Lindenhof Napisano 2 Listopad 2011 Share Napisano 2 Listopad 2011 Polnische Abzeichen - kapsle od wódy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino39 Napisano 2 Listopad 2011 Share Napisano 2 Listopad 2011 Ostatnio na 30 cm targnołem zrzutowisko polmosów:)Nasi tu byli- kapselkiKopnołem wytargałem- znalazłemMachać rączkami na 2km- mieć wypadek z niewybuchemDo lasu- na wykopkiSairkofrut- tanie wino:)Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 2 Listopad 2011 Share Napisano 2 Listopad 2011 F1 został ostatnio nazywany fyłynem w naszej gwarze.bzdety- rzeczy zaraz po najciekawszych odnalezionych, wymieniane podczas sprawozdania koledze po całodziennych bojach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekal Napisano 2 Listopad 2011 Share Napisano 2 Listopad 2011 O. A gdzie mój wpis? :(Śmieci - Ogółem komunistyczne trafienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian84 Napisano 2 Listopad 2011 Share Napisano 2 Listopad 2011 Dukat Polmosa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacho Napisano 2 Listopad 2011 Share Napisano 2 Listopad 2011 czopek - pociskpuszka - duża łuskaźródełko - mały obszar z większą ilością moniakówkolorek - złom na złomowisko :)przepraszam za wyrażenie - xxujnia - większość miejsc w których się zatrzymuje poszukiwacz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 7 Listopad 2011 Share Napisano 7 Listopad 2011 flara-sygnałowywójek bronek-browningkopnięcie-mocny" wykop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luftlander Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 elektryk - esesman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 Panowie, ten wątek niesamowicie mi się przyda. Właśnie zbieram materiały do pracy licencjackiej. Zamierzam pisać o środowisku poszukiwaczy, specyficznym języku porozumiewania się, na przykładzie naszego forum. Praca na kierunku filologia polska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 Ja dodam od siebie nasze piękne i nieśmiertelne:Darz dół! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 a, no i mój ulubiony zwrot, którego używam, kiedy mama pyta co dzisiaj wykopałem:- coś z czegoś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheAdam1978A Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 Metro - sygnał, który był i nagle zginął :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 kruszywo - ogólnie na złom, ale w szczególności na kolorowy, który można zabrać i na złomie pogonićpierścienie śmierdzące - fragmenty pierścieni wiodących, które często doprowadzają do szewskiej pasji (podobnie jak polmosy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldi169 Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 monety z Wielkiego Księstwa Polmosu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 Konina-elementy oporządzenia końskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 destrukty czyli cos fajnego w opłakanym stanie:) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 A właśnie, to metro - sygnał, który był i nagle zginął". Dlaczego tak jest? Czeszę glebę kanarkiem i czasem mam piękny sygnał, kopię dołek, rozgartam ziemię i nic, sygnał znika, jakby nic tam nie zalegało? To kwestia gleby, wykrywacza, czy jeszcze czego innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 Mój kolega używa fajnego terminu na określenie wykrywacza metalu - wykrywaczka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 Wykrywacz - macadło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 Nie wiem czy było, ale mój wujek mówi na wykrywacz - szperacz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 Moja żona, kiedy idę kopać mówi na mnie szabrownik :). Podobnej terminologii używa, kiedy oglądam z nią Było, nie minęło" i akurat coś tam kopią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 Panie, co pan zamiatasz na tym polu ?" - zapytał rolnik poszukiwacza :)wykrywacz - miotła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 Pudełko-magazynekDo walenia-sprawnyAle czy komuś" w tym momencie nie pomagam?Szkodząc sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro Shadow Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 Emgieta- Mg 42/34Rudy:)- rdza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino39 Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 Gasmaska- maska p.gaz.Marchewa- lekka rdza.Depo- depozyt.W tym lesie nie tupać- duuużo urwiłap. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.