cairo1 Napisano 31 Styczeń 2012 Share Napisano 31 Styczeń 2012 Oto widzicie panowie trefnisia, kazdy kto ma inne zdanie niz on, a on uwaza ze racje ma ,jest komuchem , debilem, nie wspomne iz prywatne zyczenia pomylsnosci" sle na @.Mam nadzieje iz po tym pokazie kurtuazji i tolerancji , administracja poglaszcze. Mozesz sie modlic do IPN i Cenckiewicza, twoj wybor, ale innych nie zmuszaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pustertal Napisano 31 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2012 Ad. Pustertal - ty chyba naprawdę masz w sobie coś ze swojego nicku a konkretnie tej pustości."Czy za ten nieregulaminowy wpis san zi jing dostał batonika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pustertal Napisano 31 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2012 Mozesz sie modlic do IPN i Cenckiewicza, twoj wybor, ale innych nie zmuszaj." Nietykalny cairo1 nikt Cię nie zmusza, nie zmusza również doudziału w tym temacie, tym bardziej, że nie wnosisz niczego merytorycznego, tylko zakrzykujesz i obrażasz innych, do spółki z równie nietykalnym acerem i podobnymi. Może znajdziecie jakieś dowody na niepodległość LWP i wojskowego wywiadu/kontrwywiadu. Jakąś samodzielną akcję, najlepiej wymierzoną w interesy ZSRR. Coś co Cenckiewicz pominął, zataił czy przekręcił. Napiszcie, w paru zdaniach, dlaczego LWP było takie fajowe, ale nie tylko dla Was - dla Polski!Spokoju ducha, rozwagi i uśmiechu...tyko prawda jest najciekawsza..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pustertal Napisano 31 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2012 To też ciekawe. Ilu szpiegów rosyjskich, w ciągu 16 lat istnienia, złapało WSI?http://tv.rp.pl/video/Bronislaw-Wildstein-przedstawia/Ukryte-czesci-zycia-publicznego-Bronislaw-Wildstein-przedstawiai część druga - do czego służy Prokuratura Wojskowa?http://tv.rp.pl/video/Bronislaw-Wildstein-przedstawia/Polskie-zwiazki-ze-swiatowym-terroryzmem-Bronislaw-Wildstein-przedstawiaZadymiarzy proszę o grzeczną wymianę poglądów a moderatorów o nieopieszałe usuwanie piany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antykor-art Napisano 31 Styczeń 2012 Share Napisano 31 Styczeń 2012 odpowiedź dla pustrtal-a":Oczywiście złodziei trzeba łapać i jest tu mowa o kryminalistach.Ale zaproponuj rozwiązania prawne, dla prywatnych i handlowych, kontaktów zagranicznych polskich obywateli. Przez Ruch Palikota to przejdzie, i się trochę pośmiejemy. Problem jest w tym, że Polska jeszcze nie jest krajem samowystarczalnym, tak jak Korea Północna, tam wszystko jest uregulowane. Chociaż w supermarketach, niektórym może się wydawać, że w Polsce jest wszystko, albo zawsze można coś innym zabrać, jak coś potrzeba. Ciekawe jak to było, jak doszło do określenia amię Moskwy"? Przychodzi Moskwa do W.S.I. i mówi ja jestem Moskwa, a Wy jesteście moje ramię, i W.S.I. mówi ak jest" i co dalej... Dla kogo twoim zdaniem należy pracować, może dla Ciebie? To oznacza walkę klas, a kapitalizm ma to do siebie że wygrywają bogatsi. A więc pytanie: jesteś bogaty, czy boli Cię myślenie i szukasz sobie Pana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 1 Luty 2012 Share Napisano 1 Luty 2012 No tak, ja przepraszam za niezrozumiale pisanie, ale moze rzeczywiscie tak trzeba poszczegolnym userom w taki sposob tlumaczyc to co jest napisane ? Dzieki antykor-art za pomysl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 1 Luty 2012 Share Napisano 1 Luty 2012 4. Czemu masz wątpliwości dla kogo należy pracować ? Chyba każdy pracuje dla siebie, swojego pracodawcy i państwa, którego jest obywatelem - czy nie tak ?"I kto pisze ? Ty chyba ostatni powinieneś się wypowiadać w tych kwestiach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 1 Luty 2012 Share Napisano 1 Luty 2012 Zdaje się pewne byłe (?) nazwijmy to miejsce pracy swego czasu chyba (nie wiem na ile świadomie a na ile nie )wykreowało taką specyficzną atmosferę lub klimat dzięki któremu wszyscy powinni wiedzieć kto dla kogo powinien pracowac" - zwłaszcza po tym jak włączali telewizory na dzienniki telewizyjneJakkolwiek ostatni cytat brzmi dziwnie, bo podobnie brzmiące zwroty to słyszy się za przeproszeniem w filmach o gangsterach nowojorskich z lat 30 albo o szpiegach (doby zimnej Wojny) Zachodu i Wschodu w Berlinie lub Wiedniu lub też w serialu Pitbull".Nigdy bym nie napisał publicznie w żadnym dokumencie i nie powiedział na żadnym zebraniu zwrotu powinni wiedzieć kto dla kogo powienien pracować" właśnie z powyższego powoduNatomiast wiem jedno, jestem zobowiązany umową o pracę pracować dla swojego aktualnego pracodawcy, a pośrednio dla tego krajuCo do kolejnego żółtego kartonu to nie będzie on strasznym zmartwieniem, pamiętaj że będę miał wtedy przewagę na waszmością 3:2 :))pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruby Rycho Napisano 1 Luty 2012 Share Napisano 1 Luty 2012 Wyrażaj się jaśniej i konkretniej - nie meandruj i nie owijaj w bawełnę - odpowiedz prosto i bez metafor ani porównań dlaczego ja jako ostatni powinienem się wypowiadać w kwestiach tego kto dla kogo powinien pracować . Napisz też co to ma znaczyć : ,,Jakkolwiek ostatni cytat brzmi dziwnie, bo podobnie brzmiące zwroty to słyszy się za przeproszeniem w filmach o gangsterach nowojorskich z lat 30 albo o szpiegach (doby zimnej Wojny) Zachodu i Wschodu w Berlinie lub Wiedniu lub też w serialu Pitbull". - której z moich wypowiedzi to dotyczy .,,Ten kraj" w odróżnieniu od Ciebie ja nazywam ,,moim krajem ,,moją ojczyzną" lub Polską po prostu.A co do kartek to życzę Ci ich jak najwięcej i jak najszybciej i nie mam zamiaru w tej dziedzinie z tobą rywalizować ( jak z resztą w żadnej innej dziedzinie ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 1 Luty 2012 Share Napisano 1 Luty 2012 Myślę że wyraziłem się dość jasno -jest takie powiedzenie, że mądrej głowie dość dwie słowie :)Nic nie owijam w bawełnę i nie muszę pisać co to ma znaczyć" bo to nie czasy urzędowej cenzury. Moja opinia jest tu dość jasna.Forum zaś to nie protokół przesłuchania :)To ty przestań się hamować i ulżyj sobie wreszcie, napisz co ci się tu nie podoba czy wyartykułuj to w inny sposób, chyba do tego dążysz ? Ten kraj był, jest i będzie także mój, a ty nie masz monopolu na decydowanie kto i jak ma definiować swój stosunek do Polski.Co do kartek i tego że nie masz zamiaru ze mną rywalizować na ilość, to przypomnę inne powiedzenie co się odwlecze to nie uciecze" :)Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 1 Luty 2012 Share Napisano 1 Luty 2012 widać, że z kolejnego wątku robi się bagno ...zasadniczo już nikt nie chce zabierać głosu, oprócz dialogu dwóch osób, które pałają" do siebie nieskrywanymi uczuciami.tym samym uważam temat za bezsensowny i mówię : pa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.