Michal_kochanek Napisano 5 Luty 2012 Autor Napisano 5 Luty 2012 Witam, dzisiaj trafiła mi sie taka o to menażka. Prosibym o identyfikacje czy jest to produkcja wojenna czy juz prl (chodzi o ta bez farby).Dziękuje za pomoc i pozdrawiam, Michał.
Kobieras39 Napisano 7 Luty 2012 Napisano 7 Luty 2012 jakoś ja mam z 27 roku i sygnowana jest na patelni silesia 27 i na kociołku OK , weź pod uwagę że mogą składaki się trafiać lwp z II rp już nie wspomnę o typowych z lat 30 tych sygnowaniach , zresztą kociołków od wczesnych menażek z lat 20 tych miałem z 2 szt luzem i każdy sygnowany OK
por.pil.020 Napisano 6 Luty 2012 Napisano 6 Luty 2012 Dzieki Kowalinho :) Czyli co, da sie dokladna date roczna ustalic? 1945 czy 1946? Kiedy wznowiono produkcje? W czasie okupacji nie robiono ich dla potrzeb okupanta? Sory za ten nawał pytań, ale zaciekawiło mnie to.
Kobieras39 Napisano 6 Luty 2012 Napisano 6 Luty 2012 nie wiem po co było bić piane o to czy II rp wszytsko z przed wojny ma sygnatury
Manierkarz Napisano 2 Styczeń 2013 Napisano 2 Styczeń 2013 Sygnatury powinny być w centralnej części denka.Jak nie ma to jest powojenna tak jak wszyscy do góry już napisali...Pozdro
shadowN Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 przedwojenne też chyba czasem nie miały..Kowalinho - do tablicy! :-)
Pytanie
Michal_kochanek
Witam, dzisiaj trafiła mi sie taka o to menażka. Prosibym o identyfikacje czy jest to produkcja wojenna czy juz prl (chodzi o ta bez farby).
Dziękuje za pomoc i pozdrawiam, Michał.
31 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.