muslim Napisano 9 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2012 Panowie jak usunąć wosk z puszki stalowej na której jest większość farby, której nie chciałbym zniszczyć.I jak się pozbyć śladu po taśmie/prestoplaście również na puszce z farbą?Każdym rozpuszczalnikiem by zeszło, ale farbe również troche zmyje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 Benzyna ekstrakcyjna nie jest bardzo agresywna względem farby, jak i gorąca woda.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 Podgrzej w piekarniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 Może jeszcze usmażyć ? Możesz zdrapać drewnianym czymś" (zależy od inwencji twórczej ) - wpierw rozmiękczając benzyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 Nom, kolega ma racje najpierw metodami delikatnymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 Napisałem podgrzać" a nie upiec. Wosk topi się w temperaturze 60-70 stopni więc obawy o uszkodzenie farby są praktycznie żadne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 kol dimmu66 ma racje! To chyba najmniej inwazyjna metoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 Ja bym spróbował np suszarką do włosów pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 Jak suszarka ma być to lepsza opalarka z regulacją temperatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1234321 Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 Jak 60 - 70 stpni C to wystarczy gorąca woda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 Nie każdy posiada opalarkę a suszarka to pewnie się w domu znajdzie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 właśnie1 A każdy(a w każdym razie zdecydowana większość)ma piekarnik :) dlatego taką metodę zaproponowałem. Pod puszkę gazeta aby nie zasyfić piekarnika i delikatnie podgrzać. Ja tak usuwałem resztki starego smaru z puszki p.gaz. Zresztą suszarka to tez bdb pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 Przed wsadzeniem do piekarnika owinąć puszke ręcznikiem papierowym, tak aby wosk nie spływał tylko wsiąkał. Ta metoda ma tę wade że część wosku wsiąknie głębiej w farbe > bedzie ciemniejsza.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 12 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2012 Dzięki panowie za poradyPodgrzałem opalarką bo akurat miałem ;]Większość się rozpuściła, reszte spróbuje benzyną, ale przyznam, że z lekką obawą, bo to ładna Lwowska puszeczka.Pod gorącą wodą nie schodzi - myślałem nad wrzątkiem ale nie wiem czy to dobry pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 12 Styczeń 2012 Share Napisano 12 Styczeń 2012 Mówiłem opalarka :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 13 Styczeń 2012 Share Napisano 13 Styczeń 2012 Muslim bądź tak dobry i wstaw fotkę po czyszczeczeniu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 13 Styczeń 2012 Share Napisano 13 Styczeń 2012 I przed też, jeżeli masz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.