Czlowieksniegu Napisano 20 Grudzień 2011 Autor Napisano 20 Grudzień 2011 Nie mam pojęcia, o którą pytasz:powyżej grba podał Wydawnictwo Naukowe Uniwersitas, Warszawa 2001"a przedmiotem dyskusji jest książka wydana przez Firma Księgarsko-Wydawnicza „Kanon”, Anna Osińska-Namaczyńska i Bartosz Namaczyński"
acer Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Owczesne zjazd ziomkostw to były czyste wypominki za czasami Adolfa. Wyjątkowy element ziejący żądzą powrotu w mundurach feldgrau na imie odzyskane"Hasła rewizjonizmu w PRL nie brały się z niczego
jacek1962 Napisano 22 Grudzień 2011 Napisano 22 Grudzień 2011 shadowN ty mi napisz co piłeś ja spróbuję i Ci odpiszę , co myślę o Twojej teorii.
Martian Napisano 23 Grudzień 2011 Napisano 23 Grudzień 2011 jacek! Szafujesz tu słowami odpiszę", myślę", które akurat, jakoś nie za bardzo korelują z twoją osobą... Zobacz ile twoje mądre inaczej wpisy i gienialne" teorie zajmują miejsca na serwerze Odkrywcy...Wracając do tematuMożna podejrzewać, że po ew. sukcesie góralskiego eksperymentu" mającego za zadanie zasianie antagonizmów w żywiole polskim, w następnej kolejności mogli by powstać echtes mazurenvolk", warmiakenvolk", kurpienvolk" etc, etc..;) Niestety eksperyment nie wypalił zbytnio...
jacek1962 Napisano 23 Grudzień 2011 Napisano 23 Grudzień 2011 Martian ten wątek jest o innym temacie ja Tam Góralem nie jestem,ale z tym tematem mam do czynienia z opowiadań mojego kolegi którego Ojciec był Góralem a matka niemką ,wujek jest Konsulem niemieckim we Francji a On jest Polakiem.Aha pradziadek był KAPO w obozie ale nie jenieckim,rozstrzelali go ruscy.Ot taki Polski młyn.Martian ja bym Ci coś napisał ale Ty jesteś młodszym bratem Yetiego,najpierw wchodzisz Ty a potem wątek ginie.Jak Yeti da mi glejt że nie zamknie wątku to napiszę ,jak nie to nie bo po co?.Co do mojej tfórczości to nijak się ma ona do twojejTwoje 4126 a moje skromne 1164.Czytelnicy mają trzykrotnie większą szansę znależć Twoje niż moje myśli.O jakości nie wspominam bo nie mnie merytorycznośc moich tekstów oceniać.Ty moim fanem nie jesteś,Twojej nie mogę bo nic na temat nie piszesz.Jak mi dasz szansę i napiszesz na temat to wtedy się odniosę.
Czlowieksniegu Napisano 23 Grudzień 2011 Autor Napisano 23 Grudzień 2011 Ty jesteś młodszym bratem Yetiego,"- dla jasności, Martian jest tym starszym o parę lat bliźniakiem.
Martian Napisano 23 Grudzień 2011 Napisano 23 Grudzień 2011 Muszę wyprowadzić cię z błędu. Razem moich wpisów jest coś ok 10000... Rozumiem, że nie zaglądasz nigdy do działów stricte związanych z historią, identyfikacją ale pewnie w szukajce" znajdziesz gdzie gros tych wpisów nabiłem... Upraszasz się o merytoryczne wpisy a później, gdy je dostaniesz nie odpowiadasz na nie ale zaczynasz glindzić w innych wątkach... Od Yetiego jestem odrobinę starszy i w żaden sposób z nim nie spokrewniony ani spowinowacony.Rozumiem, że w w historii przekaz ustny to także źródło, jednak jest wiele innych świadectw na których ona się opiera... HISTORIA to nie tylko bajania twojej rodziny i znajomych!!!PsMoja Córcia w pierwszej klasie potrafiła lepiej pisać niż ty...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.