Skocz do zawartości

Depozyt-pytanka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 192
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Nadproże z cegły. Po lewej stronie na górze nawalone jest dużo zaprawy. To na tyle...
Co do zdjęć z kucia, na pewno coś wkleję niezależnie od efektu. jak to pewnie bywa w takich sytuacjach, wyobraźnia działa, ale i rozsądek podpowiada by nie wyobrażać sobie bóg wie czego... :)
Pozdrawiam Sonic.

Jak bardzo chcesz, to wierć, ale z góry Ci mówię, że nic poza ziemią tam nie znajdziesz. Jak najbardziej typowe rozwiązanie.
Po pierwsze - sprawdź wiązanie cegieł z tym filarkiem w otworze po prawej stronie - jeśli jest przewiązanie, to w ogóle sobie można odpuścić.

Sonicsquad, powiem Ci , że to pierwszo foto to myślałem , że nie uwierzę :).A zmierzam do tego , że u dziadka mam takie samo wejście do piwnicy jak ty ,wąskie schodki , lekko wysokie i ten charakterystyczny zakręt...Jest tak samo jak u mnie :D.Tylko tam wręcz to schodki jeszcze dalej dochodza , a u Ciebie się kończą.Ale tak chyba wyglądały stare piwnice w gospodarstwach niemieckich , jak myślicie?Mamy 2 przypadki :).
Pozdrawiam ! D

Sposób budowy pewnie podobny :) Wczoraj nie odpuściłem sobie i zabrawszy ze sobą śrubokręt zabrałem się ochoczo do adania przedpola". Zaprawa jako że ma już dziesiąt lat sypie się jak piasek lecz pomimo tych lat miejscami jest twarda jak kamień. Cegła okazało się że ułożona jest wzdłuż co utrudniło mi wyczyszczenie" spoiny na wylot. W końcu śrubokręt to nie specjalistyczne narzędzie, a ja wybrałem się tylko na rekonesans. Praca jednak nastręczała problemów, ponieważ bądź co bądź budynek jest zamieszkany, a świadków lub co gorsza wspólników" ;) lepiej by było jak najmniej :)
Pozdrawiam Sonic.

E no !! Zamiast pitolenia to zabieraj się w to miejsce i wierć!! Oczywiście jak masz zgodę starszej panii . Bo wiesz jak to ze starszymi osobami , tu Ci coś powie , a potem Co tu pan robi w mojej piwnicy???
Mam nadzieję , że będzie dobry fancik za ścianą i się nam pochwalisz na forum .Rób fotki! Pozdrawiam Damian

A was proszę dalej o informacje i fotki z waszymi depozytami :)!!!

Zbyniek , no własnie by się przydało taki założyć.Tzn , źle napisałem , zamiast fotek , lepiej o nich pisać . Bo już nas mlynek zgasił :D cytuję
To było trafione kanarkiem: http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&lang=1&i=43554&mm=3&xb=1&vd=1"Ale gdyby ktoś tak napisał , to by nikt nie uwierzył.Co do sonica czekamy na jakieś fotki !!! .Pozdrawiam !

Damex, nie ma sensu kłamać, przecież różne grupy wiekowe są na forum i każdy ma do tego prawo. Z powodu wieku nikt nikogo nie dyskryminuje, bo przecież każdy kiedyś zaczynał - co prawda są tu i tacy którzy widzieli jak węgiel powstaje, ale i oni są nadzwyczaj tolerancyjni dla młodziaków :)

Przepraszam za podwójny post.

Bo poprostu kupiłem kanarka 3 tygodnie temu i się tak w to z tatem wkręciłem , że szok :)"

(...)i mnie normalnie rozwala to , że tato z mamą lecą na pole , a ja biedak w domu"

(...)a jak wyszedłem z tatem za gospodarstwo z wykrywką to zaczął padać mocno śnieg..."

Dzisiaj z tatem wyruszyłem na przechadzkę w mojej miejscowości."

Damex, uwierz... nie warto łgać bo prawda ma to do siebie, że da się ją odkryć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie