Skok Napisano 16 Wrzesień 2011 Autor Napisano 16 Wrzesień 2011 Witam,Czy ktoś potrafi znaleźć coś o tej jednostce? Skrót sobie rozszyfrowałem. To H mnie jeszcze zastanawia. Hilfswilliger? To jednostka specjalnego przeznaczenia. Podejrzewam, że jednak dziadki, dzieciaki albo niedołężni.Pozdrawiam
abcd Napisano 7 Listopad 2011 Napisano 7 Listopad 2011 ZBV w tym przypadku polegało na tym że pewno byli wyposażeni w nieregulaminowe zwykle trofiejne pojazdy.
Ostoja Napisano 6 Listopad 2011 Napisano 6 Listopad 2011 Wątpię aby w kompanii transportowej (wozów bojowych?) i to w dodatku specjalnego przeznaczenia służyli niedołężni. Może zwyczajnie chodzi o Heer?
coriolan Napisano 6 Listopad 2011 Napisano 6 Listopad 2011 To kompania ciężarówek transportowych z szumna nazwą zbV,z pewnością H=Hilswilliger
Pytanie
Skok
Witam,
Czy ktoś potrafi znaleźć coś o tej jednostce? Skrót sobie rozszyfrowałem. To H mnie jeszcze zastanawia. Hilfswilliger? To jednostka specjalnego przeznaczenia. Podejrzewam, że jednak dziadki, dzieciaki albo niedołężni.
Pozdrawiam
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.