Skocz do zawartości

Zdjęcie satelitarne

Romo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 74
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

tu większy wycinek jak widać w odległości ok 200 m znajduje prawdopodobnie jakieś grodzisko.Pytam bo nie chce wejść na jakiś archeologiczny teren.
Na mapach nie ma nic w tym miejscu
Pojutrze się tam wybieram mam nadzieje ,ze choć trochę sieę coś wyjaśni

Jeżeli kółko ma takie kreseczki na obwodzie skierowane na zewnątrz kółka to może oznaczać kopiec, jak są skierowane do środka kółka to dół, dołek. Za wyraźnie nie widać na zdjęciu.

na mój chłopski rozum ,to na fotografi wygląda na wczesno-śre dniowieczne grodzisko ,widać dobrze zarysowane miejsce gdzie była brama.swego czasu była robiona archeologiczna mapa polski.jeśli to widać z satelity to pewnie jest to naniesione na tę mapę.jeśli to stanowisko archeo...

• 10 months later...
http://maps.google.pl/?ll=52.417959,21.033038&spn=0.000663,0.001133&t=h&z=20
Przepraszam, że tylko link, ale po formatce komputera nie poinstalowałem wszystkiego.
Nieporęt- mnóstwo dołków i dołów- miejscowi wybierali piasek czy raczej ktoś się nieźle za czymś nakopał?

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 14:29 29-12-2013

Książkę można ściągnąć w Twoim linku.
Do zdjęcia (w tekście jest czarno-białe) jest podpis
Ryc. 4. Wielki Sławsk, gm. Kruszwica. Stanowisko zostało odkryte przy okazji rekonesansu, którego celem było sfotografowanie kilku obiektów neolitycznych.

(rozdział 1-2_Zuk) Dokąd prowadzisz Biskupinie?" Lidia Żuk

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie