Skocz do zawartości
  • 0

Odznaka pilota ?

afrak

Pytanie

24 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ps. a tęcza na biciach mająca robić za patynę, to najpewniej efekt działania kwasu ortofosforowego, nagminnie używanego przez fałszerzy :-)

Na szczęście tutaj przedmiot nie sprawia problemów w rozważaniach na temat oryginalności..
pozdro.
Napisano
Nie kwestionuje że jest lipa",ponieważ nie miałem czegoś takiego w ręku i nie ma mnie w temacie,ale lubię wiedziec dlaczego to nie oryginał.
Pzdr.
Napisano
Dzięki cieniu" mam teraz jakiekolwiek choc jeszcze blade pojęcie w tym temacie.Dla mnie jest zawsze pewniak który oddaje matka ziemia,natomiast z bazarówką nie miałem do czynienia i raczej jej unikam.
Napisano
Jakiś czas temu 'antykwariat numizmatyczny' sprzedawał taki badziew jako warsztatówki. Schodziły jak ciepłe bułeczki po ok. 1000zł. Mozliwe że to jedna z tych teraz kupujący się zorientował że to szajs i chce sie tego pozbyć.
Napisano
ps. jeżeli tak szanująca się firma jak Gaunt, pozwoliłaby sobie na badziewny odlew z szajsmetalu, posiadający nadlewy, ziarnistą powierzchnię i tak nieczytelną sygnaturę, to ja jestem św. Mikołajem.

Nie jest to ani wtórnik grawerski ani oryginał, to kopia zrobiona na bazie formy wykonanej z oryginału, odlana najpewniej z jakiegoś stopu cyny..

Wartość około 3zł.. :-)
Napisano
ps 2. Ślady po ortofosforowym też są przypadkowe? akurat na sygnaturze, która wyszła najgorzej kopiującemu?

Odznaki1939 czekam na źródłowe argumenty, które udowodnią że Gaunt (firma z ponad stuletnią tradycją), wykonywał taką kichę.. Wtedy przyznam Ci rację..
Napisano
Polska odznaka pilota.
Zapewne kogoś z personelu latającego na zachodzie w IIWŚ

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 13:57 23-12-2011
Napisano
Popatrz na allegro,serwisy aukcyjne po ile chodzą/chodziły..\\
Dowiedz się też z jakiego źródła pochodzi bo kto wie:
http://www.odkrywca.pl/co-za-bydle-to-zrobilo-,696411.html#696411
Napisano
tu jest podobna tylko ze zwiadowcy

http://allegro.pl/odznaka-pilota-obserwatora.........

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 14:22 27-12-2011

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie