Skocz do zawartości

Sławomir Cenckiewicz o WSI

Rekomendowane odpowiedzi

Oto widzicie panowie trefnisia, kazdy kto ma inne zdanie niz on, a on uwaza ze racje ma ,jest komuchem , debilem, nie wspomne iz prywatne zyczenia pomylsnosci" sle na @.Mam nadzieje iz po tym pokazie kurtuazji i tolerancji , administracja poglaszcze. Mozesz sie modlic do IPN i Cenckiewicza, twoj wybor, ale innych nie zmuszaj.

• Odpowiedzi 88
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Mozesz sie modlic do IPN i Cenckiewicza, twoj wybor, ale innych nie zmuszaj."
Nietykalny cairo1 nikt Cię nie zmusza, nie zmusza również do
udziału w tym temacie, tym bardziej, że nie wnosisz niczego merytorycznego, tylko zakrzykujesz i obrażasz innych, do spółki z równie nietykalnym acerem i podobnymi.
Może znajdziecie jakieś dowody na niepodległość LWP i wojskowego wywiadu/kontrwywiadu. Jakąś samodzielną akcję, najlepiej wymierzoną w interesy ZSRR. Coś co Cenckiewicz pominął, zataił czy przekręcił. Napiszcie, w paru zdaniach, dlaczego LWP było takie fajowe, ale nie tylko dla Was - dla Polski!

Spokoju ducha, rozwagi i uśmiechu

...tyko prawda jest najciekawsza..."

To też ciekawe. Ilu szpiegów rosyjskich, w ciągu 16 lat istnienia, złapało WSI?

http://tv.rp.pl/video/Bronislaw-Wildstein-przedstawia/Ukryte-czesci-zycia-publicznego-Bronislaw-Wildstein-przedstawia

i część druga - do czego służy Prokuratura Wojskowa?

http://tv.rp.pl/video/Bronislaw-Wildstein-przedstawia/Polskie-zwiazki-ze-swiatowym-terroryzmem-Bronislaw-Wildstein-przedstawia

Zadymiarzy proszę o grzeczną wymianę poglądów a moderatorów o nieopieszałe usuwanie piany.

odpowiedź dla pustrtal-a":
Oczywiście złodziei trzeba łapać i jest tu mowa o kryminalistach.
Ale zaproponuj rozwiązania prawne, dla prywatnych i handlowych, kontaktów zagranicznych polskich obywateli. Przez Ruch Palikota to przejdzie, i się trochę pośmiejemy.
Problem jest w tym, że Polska jeszcze nie jest krajem samowystarczalnym, tak jak Korea Północna, tam wszystko jest uregulowane.
Chociaż w supermarketach, niektórym może się wydawać, że w Polsce jest wszystko, albo zawsze można coś innym zabrać, jak coś potrzeba.
Ciekawe jak to było, jak doszło do określenia amię Moskwy"? Przychodzi Moskwa do W.S.I. i mówi ja jestem Moskwa, a Wy jesteście moje ramię, i W.S.I. mówi ak jest" i co dalej...
Dla kogo twoim zdaniem należy pracować, może dla Ciebie? To oznacza walkę klas, a kapitalizm ma to do siebie że wygrywają bogatsi. A więc pytanie: jesteś bogaty, czy boli Cię myślenie i szukasz sobie Pana?

4. Czemu masz wątpliwości dla kogo należy pracować ? Chyba każdy pracuje dla siebie, swojego pracodawcy i państwa, którego jest obywatelem - czy nie tak ?"

I kto pisze ? Ty chyba ostatni powinieneś się wypowiadać w tych kwestiach...

Zdaje się pewne byłe (?) nazwijmy to miejsce pracy swego czasu chyba (nie wiem na ile świadomie a na ile nie )wykreowało taką specyficzną atmosferę lub klimat dzięki któremu wszyscy powinni wiedzieć kto dla kogo powinien pracowac" - zwłaszcza po tym jak włączali telewizory na dzienniki telewizyjne

Jakkolwiek ostatni cytat brzmi dziwnie, bo podobnie brzmiące zwroty to słyszy się za przeproszeniem w filmach
o gangsterach nowojorskich z lat 30 albo o szpiegach (doby zimnej Wojny) Zachodu i Wschodu w Berlinie lub Wiedniu lub też w serialu Pitbull".

Nigdy bym nie napisał publicznie w żadnym dokumencie i nie powiedział na żadnym zebraniu zwrotu powinni wiedzieć kto dla kogo powienien pracować" właśnie z powyższego powodu

Natomiast wiem jedno, jestem zobowiązany umową o pracę pracować dla swojego aktualnego pracodawcy, a pośrednio dla tego kraju

Co do kolejnego żółtego kartonu to nie będzie on strasznym zmartwieniem, pamiętaj że będę miał wtedy przewagę na waszmością 3:2 :))

pozdrawiam

Wyrażaj się jaśniej i konkretniej - nie meandruj i nie owijaj w bawełnę - odpowiedz prosto i bez metafor ani porównań dlaczego ja jako ostatni powinienem się wypowiadać w kwestiach tego kto dla kogo powinien pracować .

Napisz też co to ma znaczyć : ,,Jakkolwiek ostatni cytat brzmi dziwnie, bo podobnie brzmiące zwroty to słyszy się za przeproszeniem w filmach
o gangsterach nowojorskich z lat 30 albo o szpiegach (doby zimnej Wojny) Zachodu i Wschodu w Berlinie lub Wiedniu lub też w serialu Pitbull". - której z moich wypowiedzi to dotyczy .

,,Ten kraj" w odróżnieniu od Ciebie ja nazywam ,,moim krajem ,,moją ojczyzną" lub Polską po prostu.

A co do kartek to życzę Ci ich jak najwięcej i jak najszybciej i nie mam zamiaru w tej dziedzinie z tobą rywalizować ( jak z resztą w żadnej innej dziedzinie ).

Myślę że wyraziłem się dość jasno -jest takie powiedzenie, że mądrej głowie dość dwie słowie :)

Nic nie owijam w bawełnę i nie muszę pisać co to ma znaczyć" bo to nie czasy urzędowej cenzury. Moja opinia jest tu dość jasna.Forum zaś to nie protokół przesłuchania :)

To ty przestań się hamować i ulżyj sobie wreszcie, napisz co ci się tu nie podoba czy wyartykułuj to w inny sposób, chyba do tego dążysz ?

Ten kraj był, jest i będzie także mój, a ty nie masz monopolu na decydowanie kto i jak ma definiować swój stosunek do Polski.

Co do kartek i tego że nie masz zamiaru ze mną rywalizować na ilość, to przypomnę inne powiedzenie co się odwlecze to nie uciecze" :)

Pozdrawiam :)

widać, że z kolejnego wątku robi się bagno ...

zasadniczo już nikt nie chce zabierać głosu, oprócz dialogu dwóch osób, które pałają" do siebie nieskrywanymi uczuciami.

tym samym uważam temat za bezsensowny i mówię : pa

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie