Rybak Ibisz Napisano 12 Listopad 2011 Autor Share Napisano 12 Listopad 2011 Witam, wiosną wybieram się na poszukiwania do Rosji. W związku z tym mam pytanie, czy ktoś z forumowiczów zna jakieś miejsca godne uwagi, w których można by coś ciekawego znaleźć? Interesuje mnie teren od ST Petersburga do Moskwy. Wrzucam zdjęcie miejsca, które mam juz w planach odwiedzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viking191 Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 no kolego odważny jesteś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 Że tak zażartuję WSZĘDZIE" :) Ten kraj jest tak obsiany fantami że nie ma miejsca gdzie coś by się nie działo. A tak jak kolega wyżej napisał ; Odważny jesteś " . Jak wrócisz cały i zdrowy i JEŻELI WRÓCISZ (możliwe rozerwanie się,oglądanie rosyjskiego więzienia i wiele innych atrakcji) z fantami to napisz jak było :) Kiedyś było o Ukrainie ( pewnie skończy się gorzej ale to twoja sprawa - ja bym się bał ...) http://www.poszukiwanieskarbow.com/artykuly/odyseja/odyseja.htm Polecam lekturę ;))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybak Ibisz Napisano 13 Listopad 2011 Autor Share Napisano 13 Listopad 2011 Zapewniam wszystkich, że jest to przemyślana decyzja. Bywam w Rosji od czasu do czasu i muszę wam powiedzieć, że wiele opowieści i legend o Rosji jest bardzo przesadzonych. Jeśli chodzi o więzienie, to się go nie boję, bo biorę gruby portfel $ na łapówki :). Problemem tylko jest przewiezienie wykrywacza przez granicę, ale jest tez opcja kupienia takiego na miejscu. Jeśli ktoś zna miejsca warte odwiedzenia och a z wykrywaczem na terenie St Petersburg- Moskwa to zachęcam do podzielenia się informacjami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekD Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 Portfela grubszego niż Chodorkowski z pewnością nie masz, a zobacz gdzie siedzi :)Siniawińskie Wzgórza i okolice - więcej ludzi tam zginęło (nie patrz na oficjale dane Armii Czerwonej bo są zaniżone) niż drzew w tych lasach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 Oczywiście kuszące filmiki na youtube pt Rosyjskie wykopki " dają do myślenia i zachęcają ale co dalej.....Pewność siebie morze zgubić lub uratować życie o tym trzeba pamiętać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybak Ibisz Napisano 13 Listopad 2011 Autor Share Napisano 13 Listopad 2011 Mam także świadomość, że cięzko będzie ewentualny fant przewieźć do Polski. Na szczęście mam trochę znajomych w Rosji i zawsze będzie możliwość przechowania ich i znajomych do czasu aż Rosja wejdzie do strefy Shengen :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon10 Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 ooo, to kolega calkiej sporej kolekcji sie doczeka...zagranica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talgo Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 a powiedzcie mi proszę jak wygląda sprawa z wykrywaczami w Rosji czy na Ukrainiebo na tą chwile przeglądając rosyjsko języczne fora mam wrażenie że trwa tam na ta chwile wolna amerykanka i znalezienie nierozkopanego kurhanu czy stanowiska graniczy z cudemprzynajmniej tak to wygląda oglądając ich znajdki fibule ,srebra czy złote ozdoby o brązach nie wspominając no i militariatym bardziej że pokazują je na forach nie bojąc się najazdu na mieszkanie jakiś służb mundurowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon10 Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 z tego co sie orientuje na Ukrainie trzeba miec zezwolenie na wykrywke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 albo przyjaciół z tamtejszej milicji" lub SG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybak Ibisz Napisano 14 Listopad 2011 Autor Share Napisano 14 Listopad 2011 @DarekD dzięki za pomoc, myślę że odwiedzę Siniwiańskie Wzgórza, bo będę miał je po drodze. Proszę też i inne propozycje, jeśli ktoś coś wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukalek Napisano 14 Listopad 2011 Share Napisano 14 Listopad 2011 Kolego Talgo, podasz może jakiś link? Jestem chyba masochistą i chcę pozazdrościć kolegom ze wschodu :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech115 Napisano 14 Listopad 2011 Share Napisano 14 Listopad 2011 Podczas podróży szukaj w ciekawszych lasach tam jest nadziane tym jak dobra kasza ze skwarkami. ;)Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybak Ibisz Napisano 14 Listopad 2011 Autor Share Napisano 14 Listopad 2011 http://www.youtube.com/watch?v=cziTyUyw5cw&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=NUwF2FRQmIUhttp://www.youtube.com/watch?v=K6CxfRsXMaU&feature=fvwrel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saku39 Napisano 14 Listopad 2011 Share Napisano 14 Listopad 2011 talgo: wrzuć proszę link do tego rosyjskiego forumpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talgo Napisano 14 Listopad 2011 Share Napisano 14 Listopad 2011 pierwsze z brzeguUkrainahttp://forum.violity.kiev.ua/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saku39 Napisano 14 Listopad 2011 Share Napisano 14 Listopad 2011 Dzięki za linkhttp://forum.violity.kiev.ua/files/thumbs/2011/11/13/21/t_24897_1321212537.jpgNiezła miazga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talgo Napisano 14 Listopad 2011 Share Napisano 14 Listopad 2011 no proszę jakie ładne zabytki archeologiczne i właśnie o to mi chodzi że z jednej strony egon pisze trzeba mieć pozwolenia a z drugiej nie mają problemu z pokazywaniem takich fantówchyba że u nich takie pozwolenie na wykrywke zdobywa się jak u nas prawo jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 14 Listopad 2011 Share Napisano 14 Listopad 2011 Pokazywanie a legalne posiadanie i szukanie to dwie inne sprawy . Tam za wykrywacz jeszcze jakiś czas temu szło się do paki w najlepszym przypadku grzywna plus 100% monitoring (milicji oczywiście) ;] . Nie wiem jak jest aktualnie ale podejrzewam że identycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talgo Napisano 14 Listopad 2011 Share Napisano 14 Listopad 2011 niby tak ale ja by na odkrywcy poszukiwacze zaczęli pokazywać takie fanty to by się archeo przeniosło z autostrad na forabo po co się męczyć jak w domu przed kompem cieplej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 14 Listopad 2011 Share Napisano 14 Listopad 2011 Kolego - dwa inne kraje. Inaczej jest u nas egzekwowane inaczej u nich . Każdy przypadek jest inny. Raz wstawisz - nic . Wstawisz po raz drugi i rano PUK PUK PUK " otwierać - Milicja z archeologiem na czele ;] Ten SPECYFICZNY kraj ma to do siebie że potrafi zaskoczyć (rzadko pozytywnie)POZDRAWIAM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 14 Listopad 2011 Share Napisano 14 Listopad 2011 Tam za wykrywacz jeszcze jakiś czas temu szło się do paki w najlepszym przypadku grzywna plus 100% monitoring (milicji oczywiście) "Skąd takie informacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saku39 Napisano 15 Listopad 2011 Share Napisano 15 Listopad 2011 http://forum.violity.kiev.ua/viewtopic.php?t=605246&sid=f0e56fa54d1ecbacca0733d9337b6bc0To jest ciekawe, niezły traf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek523 Napisano 15 Listopad 2011 Share Napisano 15 Listopad 2011 http://forum.violity.kiev.ua/viewtopic.php?t=306352&postdays=0&postorder=asc&start=160Piąty post, ostatnie zdjęcie z powyższego linku. Uważaj kolego Rybak, żebyś nie zaginął tak jak te auto od tej tablicy rejestracyjnej;)Ogólnie to fanty pierwsza klasa a i pochwalić się można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.