GoldenEye Napisano 5 Czerwiec 2015 Share Napisano 5 Czerwiec 2015 :D to żeś teraz dowalił do pieca :D najwazniejszy jest ten zawór....ja go zrobilem z zaslepki pcv fi 50 która pozniej weszła mi na styk po obcieciu kołnieża w rure bodajze 55 lub 60...na dziale z rynnami w catoramie stoi :D obciołem kołnież, obciołem z długosci o 60%, wyciołem otwór ok 30mm na srodku, dwie dziurki, kawałek gumy na krążek i gruby drut :) na tłok użyłem starą torebke skórzaną :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadek717 Napisano 5 Czerwiec 2015 Share Napisano 5 Czerwiec 2015 żeby pompa działała bez zarzutu trzeba zadbać przede wszystkim o szczelność tłoka,łączeń między elementami i wykonanie zaworów zwrotnych z dużą dbałością każda nieszczelność będzie skutkować zapowietrzaniem się pompy i nieefektywną jej pracą niedomykające się zawory zwrotne sprawią że pompa nie będzie wydajna a nieszczelny tłok jedno i drugie co do kosztu to części na pompę i koncentrator prawidłowo działające i trwałe to ok 220-250zł zależy od cen w poszczególnych sklepachogólnie jest to bardzo proste do wykonania jeśli się ma pojęcie o takich rzeczach życzę powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszkr Napisano 5 Czerwiec 2015 Share Napisano 5 Czerwiec 2015 lotasl fajnie pokazał jak zrobić zawór wiadomo ze wymiary muszę pozmieniać nie będzie taka pompa będzie olbrzymia:D: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenEye Napisano 5 Czerwiec 2015 Share Napisano 5 Czerwiec 2015 egzakli :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszkr Napisano 5 Czerwiec 2015 Share Napisano 5 Czerwiec 2015 sadek717 jak mi się nie uda zrobić takiej pompy to na pewno się odezwę do Pana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenEye Napisano 5 Czerwiec 2015 Share Napisano 5 Czerwiec 2015 egzakli.....to znaczy....podpisuje sie pod tym co sadek napisał :Dps...mimo ze sądze ze moja pompa lepsza :P haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszkr Napisano 5 Czerwiec 2015 Share Napisano 5 Czerwiec 2015 oo konkurencja na rynku :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenEye Napisano 5 Czerwiec 2015 Share Napisano 5 Czerwiec 2015 niestety ja tym nie handluje....ceny bym narzucił ze bym nic nie zarobił :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszkr Napisano 5 Czerwiec 2015 Share Napisano 5 Czerwiec 2015 Rozumiem to tylko tak dla siebie hobbistycznie.Coś trzeba robić wolnych chwilach:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenEye Napisano 5 Czerwiec 2015 Share Napisano 5 Czerwiec 2015 ja nie mam cierpliwosci....jestem bardzo samo krytyczny i sie wkurzam jak nie wychodzi :P teraz poł roku korytko robie do motopompy i skonczyc nie moge :D raz przez lenistwo a dwa przez brak czasu.....tzn.jak juz mam czas to sie lenie :P i tak w kółko haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszkr Napisano 5 Czerwiec 2015 Share Napisano 5 Czerwiec 2015 a mnie troszkę za interesowało takie hobby szum rzeki i jeszcze można jakąś złocinkę wyłowić z pod kamyka:P:P Super sprawa.Wiadomo jak człowiek przyjdzie pracy to nic się nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenEye Napisano 5 Czerwiec 2015 Share Napisano 5 Czerwiec 2015 a tak zmieniając temat.... był ktos ostatnio??? bardzo zimna woda w rzekach? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lotasl Napisano 5 Czerwiec 2015 Share Napisano 5 Czerwiec 2015 na pomorzu woda ciepła ;) hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silko Napisano 5 Czerwiec 2015 Share Napisano 5 Czerwiec 2015 Skora ciepła aż miło. Można siedzieć po pas w wodzie cały dzień:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadek717 Napisano 5 Czerwiec 2015 Share Napisano 5 Czerwiec 2015 Woda w rzekach znośna sezon w pełni jutro ruszam w teren ale ja nie bawię się pompką hendersona za dużo machania wole jak za mnie pracuje pogłębiarka ssąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenEye Napisano 5 Czerwiec 2015 Share Napisano 5 Czerwiec 2015 no i o taka odpowiedz mi chodzilo :D moze w koncu skoncze swojego judasza" :P bo tak go ochrzciłem :P maske z rurką mam z wyjazdu do grecji wiec w sumie mam wszystko :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszkr Napisano 6 Czerwiec 2015 Share Napisano 6 Czerwiec 2015 Witam proszę bardzo koszt pompy 51,65 zł jutro pokaże jak pompuje niecała godzina w piwnicy.:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszkr Napisano 6 Czerwiec 2015 Share Napisano 6 Czerwiec 2015 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenEye Napisano 6 Czerwiec 2015 Share Napisano 6 Czerwiec 2015 ty lepiej pokaz zawory a nie powkladałes rurka w rurke i sie chwalisz ze godzina roboty :P :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenEye Napisano 6 Czerwiec 2015 Share Napisano 6 Czerwiec 2015 no i rzecz jasna tez pokaz jak pompuje...pamietaj...wiadro w 10sekund :D pobij to :P haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszkr Napisano 6 Czerwiec 2015 Share Napisano 6 Czerwiec 2015 nie pamietam jak zrobiłem ;djutro wiadro 10 sekund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszkr Napisano 6 Czerwiec 2015 Share Napisano 6 Czerwiec 2015 Dodam że zawór lotasl jest do kitu nie działa jak powinien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenEye Napisano 6 Czerwiec 2015 Share Napisano 6 Czerwiec 2015 jakbys nie wiedział to na tym forum calkiem niedawno wstawiałem zdjecia moich zaworów (patent z butelką) :) a jeszcze wczesniej całej pompy, koncentratora i korytka do motopompy :D tylko ci sie szukac nie chciało lub porzeoczyłes ze to ja :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszkr Napisano 6 Czerwiec 2015 Share Napisano 6 Czerwiec 2015 Ja użyłem innych zaworów które nie są butelki.A to że ktoś pokazał jak zrobić zawór to nie znaczy że to jest ten materiał hahah:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszkr Napisano 6 Czerwiec 2015 Share Napisano 6 Czerwiec 2015 https://www.youtube.com/channel/UC0kdTSy6PuvZgzjXAF-JNCgTu może się coś nauczycie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi