Skocz do zawartości
  • 0

Aktówka-Teczka

TRAPER555555

Pytanie

Napisano

Witam!!! Ostatnio byłem na wypadzie w Grabowie Szlacheckim, wytargałem z tamtych ziem niezidentyfikowaną Teczuszkę. Dla niewtajemniczonych informuję że w Grabowie miało miejsce rozbrojenie części wojsk SGO Polesie. A więc na zdjęciu jest aktówka i pierwsze pytanie czy jest ona z okresu wojny obronnej? lub czy w ogóle jest to wojskowa rzecz. w miarę możliwości proszę także o wzór lub zdjęcie. Z góry dzięki!!!

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Aktowki to wiele sie nie zmienily.

Widzialem wojenna (to pewne bo z tloczonymi inicjalami uzytkownika i w jednym kufrze z mundurem) no i wygladala poprostu jak....aktowka.

Jakby zamek byl z mosiadzu to by choc bicia producenta mogly by zostac. Tak to wiele sie nie wymysli, chyba ze jakies sygnowania, czy tez podpisy wypatrzysz.
Napisano
Przepatrzyłem całą z dokładnością niemieckiej machiny wojennej i nic nie przyuważyłem. No nic zachować i tak ją zachowam bo to pamiątka jednak z poszukiwań. Nawiasem mówiąc dostałem mały cynk że niedaleko gdzie miałem wykopaliska" kiedyś leżała broń także i sprzęt na pewno jakiś został i trzeba to sprawdzić ;) No ale już nie będę otwierał nowego wątku i dodaje dalsze pytanie do następnego przedmiotu na zdjęciu. Jest to jakiś pojemnik i nie mam bladego pojęcia do czego mógł służyć?
Napisano

Witam!!! Ostatnio byłem na wypadzie w Grabowie Szlacheckim, wytargałem z tamtych ziem niezidentyfikowaną Teczuszkę. Dla niewtajemniczonych informuję że w Grabowie miało miejsce rozbrojenie części wojsk SGO Polesie. A więc na zdjęciu jest aktówka i pierwsze pytanie czy jest ona z okresu wojny obronnej? lub czy w ogóle jest to wojskowa rzecz. w miarę możliwości proszę także o wzór lub zdjęcie. Z góry dzięki!!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie