SHarky Napisano 19 Wrzesień 2011 Autor Napisano 19 Wrzesień 2011 WitamAktualnie jestem w trakcie tworzenia makiety pt. Ogólna sytuacja frontowa w Polsce 1944. Mam pytanie odnoście bitew armii polskiej oraz radzieckiej - czy były konkretne bitwy w których obie strony brały udział przeciw Wermahtowi, które np. miały miejsce w Polsce czy może już teren tylko okupanta... ? Nie jestem pewien co do tego, bardzo proszę o poradę.pozdrawiam
Czlowieksniegu Napisano 19 Wrzesień 2011 Napisano 19 Wrzesień 2011 A gdybyś tak łaskawco więcej niż 1944 napisał...W styczniu Wujek Soso & S-ka przekroczył dawną granicę II RP.Latem moczył nogi" w Wiśle.A w okolicach Bożego Narodzenia się do Ofensywy Styczniowej szykował...
SHarky Napisano 19 Wrzesień 2011 Autor Napisano 19 Wrzesień 2011 To jeszcze mi proszę temat ustalić i więcej odcięć podopisywać... Zadałem jasne pytanie, nie oriętuję się w tych sprawach dlatego proszę o info ludzi którzy MAJĄ POJĘCIE w tej dziedzinie.pozdrawiam
SHarky Napisano 19 Wrzesień 2011 Autor Napisano 19 Wrzesień 2011 //Ponawiam pytanie//PS. Przykro mi Człowiekśniegu, ale Twoja wypowiedź to dla mnie szyfr nie na temat, a w dodatku odpowiedź napewno nie godna moderatora z prawie 7,5tys postów.
Czlowieksniegu Napisano 20 Wrzesień 2011 Napisano 20 Wrzesień 2011 Taaa...Są rzeczy, które się fizjologom nie śniły.Mapa dla lipca/sierpnia 1944http://victory.mil.ru/war/maps/046.jpgtutaj również, ale w szerszej perspektywie czasowejhttp://csto.pl/viewtopic.php?f=17&t=428Minęło osiem miesięcy 1944 roku, a w wyniku Operacji Bagration spory kawałek Polski ( czy to w granicach II RP, czy późniejszych ) już zajęte przez A.Cz.Domyślasz się teraz, o co pytałem?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 08:52 20-09-2011
borsuk leśno-polny Napisano 20 Wrzesień 2011 Napisano 20 Wrzesień 2011 Z taką wiedzą weź się lepiej za makietę sławojki z zapałek.
sonicsquad Napisano 20 Wrzesień 2011 Napisano 20 Wrzesień 2011 Kolego. Trzeba czytać czytać i jeszcze raz czytać...Zaraz pewnie będzie lament, że języka rosyjskiego się nie zna i polską mapę proszę wraz z opisem działań wojennych oraz dokładnych posunięć wojsk wraz z umiejscowieniem na mapie... Czy tak trudno wybrać się do biblioteki (trudne słowo) i wypożyczyć parę książek, lub wklepać parę słów w wyszukiwarkę?
SHarky Napisano 20 Wrzesień 2011 Autor Napisano 20 Wrzesień 2011 Do Borsuk - Forum jest od dprowadzenia dyskusji a nie od pokazywania poziomu swojej osobowości...Dzięki za materiały, akurat z rosyjskim problemu nie będzie.
jacek1962 Napisano 20 Wrzesień 2011 Napisano 20 Wrzesień 2011 Tyle postów i nic.Kolego autorze,czytaj i się ucz.Kultury i elokwencji wypowiedzi,i bądż czujny bo wstąpiłeś na pole zarezerwowane dla wybranych.Cytat z filmu,,Daleko od Szosy,,/to za komuny/,,,co studiujesz?odp ,,kulturę i sztukę,bo jak się ma taką sztukę przed sobą, to trudno zachować kulturę,,Tyle lat minęło a cytat pasuje jak ulał.Jaki z tego wniosek?Komuna żyje i ma się dobrze.Bo żyje w ludziach.Ja Ci życzę powodzenia,jak skończysz zrób foto i wrzuć.Pozdrawiam
elpasys Napisano 21 Wrzesień 2011 Napisano 21 Wrzesień 2011 Socjopatia (inaczej osobowość antyspołeczna) - zaburzenie osobowości, przejawiające się nierespektowaniem podstawowych norm etycznych oraz wzorców zachowań w społeczeństwie, uwidaczniające się w wyraźnym braku przystosowania do życia w społeczeństwie[1].Socjopaci mimo normalnego (lub nawet większego) poziomu inteligencji nie potrafią podporządkować się zasadom współżycia społecznego. Wczesne przejawy tego zaburzenia obejmują m.in. kłamanie, kradzieże, bójki i inne konflikty z normami prawnymi.W potocznym rozumieniu socjopata to osoba, która nie liczy się z cudzymi opiniami i łatwo popada w konflikty z innym.z Wikipedii
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.