s_boj Napisano 16 Listopad 2011 Autor Share Napisano 16 Listopad 2011 takie cuś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 16 Listopad 2011 Autor Share Napisano 16 Listopad 2011 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 16 Listopad 2011 Autor Share Napisano 16 Listopad 2011 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 16 Listopad 2011 Autor Share Napisano 16 Listopad 2011 włoscy grabarze mają specyficzne poczucie humoru :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morro1980 Napisano 16 Listopad 2011 Share Napisano 16 Listopad 2011 Breloczek agencji pogrzebowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morro1980 Napisano 16 Listopad 2011 Share Napisano 16 Listopad 2011 ..z miasta Viterbo/Włochy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morro1980 Napisano 16 Listopad 2011 Share Napisano 16 Listopad 2011 Buhahahaha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 16 Listopad 2011 Autor Share Napisano 16 Listopad 2011 no ja wiem co to jest :)W Polsce by chyba nie przeszedł taki gadżet :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 16 Listopad 2011 Share Napisano 16 Listopad 2011 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 16 Listopad 2011 Share Napisano 16 Listopad 2011 :)fant roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zainak Napisano 16 Listopad 2011 Share Napisano 16 Listopad 2011 parcie na wieko jest :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 16 Listopad 2011 Autor Share Napisano 16 Listopad 2011 właśnie się zastanawiam jak to zakonserwować, żeby wieko z czasem nie odpadło :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 16 Listopad 2011 Share Napisano 16 Listopad 2011 hahaha ale sie usmialem :) w Polsce to bylby calkiem dobry chwyt marketingowy dla firm pogrzebowych :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 16 Listopad 2011 Autor Share Napisano 16 Listopad 2011 obawiam się, że jedyny sposób zabezpieczenia wieka jest mocno niehumanitarny... kastracja :DNa Polskę chyba jednak zbyt kontrowersyjne. Tam mają lżejsze podejście do tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 16 Listopad 2011 Share Napisano 16 Listopad 2011 To jest żałosne, a nie śmieszne i uważam tak mimo, że mam dość luźne podejście do świata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morro1980 Napisano 16 Listopad 2011 Share Napisano 16 Listopad 2011 Co kraj to obyczaj. Ale po dłuższym zastanowieniu cofam swój post uhahahah" :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 16 Listopad 2011 Autor Share Napisano 16 Listopad 2011 Ale trzeba zrozumieć, że podejście do tematu we Włoszech jest właśnie takie. To przejaw innej kultury. Włoski cmentarz, to komory w ścianie zamknięte płytą z danymi zmarłego i półka, na której rodzina ustawia zwykle figurkę ojca Pio, a obok słoniki z podniesioną trąbą, resoraki, zdjęcia, czy liściki do zmarłego. Z polskiego punktu widzenia to może wydawać się żałosne, bulwersujące, ale z drugiej strony każdy naród po swojemu oswaja śmierć... Polacy są po prostu programowo i narodowo smutni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 16 Listopad 2011 Autor Share Napisano 16 Listopad 2011 przykładowe zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 16 Listopad 2011 Autor Share Napisano 16 Listopad 2011 ale totalną psychodelą, od której za każdym razem przechodzą mnie ciarki po plecach jest fakt, że oni umieszczają kolorowe zdjęcia zmarłego na klepsydrach i nagrobkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morro1980 Napisano 16 Listopad 2011 Share Napisano 16 Listopad 2011 U nas też są kolorowe. Chyba dawno nie byłeś na grobach?Co do zdjęć. Ja mam takie:Katolicy z Ameryki Łacińskiej Święto Zmarłych obchodzą na wesoło. Biesiadują na cmentarzach, spożywając posiłki, pijąc alkohol, grając, śpiewając i handlując. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 16 Listopad 2011 Share Napisano 16 Listopad 2011 Muszę was zdziwić (może nie wszystkich) ale breloczek do kluczy w podobnej formie trumny jest i u nas, co prawda jest z drewna ale jest. Zdjęcie obok to tylko urywek z kalendarza firmy z mojego miasta, która produkuje między innymi (w sumie głównie) trumny.Więcej tutaj:http://kalendarzlindner.pl/miłego oglądania:)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 Eros i Tanatos - połączenie nieobce w europejskiej kulturze i literaturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 s_boj, w takim razie bardzo szczerze współczuję ci podejścia do życia i wartości, skoro dla ciebie męski członek na sprężynie w trumnie jest źródłem dobrego humoru, a symboliczne zdjęcie zmarłego na nagrobku to otalna psychodela". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacollo Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 Nie wiem o co ten hałas w trumnie zazwyczaj jest sztywny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 Oj tam, oj tam. Ze 20 lat temu byłem na mszy w kościele. Kazanie było o pijaństwie w społeczeństwie. Ksiądz tłumaczył że jest wstanie zrozumieć że się pije na urodzinach, imieninach, weselach. Natomiast rzucał gromy na tych co piją w święta kościelne, komunie, pogrzeby i stypy.Opowiadał dalej że był świadkiem jak koledzy żegnali swojego przyjaciela na ostatnią drogę". Byli tak napruci że przy trumnie zaczeli mu śpiewać Sto lat" i Niechaj gwiazdka pomyślności...."Dobrze że stałem przy ścianie. Odwróciłem się do niej i mało się nie udusiłem, bo bym ryknął śmiechem..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.