podpowiada by nie wyobrażać sobie bóg wie czego... :)Pozdrawiam Sonic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy Napisano 15 Kwiecień 2012 Share Napisano 15 Kwiecień 2012 Jak bardzo chcesz, to wierć, ale z góry Ci mówię, że nic poza ziemią tam nie znajdziesz. Jak najbardziej typowe rozwiązanie.Po pierwsze - sprawdź wiązanie cegieł z tym filarkiem w otworze po prawej stronie - jeśli jest przewiązanie, to w ogóle sobie można odpuścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 15 Kwiecień 2012 Share Napisano 15 Kwiecień 2012 Pamiętajmy - liczą się emocje i przygoda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 17 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Sonicsquad, powiem Ci , że to pierwszo foto to myślałem , że nie uwierzę :).A zmierzam do tego , że u dziadka mam takie samo wejście do piwnicy jak ty ,wąskie schodki , lekko wysokie i ten charakterystyczny zakręt...Jest tak samo jak u mnie :D.Tylko tam wręcz to schodki jeszcze dalej dochodza , a u Ciebie się kończą.Ale tak chyba wyglądały stare piwnice w gospodarstwach niemieckich , jak myślicie?Mamy 2 przypadki :).Pozdrawiam ! D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 17 Kwiecień 2012 Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Sposób budowy pewnie podobny :) Wczoraj nie odpuściłem sobie i zabrawszy ze sobą śrubokręt zabrałem się ochoczo do adania przedpola". Zaprawa jako że ma już dziesiąt lat sypie się jak piasek lecz pomimo tych lat miejscami jest twarda jak kamień. Cegła okazało się że ułożona jest wzdłuż co utrudniło mi wyczyszczenie" spoiny na wylot. W końcu śrubokręt to nie specjalistyczne narzędzie, a ja wybrałem się tylko na rekonesans. Praca jednak nastręczała problemów, ponieważ bądź co bądź budynek jest zamieszkany, a świadków lub co gorsza wspólników" ;) lepiej by było jak najmniej :)Pozdrawiam Sonic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1szybki Napisano 17 Kwiecień 2012 Share Napisano 17 Kwiecień 2012 jeśli za ścianą ma być pomieszczenie , korytarz to po co bieg schodów zakręca - nielogiczneobstawiam że tam nie ma pomieszczenia ale wiercenie obowiązkowe! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 17 Kwiecień 2012 Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Może robię sobie nadzieje, ale oba korytarze od schodów były by symetryczne. Ta sama szerokość, wysokość - od schodów rozchodzą się pod kątem 45 stopni....Jakby nie było zajrzeć trzeba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 17 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2012 E no !! Zamiast pitolenia to zabieraj się w to miejsce i wierć!! Oczywiście jak masz zgodę starszej panii . Bo wiesz jak to ze starszymi osobami , tu Ci coś powie , a potem Co tu pan robi w mojej piwnicy???Mam nadzieję , że będzie dobry fancik za ścianą i się nam pochwalisz na forum .Rób fotki! Pozdrawiam DamianA was proszę dalej o informacje i fotki z waszymi depozytami :)!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 17 Kwiecień 2012 Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Środa już jutro. Myślę Sonic, że nie pociśniesz nam przysłowiowego wała :D Pozdrawiam, K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 17 Kwiecień 2012 Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Wszystko zależy właśnie od starszej pani, ale zdaje się że wsio budiet haraszo.... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 17 Kwiecień 2012 Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Damex, Ty na prawdę myślisz, że jest to odpowiedni wątek na wstawianie fotek z depozytami?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 17 Kwiecień 2012 Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Depo na bogato i tak nikt nie wklei ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 19 Kwiecień 2012 Share Napisano 19 Kwiecień 2012 Sonic dawaj pan fotki jak coś było :) Przypominam, że dziś czwartek, środa dawno minęła... ;D Pozdrawiam, K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 19 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2012 Zbyniek , no własnie by się przydało taki założyć.Tzn , źle napisałem , zamiast fotek , lepiej o nich pisać . Bo już nas mlynek zgasił :D cytujęTo było trafione kanarkiem: http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&lang=1&i=43554&mm=3&xb=1&vd=1"Ale gdyby ktoś tak napisał , to by nikt nie uwierzył.Co do sonica czekamy na jakieś fotki !!! .Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 19 Kwiecień 2012 Share Napisano 19 Kwiecień 2012 Witam. Niestety Praca a właściwie właściciele mojej firmy zniweczyli moje plany co do ściany. Sprawa przełożona na sobotę. Dla ciekawych, właścicielami firmy w której pracuję są Niemcy :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 20 Kwiecień 2012 Share Napisano 20 Kwiecień 2012 Damex... ile Ty masz lat?? bo jakoś nie mogę Cie rozgryźć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Defekt Napisano 20 Kwiecień 2012 Share Napisano 20 Kwiecień 2012 15 max, no chyba, że jest na rencie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 20 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2012 28 lat , a co ? ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 20 Kwiecień 2012 Share Napisano 20 Kwiecień 2012 28 tiaaaaa pewnie i jeszcze z tatem chodzisz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 20 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2012 Yyy z dziadkiem , który ma 84 lata i był w AK ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 20 Kwiecień 2012 Share Napisano 20 Kwiecień 2012 Damex, nie ma sensu kłamać, przecież różne grupy wiekowe są na forum i każdy ma do tego prawo. Z powodu wieku nikt nikogo nie dyskryminuje, bo przecież każdy kiedyś zaczynał - co prawda są tu i tacy którzy widzieli jak węgiel powstaje, ale i oni są nadzwyczaj tolerancyjni dla młodziaków :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 20 Kwiecień 2012 Share Napisano 20 Kwiecień 2012 Przepraszam za podwójny post.Bo poprostu kupiłem kanarka 3 tygodnie temu i się tak w to z tatem wkręciłem , że szok :)"(...)i mnie normalnie rozwala to , że tato z mamą lecą na pole , a ja biedak w domu"(...)a jak wyszedłem z tatem za gospodarstwo z wykrywką to zaczął padać mocno śnieg..."Dzisiaj z tatem wyruszyłem na przechadzkę w mojej miejscowości."Damex, uwierz... nie warto łgać bo prawda ma to do siebie, że da się ją odkryć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.