makul Napisano 7 Listopad 2011 Autor Napisano 7 Listopad 2011 Nie wiem co to jest - dlatego dałem taki temat. Urządzenie ma około metra wysokości. Wygląda tak jak na zdjęciu. Czy komuś się może z czymś kojarzy?
kopijnik2 Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 część wykonawcza sprawia wrażenie, że w poziomie obciskaw pionie przetłacza ...trzeba by trochę poruszać dźwigniądrugi obciążnik na łańcuchu - niedługim ?
kopijnik2 Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 żeby nie te rozmiary - to montaż łusek myśliwskich by pasowałelementy robocze wypadałoby pomierzyć
honker Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 nic tego nie wyklucza ale punce mogą odpowiedzieć co to za zakład jeśli są pozd.marek
kopijnik2 Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 siła nacisku = masa obciążnika na łańcuszkuczyli mała
makul Napisano 7 Listopad 2011 Autor Napisano 7 Listopad 2011 Nie wiem co to jest - dlatego dałem taki temat. Urządzenie ma około metra wysokości. Wygląda tak jak na zdjęciu. Czy komuś się może z czymś kojarzy?
makul Napisano 7 Listopad 2011 Autor Napisano 7 Listopad 2011 Wyglądem przypomina jakąś pompę albo wagę.
makul Napisano 7 Listopad 2011 Autor Napisano 7 Listopad 2011 Zbliżenie na jakiś mechanizm - coś jakby młot do wybijania otworów. Ale w czym?
makul Napisano 8 Listopad 2011 Autor Napisano 8 Listopad 2011 Ale tylko do małych rzeczy, do małych kawałków blach? Trochę to dziwne gdyż do małych przedmiotów (piszę pod kątem tego wielkości tego bolca oraz powierzchni na której rozkładałoby się obrabiany przedmiot) np. dekarze mają dużo mniejsze urządzenia.Inna sprawa -z jakich lat może być to cudo?makul
wino39 Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 A może... zaklepywarka do nitów?w zależności ile ta maszyna ma siły , wydaje misie że służy do przebijania otworów w skórze blasze a może nawet stali"Tak odpowiedział kolega z forum kowalskiego.
Pytanie
makul
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.