Skocz do zawartości

Słownik poszukiwacza

szpagin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 68
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ostatnio na 30 cm targnołem zrzutowisko polmosów:)
Nasi tu byli- kapselki
Kopnołem wytargałem- znalazłem
Machać rączkami na 2km- mieć wypadek z niewybuchem
Do lasu- na wykopki
Sairkofrut- tanie wino:)
Pzdr
Napisano
F1 został ostatnio nazywany fyłynem w naszej gwarze.
bzdety- rzeczy zaraz po najciekawszych odnalezionych, wymieniane podczas sprawozdania koledze po całodziennych bojach ;)
Napisano
czopek - pocisk
puszka - duża łuska
źródełko - mały obszar z większą ilością moniaków
kolorek - złom na złomowisko :)
przepraszam za wyrażenie - xxujnia - większość miejsc w których się zatrzymuje poszukiwacz :)
Napisano
Panowie, ten wątek niesamowicie mi się przyda. Właśnie zbieram materiały do pracy licencjackiej. Zamierzam pisać o środowisku poszukiwaczy, specyficznym języku porozumiewania się, na przykładzie naszego forum. Praca na kierunku filologia polska.
Napisano
kruszywo - ogólnie na złom, ale w szczególności na kolorowy, który można zabrać i na złomie pogonić

pierścienie śmierdzące - fragmenty pierścieni wiodących, które często doprowadzają do szewskiej pasji (podobnie jak polmosy)
Napisano
A właśnie, to metro - sygnał, który był i nagle zginął". Dlaczego tak jest? Czeszę glebę kanarkiem i czasem mam piękny sygnał, kopię dołek, rozgartam ziemię i nic, sygnał znika, jakby nic tam nie zalegało? To kwestia gleby, wykrywacza, czy jeszcze czego innego?
Napisano
Moja żona, kiedy idę kopać mówi na mnie szabrownik :). Podobnej terminologii używa, kiedy oglądam z nią Było, nie minęło" i akurat coś tam kopią.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie