Slajmi130 Napisano 8 Październik 2011 Napisano 8 Październik 2011 @sonicsquadUwierz mi bardzo chciałem to odszukać, Nawet nie wiedziałem że google ma takie możliwości. A gdzie sie to ustawia? to musze sprawwdzić. Racja ja wszystkie frazy z polskiego dawałem. Może jeszcze kiedyś na nockach spróbuję. W każdym razie świetnie mi sie ogląda ten wątek@pezos ja już mam dwa lądwiska dla przyjaciół w powietrzu. c prawda z tamtego roku ale dadzą radę
pezos_ Napisano 8 Październik 2011 Napisano 8 Październik 2011 i o to chodzi:) a to awaryjny. Ważne, by były pełne jak będzie śnieg.
gumbi Napisano 8 Październik 2011 Napisano 8 Październik 2011 Po nazwie własnej mozna by rzec że to samolot Charlsa Lindbergha. Z racji że Spirit of Saint Louis pochodził z wytwórni Ryana obstawiam Ryan M1.
gumbi Napisano 8 Październik 2011 Napisano 8 Październik 2011 Proszę się nie śmiać, już widzę swój błąd - nie jest to M1 (nie ten centropłat)
KayFranz Napisano 9 Październik 2011 Napisano 9 Październik 2011 Nie śmiejemy się, bo dobrze kombinujesz. Wytwórnia - OK...Nawet to M-1 jest częściowo trafione".
gumbi Napisano 9 Październik 2011 Napisano 9 Październik 2011 To ja nie wiem - może Ryan M2 z silnikiem Wright J-4B?
sonicsquad Napisano 9 Październik 2011 Napisano 9 Październik 2011 Witam po weekendzie. Koledzy z wcześniejszych postów mają rację że prawie się udało odgadnąć zagadkę kolegi pezos. Ale jest to samolot CM-1 : The Lone Eagle nawt kolega Coe wtrącił się z pomocą za co jesteśmy wdzięczni :) Zdjęcie pochodzi z San Diego Air and Space Museum Archive.
gumbi Napisano 9 Październik 2011 Napisano 9 Październik 2011 Witam. Trochę płot podziurawiłem. Tak po mojemu to pierwszy na zagadkę odpowiedział KayFranz i to on powinien zadawać ale to już może powiedzieć tylko autor zagadki czyli Pezos_, któremu niniejszym gratuluję to się nazywa przemyślana zagadka
sonicsquad Napisano 9 Październik 2011 Napisano 9 Październik 2011 Kolega @KayFranz zupełnie jak kolega @Coe stara się pomóc w odgadnięciu zagadki podpowiadając :) Zgadzam się z kolegą @Gumbi że @KayFranz pierwszy znał odpowiedź. Gratulacje dla kolegi @Pezos za zagadkę :)
pezos_ Napisano 10 Październik 2011 Napisano 10 Październik 2011 Dziękuję,KayFranz teraz Twój kłopot.
KayFranz Napisano 10 Październik 2011 Napisano 10 Październik 2011 Also, meine Herren - bitte sehr. Co to za latawiec?
gumbi Napisano 11 Październik 2011 Napisano 11 Październik 2011 Witam. Pozwolę sobie zadać bez potwierdzenia bom pewien swego. Z racji braku dostępu do sieci przez ok 2 tygodnie pozwolę sobie zepsuć zabawę Sonicsquadowi (przepraszam) i podam mu na priv odpowiedź.
Sōji Okita Napisano 12 Październik 2011 Napisano 12 Październik 2011 Samolot na zdjęciu to Stampe/Vertongen SV4C. Wyprodukowany w Belgii, oraz na licencji we Francji i Algerii.
sonicsquad Napisano 12 Październik 2011 Napisano 12 Październik 2011 Witam. Z racji że kolega gumbi lata teraz po buszu, poprosił mnie bym dopilnował odpowiedzi na Jego zagadkę. Kolega Sōji Okita zadaje następną :)
Sōji Okita Napisano 13 Październik 2011 Napisano 13 Październik 2011 Dokładnie. Odpowiedź prawidłowa.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.