Gutek Napisano 7 Styczeń 2012 Autor Napisano 7 Styczeń 2012 WitamProszę o identyfikację klamry z orłem. Na klamrze resztki złocenia
huk 100 Napisano 7 Styczeń 2012 Napisano 7 Styczeń 2012 co nie zmienia faktu że klamra wzorem nawiązuje do klamer francuskich :)-pozdro
Gutek Napisano 7 Styczeń 2012 Autor Napisano 7 Styczeń 2012 WitamProszę o identyfikację klamry z orłem. Na klamrze resztki złocenia
banderas Napisano 7 Styczeń 2012 Napisano 7 Styczeń 2012 Bardzo ciekawa ta klamra,aż dziw że klamrowcy" milczą.Może to jakaś klamerka patriotyczna z okresu żałoby narodowej 60-62,może na drugiej części (prawej) była pogoń ?
shadowN Napisano 7 Styczeń 2012 Napisano 7 Styczeń 2012 Orzeł jest pruski lub Księstwa, Banderas, orzeł przed Powstaniem Styczniowym z reguły pojawia się bez korony..To klamra wojskowa, najpewniej oficerska od pasa do szabli..Elementy tego typu wykonywano czasem w małych partiach bądź prywatnie i dlatego nie zachowało się wiele konkretnych wzorców..
abcd Napisano 7 Styczeń 2012 Napisano 7 Styczeń 2012 Pytanie do znalazcy,z jakich rejonów to pochodzi Kongresówka,tereny poniemieckie,Galicja ?
Gutek Napisano 8 Styczeń 2012 Autor Napisano 8 Styczeń 2012 klamra z terenów gdzie wychodziły fanty po Napoleonie
Pytanie
Gutek
Witam
Proszę o identyfikację klamry z orłem. Na klamrze resztki złocenia
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.