GoldenEye Napisano 5 Czerwiec 2015 Napisano 5 Czerwiec 2015 :D to żeś teraz dowalił do pieca :D najwazniejszy jest ten zawór....ja go zrobilem z zaslepki pcv fi 50 która pozniej weszła mi na styk po obcieciu kołnieża w rure bodajze 55 lub 60...na dziale z rynnami w catoramie stoi :D obciołem kołnież, obciołem z długosci o 60%, wyciołem otwór ok 30mm na srodku, dwie dziurki, kawałek gumy na krążek i gruby drut :) na tłok użyłem starą torebke skórzaną :D Cytuj
sadek717 Napisano 5 Czerwiec 2015 Napisano 5 Czerwiec 2015 żeby pompa działała bez zarzutu trzeba zadbać przede wszystkim o szczelność tłoka,łączeń między elementami i wykonanie zaworów zwrotnych z dużą dbałością każda nieszczelność będzie skutkować zapowietrzaniem się pompy i nieefektywną jej pracą niedomykające się zawory zwrotne sprawią że pompa nie będzie wydajna a nieszczelny tłok jedno i drugie co do kosztu to części na pompę i koncentrator prawidłowo działające i trwałe to ok 220-250zł zależy od cen w poszczególnych sklepachogólnie jest to bardzo proste do wykonania jeśli się ma pojęcie o takich rzeczach życzę powodzenia w budowie Cytuj
lukaszkr Napisano 5 Czerwiec 2015 Napisano 5 Czerwiec 2015 lotasl fajnie pokazał jak zrobić zawór wiadomo ze wymiary muszę pozmieniać nie będzie taka pompa będzie olbrzymia:D: Cytuj
lukaszkr Napisano 5 Czerwiec 2015 Napisano 5 Czerwiec 2015 sadek717 jak mi się nie uda zrobić takiej pompy to na pewno się odezwę do Pana. Cytuj
GoldenEye Napisano 5 Czerwiec 2015 Napisano 5 Czerwiec 2015 egzakli.....to znaczy....podpisuje sie pod tym co sadek napisał :Dps...mimo ze sądze ze moja pompa lepsza :P haha Cytuj
GoldenEye Napisano 5 Czerwiec 2015 Napisano 5 Czerwiec 2015 niestety ja tym nie handluje....ceny bym narzucił ze bym nic nie zarobił :P Cytuj
lukaszkr Napisano 5 Czerwiec 2015 Napisano 5 Czerwiec 2015 Rozumiem to tylko tak dla siebie hobbistycznie.Coś trzeba robić wolnych chwilach:P Cytuj
GoldenEye Napisano 5 Czerwiec 2015 Napisano 5 Czerwiec 2015 ja nie mam cierpliwosci....jestem bardzo samo krytyczny i sie wkurzam jak nie wychodzi :P teraz poł roku korytko robie do motopompy i skonczyc nie moge :D raz przez lenistwo a dwa przez brak czasu.....tzn.jak juz mam czas to sie lenie :P i tak w kółko haha Cytuj
lukaszkr Napisano 5 Czerwiec 2015 Napisano 5 Czerwiec 2015 a mnie troszkę za interesowało takie hobby szum rzeki i jeszcze można jakąś złocinkę wyłowić z pod kamyka:P:P Super sprawa.Wiadomo jak człowiek przyjdzie pracy to nic się nie chce. Cytuj
GoldenEye Napisano 5 Czerwiec 2015 Napisano 5 Czerwiec 2015 a tak zmieniając temat.... był ktos ostatnio??? bardzo zimna woda w rzekach? :P Cytuj
silko Napisano 5 Czerwiec 2015 Napisano 5 Czerwiec 2015 Skora ciepła aż miło. Można siedzieć po pas w wodzie cały dzień:) Cytuj
sadek717 Napisano 5 Czerwiec 2015 Napisano 5 Czerwiec 2015 Woda w rzekach znośna sezon w pełni jutro ruszam w teren ale ja nie bawię się pompką hendersona za dużo machania wole jak za mnie pracuje pogłębiarka ssąca Cytuj
GoldenEye Napisano 5 Czerwiec 2015 Napisano 5 Czerwiec 2015 no i o taka odpowiedz mi chodzilo :D moze w koncu skoncze swojego judasza" :P bo tak go ochrzciłem :P maske z rurką mam z wyjazdu do grecji wiec w sumie mam wszystko :P Cytuj
lukaszkr Napisano 6 Czerwiec 2015 Napisano 6 Czerwiec 2015 Witam proszę bardzo koszt pompy 51,65 zł jutro pokaże jak pompuje niecała godzina w piwnicy.:D Cytuj
GoldenEye Napisano 6 Czerwiec 2015 Napisano 6 Czerwiec 2015 ty lepiej pokaz zawory a nie powkladałes rurka w rurke i sie chwalisz ze godzina roboty :P :D Cytuj
GoldenEye Napisano 6 Czerwiec 2015 Napisano 6 Czerwiec 2015 no i rzecz jasna tez pokaz jak pompuje...pamietaj...wiadro w 10sekund :D pobij to :P haha Cytuj
lukaszkr Napisano 6 Czerwiec 2015 Napisano 6 Czerwiec 2015 nie pamietam jak zrobiłem ;djutro wiadro 10 sekund Cytuj
lukaszkr Napisano 6 Czerwiec 2015 Napisano 6 Czerwiec 2015 Dodam że zawór lotasl jest do kitu nie działa jak powinien. Cytuj
GoldenEye Napisano 6 Czerwiec 2015 Napisano 6 Czerwiec 2015 jakbys nie wiedział to na tym forum calkiem niedawno wstawiałem zdjecia moich zaworów (patent z butelką) :) a jeszcze wczesniej całej pompy, koncentratora i korytka do motopompy :D tylko ci sie szukac nie chciało lub porzeoczyłes ze to ja :D Cytuj
lukaszkr Napisano 6 Czerwiec 2015 Napisano 6 Czerwiec 2015 Ja użyłem innych zaworów które nie są butelki.A to że ktoś pokazał jak zrobić zawór to nie znaczy że to jest ten materiał hahah:D Cytuj
lukaszkr Napisano 6 Czerwiec 2015 Napisano 6 Czerwiec 2015 https://www.youtube.com/channel/UC0kdTSy6PuvZgzjXAF-JNCgTu może się coś nauczycie :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi