wilcz Napisano 7 Październik 2012 Autor Share Napisano 7 Październik 2012 Felga raczej nie od tego sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilcz Napisano 18 Październik 2012 Autor Share Napisano 18 Październik 2012 http://luzyce.info/luban/echa-przeszlosci-luban-45Od 6 minuty ciekawa prelekcja Bogusława Wołoszańskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilcz Napisano 5 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2013 Rzadki gość na lubańskich polach w lutym/marcu 1945r.- nakładka zimowa na gąski pojazdów z rodziny Pz III/IV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilcz Napisano 8 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2013 Dzisiejsze znalezisko saperów: trzy rosyjskie pociski artyleryjskie kal.76 mm i cztery granaty ręczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilcz Napisano 21 Maj 2013 Autor Share Napisano 21 Maj 2013 Kawałek pancerza grubości 2 cm z resztką białej farby.Jaki pojazd to mógłby być? I wielka radość- moja pierwsza odznaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilcz Napisano 21 Maj 2013 Autor Share Napisano 21 Maj 2013 Po oczyszczeniu cieszyłem się już znacznie mniej.Swoją drogą co to robiło w środku lasu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owoc Napisano 23 Maj 2013 Share Napisano 23 Maj 2013 Miałem podobną sytuację z tą gwiazdką, tylko że moja była bez napisu szeryf, po prostu sama gwiazdka. Po wykopaniu z ziemii odrazu banan na twarzy, ze w końcu mam swoją pierwszą wpinkę z radzieckiej czapki... A jakie rozczarowanie mnie dopadło gdy zacząłem węszyć w necie i szukać i szukać. Co się okazało w środku mojej gwiazdki brakuje naklejki z szeryfem :) pamiątka ze straganów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilcz Napisano 9 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2013 Taka płyta pancerna o gr.ok 2cm.Cóż to mógł być za pojazd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilcz Napisano 9 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2013 I strona wewnętrzna.Grubość wskazywałaby na jakiś transporter opancerzony lub działo samobieżne.Może ma ktoś jakieś skojarzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilcz Napisano 9 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2013 Takie nóżki, ale nie wiem czy to coś wojskowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilcz Napisano 9 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2013 Solidne to, ale co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 9 Czerwiec 2013 Share Napisano 9 Czerwiec 2013 Cóż to mógł być za pojazd?"Może ma ktoś jakieś skojarzenia?"ale nie wiem czy to coś wojskowego."Solidne to, ale co to może być?"słuchaj ... od takich pytań mamy odpowiedni dział - i nie jest to : Nasze odkrycia (bez identyfikacji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilcz Napisano 15 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2013 Taki fragment pancerza trafił do skupu złomu,a w konsekwencji dalej do huty.Grubość pancerza wynosiła ok.5-8cm, a waga 230kg.Wygląda na fragment wanny jakiegoś, nieznanego mi, pojazdu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz_Zambrów Napisano 15 Czerwiec 2013 Share Napisano 15 Czerwiec 2013 Witam Wilcz trafiasz naprawdę fajne fanty może te części zasiliły by Muzem Wojska Polskiego w Warszawie mam pytanie ? Może warto było by to zgłosić do Było nie mineło " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz_Zambrów Napisano 15 Czerwiec 2013 Share Napisano 15 Czerwiec 2013 Witam Wilcz trafiasz naprawdę fajne fanty może te części zasiliły by Muzem Wojska Polskiego w Warszawie mam pytanie ? Może warto było by to zgłosić do Było nie mineło " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 16 Czerwiec 2013 Share Napisano 16 Czerwiec 2013 W było nie mineło najczesciej pokazywane są tereny oraz znaleziska zwiazane z historią naszego kraju .Jak powiedział kiedys prowadzący ten program-niemczyzną mam bardzo małe zainteresowanie-Bitwa o Lubań to tereny przedwojennej Rzeszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz_Zambrów Napisano 16 Czerwiec 2013 Share Napisano 16 Czerwiec 2013 Interesuje się wszystkimi pojazdami niemczyzną też . Jeśli chodzi o mniejsze rzeczy i potyczki interesuje się tylko polszczyzną . :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilcz Napisano 19 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2013 Taki lizak.Ciekawe co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilcz Napisano 19 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2013 Druga strona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_2013 Napisano 20 Lipiec 2013 Share Napisano 20 Lipiec 2013 lizak liga, super fant. Stań na miescie i zatrzymuj do kontroli drogowej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilcz Napisano 23 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2013 Części z sowieckiego myśliwca Jak-9.Pokrywa i wziernik pochochodzą z chłodnicy wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilcz Napisano 23 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2013 Dywizja Grossdeutschland? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilcz Napisano 23 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2013 Wzorowy saper. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 23 Lipiec 2013 Share Napisano 23 Lipiec 2013 Ano Grossdeutschland ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilcz Napisano 12 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2013 Kolejne resztki T-34/85 wydobyte przez drogowców w Henrykowie.Drobiazgi na płycie wieży, w tym magazynek do DP a w nim rozerwana amunicja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.