Skocz do zawartości

Co myślicie o takim sprzęcie?

maurycy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Właśnie czego to ludzie nie wymyślą z innej strony do niczego nie potrzebne to cacko wykrywacza napewno nie zastąpi cena kosmos można se kupić wykrywacz,szpadel i łaza na dojazdy
Napisano
Przyznam że nie wiem jak działa georadar i magnetometr, bo nigdy mnie to nie interesowało. Ale jeśli ktoś przykłada znak równości w zastosowaniach tychże oraz zwykłych indukcyjnych detektorów, to jest w błędzie. To po prostu służy do odnajdywania innych niż monetki i inne kawałki metalu obiektów. I dużo większych.
Do wykrycia pustek oraz podziemnych struktur bardzo często zupełnie wystarczająca będzie kamera termowizyjna (na daleką podczerwień), byle dało się w niej ustawić odpowiednią czułość.
Istnieją kamery które mają rozdzielczość pomiarową (nie mylić z dokładnością) na poziomie 0,01 stopnia. Jak Grzechotnik. Taką kamerą można nawet określić że ktoś przedwczoraj siedział na kanapie albo stał obok ściany przez dłuższa chwilę. A co dopiero ślady termiczne wynikające z innego przewodnictwa cieplnego gruntu pod którym jest ukryty stary mur albo loch pod posadzką kościoła. Takie rzeczy mają wielokrotnie silniejszy sygnał cieplny i zwykła kamera do pomiarów przemysłowych powinna to wychwycić, jeśli się ją dobrze ustawi i wyeliminuje zakłócenia (słońce, ogrzewanie przewodami elektrycznymi i rurami instalacji wodnej).
Napisano
Kilka dni temu przybłąkał się do mnie mały czarny kot,nazwałem go diabeł i ulokowałem w komórce....
tylko co to ma k-wa do tematu?????

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie