Maufrais Napisano 2 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2012 Koledzy, od dłuższego czasu noszę się z zamiarem zakupu na spółkę ze znajomym NIEWIELKIEJ I TANIEJ oraz naturalnie skutecznej myjki ultradźwiękowej.Grzebiąc w sieci znalazłem taki oto model:http://allegro.pl/myjka-wanna-ultradzwiekowa-duza-170-w-2-6l-i2008308776.htmlTania niewątpliwie ale czy dobra? Byłbym wdzięczny za wskazówki na jakie parametry zwrócić szczególną uwagę, jakie ajery" sobie odpuścić a jakie są faktycznie przydatne.Myjka służyć będzie nam głównie do drobnicy kolorowej a przede wszystkim do: meteorytów, plomb, medalików i monet.Bardzo proszę o wypowiedzi użytkowników którzy mieli już z myjkami ultradźwiękowymi kontakt i mogą coś KONKRETNEGO(!) powiedzieć. Panom- chyba na pewno wydaje mi się, że w ręku nie miałem" dziękuję za wysiłek.Z góry jestem wdzięczny za wszelkie sugestie i porady.PozdrowieniaM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 2 Styczeń 2012 Share Napisano 2 Styczeń 2012 Tania to ona nie jest. Poszukaj na forum, było coś o myjce z biedronki. Kopijnik chyba takie coś kupił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maufrais Napisano 2 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2012 Czytałem naturalnie post Kopijnika ale w biedronce już nie ma :(( Jakby nie patrzeć minął rok od tej promocji...Ale że za 30zł kupił??? Wszystko co znajduje w sieci to minimum 250 zł :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 2 Styczeń 2012 Share Napisano 2 Styczeń 2012 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=682436#1199844http://www.odkrywca.pl/search/index.php?sq=myjka&ws=txt&id_forum=4&forum=onSzczerze użyłem tej myjki z biedronki może dwa razy,samo mycie w wodzie niewiele daje,chyba trzeba mieć odpowiednie płyny.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 2 Styczeń 2012 Share Napisano 2 Styczeń 2012 Może używka?Nowej ie musisz chyba mieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maufrais Napisano 2 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2012 Hebda, oczywiście nie robię sobie złudzeń, że sama myjka z wodą nam wystarczy. Do środków chemicznych kolega ma na szczęście tanio dostęp, więc dlatego pytałem o samą myjkę. Rozstrzał cenowy jest podobny do wykrywaczy stąd moje podejrzenie, że jednak myjka myjce nierówna i właśnie o te detale" się rozchodzi.To żeby made in china" omijać szerokim łukiem, oczywiście też już wiemy. Stąd właśnie nasze poszukiwania czegoś z cywilizowanego świata i relatywnie przyzwoitego modelu w stosunku do ceny...Tylko z wyborem okropny kłopot, bo ani nie mieliśmy przyjemności użytkować ani nawet przetestować organoleptycznie" w sklepie. Może jakiś zadowolony użytkownik się trafi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maufrais Napisano 2 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2012 Oczywiście może być też używka... tylko jaka ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 2 Styczeń 2012 Share Napisano 2 Styczeń 2012 Zalewałem mydłem,płynem do naczyń,fosolem,Przyśpiesza czyszczenie to fakt.Ciekaw jestem czy wlewając oliwę z oliwek i wrzucając monety też przyśpieszy to proces czyszczenia.Może ktoś próbował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 2 Styczeń 2012 Share Napisano 2 Styczeń 2012 WitajMam Myjkę ultradziewkową tyle że z Lidla, kupiłem kiedyś bodajże za 80złOna pomaga przy drobnicy :)Nie opłaca się dawać aż 300 zł według mnie:)Jak chcesz Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 2 Styczeń 2012 Share Napisano 2 Styczeń 2012 Hebeda - oliwka oczyszcza do pewnego momentu a później nic się nie działo . Kolega testował . Chociaż możliwe że to przez fant który był mocno zabrudzony". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maufrais Napisano 3 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2012 Adrian, właśnie do drobnicy nam jest potrzebna. Mógłbyś jakoś na obrazku pokazać jak ta z Lidla wygląda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 3 Styczeń 2012 Share Napisano 3 Styczeń 2012 Maufrais sprawdź priva. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 4 Styczeń 2012 Share Napisano 4 Styczeń 2012 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maufrais Napisano 5 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2012 Dziękuję Adrian. Hebda już mnie wyposażył w swoją :) Na razie w fazie testów, czekam na porządną chemię. Jak się z nią zabawię to opiszę dokładnie dla potomnych czy ta zabawa ma w ogóle sens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 5 Styczeń 2012 Share Napisano 5 Styczeń 2012 Spoko :)Jak będziesz znał przepisy upek" do czyszczenia w ultradzwiekachTo proszę cię abyś mi zrobił zdjęcia przed i po, oraz przepisy oczywiścię :)Dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.