Jurek.S Napisano 4 Październik 2011 Autor Napisano 4 Październik 2011 Opowiem Wam historie...Zbierałem na Tesoro deLeon,nowy na Allego,jakiś czas temu podrożał,więc znów musiałem odłożyć w czasie,pózniej niedużo brakowało-znów podrożał.A jak mi brakowało 5 dych wczoraj(słownie-pięćdziesiąt złotych) to znów podrożał bodajże o 100 zł.Jaja jakieś.O nie!!!Zgłaszam sprzeciw wobec takiego czegoś i już nie kupie.NIGDY.Jak mi kumpel nie kupi na e-bayu,to licytuje MXT na Allegro.Czy może mi to ktoś wytłumaczyć dlaczego tak drastycznie rośnie cena Tesoro a moja wyłata stoi w miejscu?PROSZE!
marian1984 Napisano 4 Październik 2011 Napisano 4 Październik 2011 Kolego to nie tylko twoja wykrywka podrozała, wszytskie ze stanów, dolar idzie do góry i niestety.teknetiks Omega 8000 kosztowała 1850zł teraz 2100złteknetiks G2 2370 teraz 2650złteknetiks T2 2800 teraz 3200złFisher f75 3600 teraz 3800takze wiesz, poczekaj aż spadnie dolar
Raned Napisano 4 Październik 2011 Napisano 4 Październik 2011 Grecy postanowili żyć naszym kosztem i jest jak jest. Ceny wszystkich wykrywaczy będą szybować, niewykluczone, że także polskich, bo przecież wiele części też kupuje się za waluty obce.Staram się utrzymywać ceny Tesoro w jakiś rozsądnych granicach, wolę sprzedawać więcej za niższą cenę, niestety nowe dostawy są po coraz wyższym kursie. Na to, że dolar spadnie ja przynjmniej nie liczę.
kempa Napisano 4 Październik 2011 Napisano 4 Październik 2011 Nie tylko Tesoro-Garrett też podrożał np. At pro z dnia na dzień o ok.300zł. Podobno przez kurs dolara.
Jurek.S Napisano 4 Październik 2011 Autor Napisano 4 Październik 2011 marian1984To mnie nie interesuje taka polityka".Dlaczego ja i mój zakup mamy być zależni od dolara?Jak to mówi Pan F.Kiepski-Tak być,nie bedzie".Licytuje MXT (podobno nawet lepszy od deLeona Tesoro) i na nic nie będę czekał.Jak moja wypłata będzie rosła tak jak kurs dolara,to wtedy się zastanowie.A więc życie wybrało-Bedzie to Whites MXT.I finito.
marian1984 Napisano 4 Październik 2011 Napisano 4 Październik 2011 nic na to nie poradzimy, wogóle ta polska :(
marian1984 Napisano 4 Październik 2011 Napisano 4 Październik 2011 dokładnie - życie, nie jednego z nas nauczyło i dało w kość, to jest przykre.Licz sie z tym że coś znajdziesz fajnego i kosztownego i bedzie ci to wisiało, że dolat idzie w góre :)
kempa Napisano 4 Październik 2011 Napisano 4 Październik 2011 I masz racje.bierz mxt i się nie zastanawiaj
Jurek.S Napisano 4 Październik 2011 Autor Napisano 4 Październik 2011 RanedPrzeczytałem Twój post i Cię rozumiem.Ale przecież jak tak dalej będzie to nie sprzedasz dużo wykrywaczy.Nasz naród jest niestety biedny wbrew temu co piszą ulotki PO
Jurek.S Napisano 4 Październik 2011 Autor Napisano 4 Październik 2011 I już wziąlem MXT i mi to wisi i powiewa! :))Nawet koleś 40 zł upuścił. :))))Będzie na paliwo które notabene znów ma zdrożeć.Jezu!!!Gdzie ja żyje!!!
Raned Napisano 4 Październik 2011 Napisano 4 Październik 2011 Jurek.S Ty chyba nie rozumiesz, że to co się dzieje zależy od warunków zewnętrznych. NBP parą razy interweniowało na rynku, ale nie na wiele się to zdało. Gdybyśmy wcześniej weszli do Euro nie byłoby aż takiego problemu, a to już zasługa" PIS a nie PO.
Jurek.S Napisano 4 Październik 2011 Autor Napisano 4 Październik 2011 Moze Raned,ale mnie jako klienta nie interesują warunki zewnętrzne,NBP i te ich śmieszne rozgrywki i podchody.Płace w tym kraju podatki i wymagam normalności a nie non stop szybujących cen,a to chyba przyznasz nie wina PIS-u.Zresztą_Tusk przeprosił za drożyzne.Ha,ha.Ale cyrk.Ale STOP.Nie polityce ma służyć ten wątek.
Jurek.S Napisano 4 Październik 2011 Autor Napisano 4 Październik 2011 Luzik Yeti :)Wszystko wiadomo-dolar idzie w góre z naszych kieszeni :)Dobranoc Panie i Panowie,spać ide bo do pracy.Może mnie jutro szef zaskoczy i da podwyżke.Skoro dolar w górę idzie...Pozdrawiam serdecznie.
sebo_sek Napisano 4 Październik 2011 Napisano 4 Październik 2011 Byśmy weszli do Euro to byśmy byli Grecją. A tak na serio, to teraz wszyscy chcą z tego Euro spadać, ale nie mogą. Ludzi Euro nie cieszy, a rozmawiałem i z Francuzami i Hiszpanami, a Brytole to najwięksi farciarze w Europie. Ja nie wiem, jakoś taka Norwegia może bez UE.Ach, chyba jednak LPR mieli racje, sam syf w tej brukseli.
popek Napisano 5 Październik 2011 Napisano 5 Październik 2011 o rany jak czytam takie wątki to mnie bawią ludzie z myśleniem jak będę więcej zarabiał to dolar może być droższy .... co przeszkadza Ci w tym aby więcej zarabiać? Jak odpowiesz na to pytanie to albo pogodzisz się z rzeczywistością albo zaczniesz więcej zarabiać, i tu ani polityka ani kursy walut ani cokolwiek podobnego nie ma nic do rzeczy.
popek Napisano 5 Październik 2011 Napisano 5 Październik 2011 ....dlaczego w zakupach z USA mamy być zależni od kursu $ ...."
armand Napisano 5 Październik 2011 Napisano 5 Październik 2011 Denar napisał:Ceny wszystkich wykrywaczy będą szybować, niewykluczone, że także polskich".Informuję więc, że ceny wykrywaczy firmy Armand nie będą w najbliższym czasie, czyli po wyborach wzrastały, pomimo prognozowanego spadku wartości złotego.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 5 Październik 2011 Napisano 5 Październik 2011 Denar ma rację, ale przemilczał pewien drobiazg. W wykrywaczu koszt materiałów to około 15-25%. Jak w każdym urządzeniu elektronicznym zresztą, które nie jest produkowane bardzo masowo.W przypadku sprzętów krajowych, tylko te 20% podlega presji bezpośredniej kursu dolara i euro. Pozostałe 80% stoi w zasadzie w miejscu, jedynie rośnie o inflację.Za to sprzęt importowany, w większości swojej ceny rośnie wraz z kursem walut.Tani złoty jest bardzo dobry dla gospodarki i utrzymuje kryzys na naszym terenie w ryzach. Kraj żyje z EKSPORTU a nie z IMPORTU. Eksportujemy - w Polsce dzieje się lepiej. Importujemy albo wydajemy kasę za granicą w inny sposób - gospodarka biednieje. Tak to działa. Są ważniejsze sprawy niż ceny importowanych towarów konsumpcyjnych lub cena urlopu w Tunezji. Oczywiście dolar i euro nie mogą być również zbyt drogie. Ale na razie wszystko trzyma się w bezpiecznych widełkach.Były takie czasy, kiedy dolar był po około 2zł a euro po 3,2pln. W efekcie upadło bardzo dużo polskich przedsiębiorstw nastawionych na eksport.
Raned Napisano 5 Październik 2011 Napisano 5 Październik 2011 Armand wszelkie zapasy się kiedyś kończą, także części elektronicznych, mechanicznych itp. i trzeba będzie kupić w hurtowniach po wyższej cenie. Ta recesja jest na lata a nie na okres tuż po wyborach.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.