Skocz do zawartości
  • 0

Łódka mauser

gero

Pytanie

Napisano

Witam, trafila mi sie taka lodka i sadzac po luskach to Mauser ale widze cos takie pierwszy raz wiec pytam czy na pewno?

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Aby nie zakladac nowego watku dorzucam jeszcze jednego szkolnika z jakim wczesniej sie nie spotkalem,moze ktos bedzie mogl napisac cos na ten temat.
Za pomoc bede wdzieczny
Napisano

Wielkie dzieki.Jesze jedno pytanie,czy byla produkowana ostra amunicja w luskach przypominajacych te szkolniaki?

Napisano
Tez tak myslalem ale po powrocie do domu w trakcie czysczenia zobaczylem ze dwie sztuki z zamieszczonego wyzej zdjecia maja normalne zbite splonki,zardzewiale czubki jak to sie zdarza przy normalnych nabojach a w srodku grucha cos jakby proch i sam sie zdziwilem.Byly szkolniaki z normalnymi splonkami?
Napisano
Kolego karabin ja wiem ze te zardzewiale czubki to pociski i wlasnie po tym fakcie i po splonkach stwierdzilem ze to nie naboje szkolne tylko zwylke a ze wzgledu na to ze w zyciu nie spotkalem sie z amunicja ostra ktora wyglada jak szkolna zadalem pytanie czy takie cos bylo produkowane.
Pozdrawiam
Napisano
Dzieki ale szkopul w tym ze maja zbite splonki ale zawieraja proch z czego dumny nie jestem i musze sie ich pozbyc.
Napisano
Nie probowalem rozbierac naboju a sam tez nabralem przeswiadczenia ze to nie proch i ze sa to szkolniaki wykonane ze zwyklych lusek przetloczonych po wystrzeleniu.Spotkalem sie z czyms takim pierwszy raz i troche mnie to zaskoczylo ale wyglada na to ze sprawa sie wyjasnila.
Dziekuje wszystkim za pomoc i sugestie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie