Skocz do zawartości

Wojna w Dolinie Kwisy - ocalone od zapomnienia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 307
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
chciałem Cie tylko wyprowadzić z błędu ponieważ tabliczka nei jest tabliczka tylko pokrywka hermetycznej cynkowej konserwy od amunicji takiej jak sugerujesz ale napewno nie tabliczka z drewnianej skrzyni

poszukaj pod haslem konserwa na forum , na pewno wyjdzie

Słusznie Kamiljan, nie wiedziałem, dzięki.

Przy okazji zastanawiają mnie te paski cyny po obwodzie i to od strony napisów. Czyżby napis był widoczny dopiero po otwarciu skrzynki, a sama skrzynia z zewnątrz była incognito?

Zdjęcie z wątku kolegi Tominewa

Dzięki vis, zrobiło się małe ID na NO, chociaż ciągle nie daje mi spokoju ten pasek lutu po obwodzie od strony napisów (lut powinien być po drugiej stronie). Ale to mało istotne.
Przy okazji dwa dni później znalazłem drugie takie blaszane wieko, ale niestety napisy już mniej czytelne.

Wczoraj wybrałem się na motorek i przy okazji zajechałem w moje ulubione miejsce. To co tam zobaczyłem przeszło najśmielsze moje oczekiwania. Tak wielu śladów prostactwa i kretynizmu jak tam jeszcze nigdzie nie widziałem. Wszędzie pełno śmieci i dziur po pas. Krajobraz wygląda jak po bombardowaniu. Nie wiem kto to zrobił (panowie na legnickich blachach ?) ale zaj***ć takich to mało....
Pozwolę sobie dodać kilka skromnych zdjęć tego co tam zastałem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie