Skocz do zawartości

Zdjęcia TKS - część IV

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 405
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
jeśli tak to udowodnij mi to...
znane mi tks y z pod Luto to
jeden w Nerze ( część w wodzie)
i trzy na drodze Lutomiersk -Konstantynów z torami tramwajowymi z lewej strony
tą widziałem na aukcji vonxa z opisem Osmolin i narazie nie obali nikt tej mojej teorii
Napisano

Nie chcę wrzucać kilku zdjęć, więc spróbuję opisać. Albo napisz na priv, to mogę podesłać zestawienie wszystkich mi znanych.

Ja wiem tylko o dwóch tankietkach na drodze - druga w kolejności (widoczna w głębi na zdjęciu) to ta z zabitym czołgistą i m.in. rozoranym przez pocisk lewym błotnikiem. Później wylądowała w rowie ze zrzuconymi gąsienicami.

Pierwsza to właśnie ta - z charakterystycznie rozbitą przez pocisk prawą pokrywą przekładni. Z analizy zdjęć wynika mi, że została później - nie wiem dlaczego - obrócona w lewo i zepchnięta z drogi, na kupę kamieni na poboczu.

Jeśli masz jakąś inną trzecią, napisz. I która to jest ta w Nerze?

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Witam
Odnośnie zdjęcia Bodzia z 2012-12-02 20:31:10. Myślę, że trzeba łączyć to zdjęcie z tym zdjęciem. TKS na zdjęciu Bodzia nieco przesunięty względem krzyża. Podobieństw jest wiele kamuflaż przedniej płyty, brak prawej gąsienicy, brak klap na luku obsługowym. Myślę, że kolejne zdjęcie na trasie Radymno Duńkowice.

Napisano
Najprawdopodobniej masz rację.

Jeśli jesteś zainteresowany, mogę podesłać kilkadziesiąt MB w miarę posortowanych zdjęć TKSów (ew. zgłoszenia na priva).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie