Skocz do zawartości

Zdjęcie naszego samolotu - część 19

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 422
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Nasz, to P-43, tyle że nie wysłany do Bułgarii, podobnież jak 8 jego kolegów, z tego jeden czesciowo tylko pomalowany. Co najmniej 2 zostały przekazane 41 esk. rozpoznawczej i nosiły polskie oznaczenia. Te co zostały na Okęciu niemiaszki wyremontowali i przekazali Bułgarom.
Napisano

Poszukuję bardzo tego zdjęcia, po przeprowadzeniu poszukiwań prawdopodobnie wiem gdzie zostało zrobione te zdjęcie stąd mi bardzo na nim zależy bo mam wspomnienia naocznego świadka. POMOCY

Napisano

Witam czy ktoś posiada zdjęcie tej PZL 7a w stogu siana z doskonale widocznym numerem bocznym czy była na nim 7 czy 1 ze 123 Eskadr Myśliwskiej, bardzo mi zależy na pomocy.

Napisano
Witam.
2011-12-19 23:04:50 por.pil.020

No to jest nas już kilku co widzą taki sam nr ewid. tej krakowskiej jedenastki". Wiemy już, że uległa wypadkowi przed wybuchem wojny. Może ktoś napisze w jakich okolicznościach to się stało ?

Przy okazji chciałbym złożyć wszystkim najserdeczniejsze życzenia z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia oraz Nowego -2012 - Roku.
Napisano

Nie wiem, czy to się liczy jako asz", ale choćby z tego powodu, by młodzież sprawdziła, kto zacz - pokazuję:

Michał Scipio del Campo przed swoim Hanriotem - Moskwa, 1910

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie