GeneralRemek Napisano 16 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2012 http://www.gadu-gadu.pl/szkola-na-bombach?utm_source=gg&utm_medium=mainTragedia, dwie łuski od T-34 i zwłoki zapalnika, wszyscy mogli wylecieć w powietrze! Dobrze, że ktoś wreszcie to usunął! Uff, mogę spać spokojnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 16 Styczeń 2012 Share Napisano 16 Styczeń 2012 Te łuski to na prawde niebezpieczne.....mogły dzieciakom ręce pourywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cryssmar Napisano 16 Styczeń 2012 Share Napisano 16 Styczeń 2012 A skąd wiesz, że w łuskach ni było ładunku? Bardziej niebezpieczny był ładunek miotający z moździerza ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Styczeń 2012 Share Napisano 16 Styczeń 2012 Niemożliwe! Skąd w Opatowie takie rzeczy? Przecież tam się nic nie działo! ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 17 Styczeń 2012 Share Napisano 17 Styczeń 2012 Małe epizody wszędzie były:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rotsen5 Napisano 18 Styczeń 2012 Share Napisano 18 Styczeń 2012 Nikisiałka Mała , Duża w stronę Lisowa toczyły się tam walki po przejściu ruskich przez Wisłę a to niedaleko Opatowa.A jeszcze jeden epizod , Niemcy w Pobroszynie - 3km. od Opatowa zgonili ludność cywilną z pobliskich wiosek koło dworu , nadleciały samoloty ruskie i zrobiły żeż , jeszcze w latach 70tych były tam groby przy drodze .Jeden samolot został zestrzelony i spadł ,byłem tam w ubiegłym roku to po grobach ani śladu a na miejscu upadku samolotu jest ugór ale bałem się szukać ze względu na bliskość domów.Tak że te tereny niedaleko Opatowa są usiane niewypałami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AK77 Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 E, niemożliwe. Naprawde coś w Opatowie się działo ? Coś podobnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.