maurycy Napisano 1 Listopad 2011 Autor Napisano 1 Listopad 2011 http://allegro.pl/okm-exp5000-pro-fs-thermoscan-xplore-ix104-c2-i1897536810.html
marcelxbox Napisano 1 Listopad 2011 Napisano 1 Listopad 2011 Może i sprzęt fajny ale cena powala na kolana zwykłego śmiertelnika :-(
pacian Napisano 1 Listopad 2011 Napisano 1 Listopad 2011 Za 10 lat bedzie kosztowal 5 tys wtedy pomyslimy ;)
Thomson. Napisano 1 Listopad 2011 Napisano 1 Listopad 2011 Zwykły szajs do niczego nie przydatny, no chyba, że chcemy szukać fal elektromagnetycznych? Sporo o tym było na forum Proscana.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 1 Listopad 2011 Napisano 1 Listopad 2011 Kamerę termowizyjną można kupić już za około 10.000zł :) A przyzwoitą za 50.000.
bikemax771 Napisano 1 Listopad 2011 Napisano 1 Listopad 2011 To pseudo wykrywacze-georadary naciąganie ludzi ,osobiście kiedyś mnie też w bambuko nabili
adam793 Napisano 1 Listopad 2011 Napisano 1 Listopad 2011 Właśnie czego to ludzie nie wymyślą z innej strony do niczego nie potrzebne to cacko wykrywacza napewno nie zastąpi cena kosmos można se kupić wykrywacz,szpadel i łaza na dojazdy
Brzęczyszczykiewicz Napisano 1 Listopad 2011 Napisano 1 Listopad 2011 Przyznam że nie wiem jak działa georadar i magnetometr, bo nigdy mnie to nie interesowało. Ale jeśli ktoś przykłada znak równości w zastosowaniach tychże oraz zwykłych indukcyjnych detektorów, to jest w błędzie. To po prostu służy do odnajdywania innych niż monetki i inne kawałki metalu obiektów. I dużo większych.Do wykrycia pustek oraz podziemnych struktur bardzo często zupełnie wystarczająca będzie kamera termowizyjna (na daleką podczerwień), byle dało się w niej ustawić odpowiednią czułość.Istnieją kamery które mają rozdzielczość pomiarową (nie mylić z dokładnością) na poziomie 0,01 stopnia. Jak Grzechotnik. Taką kamerą można nawet określić że ktoś przedwczoraj siedział na kanapie albo stał obok ściany przez dłuższa chwilę. A co dopiero ślady termiczne wynikające z innego przewodnictwa cieplnego gruntu pod którym jest ukryty stary mur albo loch pod posadzką kościoła. Takie rzeczy mają wielokrotnie silniejszy sygnał cieplny i zwykła kamera do pomiarów przemysłowych powinna to wychwycić, jeśli się ją dobrze ustawi i wyeliminuje zakłócenia (słońce, ogrzewanie przewodami elektrycznymi i rurami instalacji wodnej).
sza.man Napisano 1 Listopad 2011 Napisano 1 Listopad 2011 Kilka dni temu przybłąkał się do mnie mały czarny kot,nazwałem go diabeł i ulokowałem w komórce....tylko co to ma k-wa do tematu?????
Brzęczyszczykiewicz Napisano 1 Listopad 2011 Napisano 1 Listopad 2011 Dobre pytanie.Ale po co zadajesz na forum?:)))
sebo_sek Napisano 1 Listopad 2011 Napisano 1 Listopad 2011 Bo ma taki sam związek z wykrywaczami co ten sprzęt?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.