kazioW24 Napisano 5 Luty 2012 Autor Napisano 5 Luty 2012 witam,może ktoś spotkał się z podobnym gmerkiem na stali,przedmiot z okolic gdańska
HASAG40 Napisano 6 Luty 2012 Napisano 6 Luty 2012 kazio ja też trafiłem podobną rzecz plombę ołowianą z trzema mieczami lub krzyżami też w okolicach gdańska wstawię pózniej fotkę
kazioW24 Napisano 5 Luty 2012 Autor Napisano 5 Luty 2012 witam,może ktoś spotkał się z podobnym gmerkiem na stali,przedmiot z okolic gdańska
kazioW24 Napisano 6 Luty 2012 Autor Napisano 6 Luty 2012 dzięki stug IV,co do drugiej podpowiedzi to nie ołów
kazioW24 Napisano 6 Luty 2012 Autor Napisano 6 Luty 2012 po prostu jest na kawałku stli ,jest jeszcze taki ornament,chodzi mi o gmerka lub okres,przedział wiekowy ustalony po fotkach,lub rejon z jakiego pochodzi
pikami Napisano 7 Luty 2012 Napisano 7 Luty 2012 Po pierwsze sprawdziłbym czy te trzy miecze nie pochodzą z jakiegoś herbu.Po drugie ornament pachnie mi Śląskiem XV/XVI wiek.Po trzecie lepiej się szuka jak się zna nazwę przedmiotu:)
shadowN Napisano 7 Luty 2012 Napisano 7 Luty 2012 o ile to miecze a nie np. litery f", co wydaje się bardziej prawdopodobne..czcionka na oko późny XVI w...
Pytanie
kazioW24
witam,może ktoś spotkał się z podobnym gmerkiem na stali,przedmiot z okolic gdańska
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.