Skocz do zawartości
  • 0

Pocztówka - Deutsche Reich 1916

ktos451

Pytanie

Napisano

Witam, mam pocztówkę z 1916 roku, niestety była ona pisana tak cholernie pięknym pismem, że nie mogę się rozczytać ja (niemiecki znam średnio) a co ciekawe to nie może się rozczytać nawet mój kuzyn od urodzenia mieszkający za zachodnią granicą.

Proszę o rozszyfrowanie pisma, śmiałka który się tego podejmie proszę o podani e maila to wyślę w dobrej jakości, sądzę że wtedy da radę jakoś doczytać.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wstaw ten wierszyk!Nie bałdzo chce mi się ślęczeć nad tym sutterlinem, widzę jeno, że na początku stoi Wielkie dzięki za twoją piękną kartkę, dzięki Bogu wszystko jest w porządku..."
Żeby to wszystko odczytać, trzeba by na to poświęcić dużo czasu, bo tekst jest napisany niechlujnie, jak na sutterlin i do tego w wielu miejscach literki się wytarły. Ja czasu nie mam, poza tym kiepsko znam niemiecki.
Napisano

Witam, mam pocztówkę z 1916 roku, niestety była ona pisana tak cholernie pięknym pismem, że nie mogę się rozczytać ja (niemiecki znam średnio) a co ciekawe to nie może się rozczytać nawet mój kuzyn od urodzenia mieszkający za zachodnią granicą.

Proszę o rozszyfrowanie pisma, śmiałka który się tego podejmie proszę o podani e maila to wyślę w dobrej jakości, sądzę że wtedy da radę jakoś doczytać.

Napisano
He, he. Prosisz o przetłumaczenie. Czy ta pocztówka jest związana z Twoją rodziną ? Ma tak dużą wartość sentymentalną ? Bo jeżeli tak, to bym to rozumiał.

Jeżeli nie. To wejdź na Allegro / Ebay w tematykę pocztówek. Do przetłumaczenia będziesz mieć DOSŁOWNIE setki tysięcy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie