Skocz do zawartości

PL & RUS - bitwy

SHarky

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Aktualnie jestem w trakcie tworzenia makiety pt. Ogólna sytuacja frontowa w Polsce 1944.
Mam pytanie odnoście bitew armii polskiej oraz radzieckiej - czy były konkretne bitwy w których obie strony brały udział przeciw Wermahtowi, które np. miały miejsce w Polsce czy może już teren tylko okupanta... ? Nie jestem pewien co do tego, bardzo proszę o poradę.
pozdrawiam
Napisano
A gdybyś tak łaskawco więcej niż 1944 napisał...

W styczniu Wujek Soso & S-ka przekroczył dawną granicę II RP.
Latem moczył nogi" w Wiśle.
A w okolicach Bożego Narodzenia się do Ofensywy Styczniowej szykował...
Napisano
To jeszcze mi proszę temat ustalić i więcej odcięć podopisywać... Zadałem jasne pytanie, nie oriętuję się w tych sprawach dlatego proszę o info ludzi którzy MAJĄ POJĘCIE w tej dziedzinie.
pozdrawiam
Napisano
//Ponawiam pytanie//

PS. Przykro mi Człowiekśniegu, ale Twoja wypowiedź to dla mnie szyfr nie na temat, a w dodatku odpowiedź napewno nie godna moderatora z prawie 7,5tys postów.
Napisano
Taaa...

Są rzeczy, które się fizjologom nie śniły.

Mapa dla lipca/sierpnia 1944

http://victory.mil.ru/war/maps/046.jpg

tutaj również, ale w szerszej perspektywie czasowej

http://csto.pl/viewtopic.php?f=17&t=428

Minęło osiem miesięcy 1944 roku, a w wyniku Operacji Bagration spory kawałek Polski ( czy to w granicach II RP, czy późniejszych ) już zajęte przez A.Cz.

Domyślasz się teraz, o co pytałem?

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 08:52 20-09-2011
Napisano
Kolego. Trzeba czytać czytać i jeszcze raz czytać...
Zaraz pewnie będzie lament, że języka rosyjskiego się nie zna i polską mapę proszę wraz z opisem działań wojennych oraz dokładnych posunięć wojsk wraz z umiejscowieniem na mapie... Czy tak trudno wybrać się do biblioteki (trudne słowo) i wypożyczyć parę książek, lub wklepać parę słów w wyszukiwarkę?
Napisano
Do Borsuk - Forum jest od dprowadzenia dyskusji a nie od pokazywania poziomu swojej osobowości...
Dzięki za materiały, akurat z rosyjskim problemu nie będzie.
Napisano
Tyle postów i nic.
Kolego autorze,czytaj i się ucz.
Kultury i elokwencji wypowiedzi,i bądż czujny bo wstąpiłeś na pole zarezerwowane dla wybranych.
Cytat z filmu,,Daleko od Szosy,,/to za komuny/
,,,co studiujesz?odp ,,kulturę i sztukę,bo jak się ma taką sztukę przed sobą, to trudno zachować kulturę,,
Tyle lat minęło a cytat pasuje jak ulał.
Jaki z tego wniosek?
Komuna żyje i ma się dobrze.Bo żyje w ludziach.
Ja Ci życzę powodzenia,jak skończysz zrób foto i wrzuć.
Pozdrawiam
Napisano
Socjopatia (inaczej osobowość antyspołeczna) - zaburzenie osobowości, przejawiające się nierespektowaniem podstawowych norm etycznych oraz wzorców zachowań w społeczeństwie, uwidaczniające się w wyraźnym braku przystosowania do życia w społeczeństwie[1].

Socjopaci mimo normalnego (lub nawet większego) poziomu inteligencji nie potrafią podporządkować się zasadom współżycia społecznego. Wczesne przejawy tego zaburzenia obejmują m.in. kłamanie, kradzieże, bójki i inne konflikty z normami prawnymi.

W potocznym rozumieniu socjopata to osoba, która nie liczy się z cudzymi opiniami i łatwo popada w konflikty z innym.

z Wikipedii

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie