Kamiliszaq Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Napisano 22 Styczeń 2012 średnica około 50mm Herb, a w nim orzełek pod orzełkiem kosa i dwa młotki , Herb otoczony liśćmi dębu.Szukałem wszędzie brak jakichkolwiek informacji na temat tego znaleziska.
HASAG40 Napisano 22 Styczeń 2012 Napisano 22 Styczeń 2012 są ślady po urwanym zaczepie widać dokładnie:-)
Kamiliszaq Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Napisano 22 Styczeń 2012 Wyczyściłem w occie nie wiem czy dobrze zrobiłem. Szkoda że nie wiem skąd ta klamra pochodzi i jak wygląda oryginał bym mógł np. dolutować zapięcie mniej więcej jak w oryginale. lekką polerkę elegancko wyczyścić do błysku i powiesić na kolekcji...
Kamiliszaq Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Napisano 22 Styczeń 2012 A dziś prócz kilkunastu monet. O tę właśnie połowę czegoś" mam. Drugiej bezskutecznie w okolicy na 100 metrów godzinami szukałem.
PAWEL*STRC Napisano 22 Styczeń 2012 Napisano 22 Styczeń 2012 jest to połowa wpinki niemieckiej 1 maj" , zmarnowałeś klamre czyszcząc ją w occie , a chcąc robić polerkę calkiem ją zniszczysz
steell Napisano 22 Styczeń 2012 Napisano 22 Styczeń 2012 Klamra wygląda na herb miejski i to związany z górnictwem. Do słoika nalej oliwy i zamocz w niej tą klamrę niech sięmoczy parę dni.
steell Napisano 22 Styczeń 2012 Napisano 22 Styczeń 2012 Blisko ale nie trafiłem, jest to Herb prowincji pruskiej Górnego Śląska"Jest w Herb Śląska pod panowaniem Prus miedzy 1742 i 1918" http://www.winkler-family.eu/pl/index.php?content=silesiaflag
Kamiliszaq Napisano 23 Styczeń 2012 Autor Napisano 23 Styczeń 2012 Steel dzięki wielkie. Nie była zbyt długo w occie, po wyjęciu z ziemi nie zło nic rozczytać a ziemia i osad na niej był tak twarde , że nie szło zmyć a nie chciałem drapać ani nic.
kloki Napisano 23 Styczeń 2012 Napisano 23 Styczeń 2012 Co prawda nie jest to dział konserwacji, ale pamiętaj - nigdy, przenigdy nie wrzucaj mosiądzu/miedzi do octu. Jeżeli nie jesteś pewien jak wyczyscić, mamy do tego odpowiedni dział.
Kamiliszaq Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Napisano 22 Styczeń 2012 średnica około 50mm Herb, a w nim orzełek pod orzełkiem kosa i dwa młotki , Herb otoczony liśćmi dębu.Szukałem wszędzie brak jakichkolwiek informacji na temat tego znaleziska.
Hebda Napisano 23 Styczeń 2012 Napisano 23 Styczeń 2012 To nie jest nafta tylko benzyna.A to jest dział Identyfikacji a nie Konserwacji..
PAWEL*STRC Napisano 22 Styczeń 2012 Napisano 22 Styczeń 2012 to jest klamra tutaj link moze sie przyda :http://www.pasja-exploracja.pl/index.php?topic=5290.0
Pytanie
Kamiliszaq
średnica około 50mm Herb, a w nim orzełek pod orzełkiem kosa i dwa młotki , Herb otoczony liśćmi dębu.
Szukałem wszędzie brak jakichkolwiek informacji na temat tego znaleziska.
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.