Bony69 Napisano 12 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2011 Witam! Zapraszam do odwiedzin na naszej nowej stronie www.GRH Gregor.plPozrawiam Bony69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 adres, który podałeś jest z błędem, nie powinno być spacji w nazwie domeny. Poprawny www.grhgregor.pl, na mundurach się nie znam, kolekcjonuję tylko broń, ale zdjęcie w galerii gdzie MG34 jest położone na lawecie od MG42 (a konkretnie od jugosłowiańskiego MG53) powaliło mnie na kolana, czy naprawę pewne rzeczy trzeba robić na siłę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Tak jak i oficer, na inscenizacji dotyczącej późnego okresu wojny, w cywilnym skórzanym płaszczu i z koalicyjką, której nie miał prawa nosić, po 1940 rok (chyba, że był komendantem dworca, albo transportu kolejowego)...PozdroHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 pierwsza galeria to podobno 1939 rok, co tam robi niemiec z MP40? przeniósł się w czasie? Zaszpachlujcie wżery na broni, albo do kompletu załóżcie zardzewiałe hełmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 może wystarczy pogięty? żołnierz przy mg ma właśnie taki wgnieciony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek-26 Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 tak sano dwudziestoparoletni oficer ma w 39 krzyż pierwszowojenny, tyle się o tym trąbiło ale ma chyba pałę z matmy i nie umie policzyć ile trzeba mieć lat żeby można było nosić takie wisiorki. Żenada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 A ja się wyłamię z tej nagonki na tę GRH.Mi się ona podoba, są oczywiście pewne błędy i niekonsekwencje (które wytyczyliście), ale to nie są wielkie i nieodwracalne błędy - wszystko idzie w prosty sposób naprawić. A co do do szpachlowania broni to jestem stanowczo przeciwny (wg. mnie ta broń w ogóle nie powinna się znaleźć na reko, tylko zostać w kolekcji domu lub muzeum)ponieważ to zniszczy ten zabytek. Teraz hełm, mało widzieliście zdjęć z Niemcami w pogiętych hełmach - szczególnie na froncie wschodnim. Podstawa do broni - nie wiem czego się w niej czepiacie, jak chcecie to wkleję wam zdjęcie z identyczną, lub bardzo podobną.Co do koalicyjki się nie wypowiem bo niemam na ten temat zielonego pojęcia, a MP 40 i EK z WW I, to błędy które łatwo zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 A komentarz kol Jacka żenada" uważam za zbyt mocny i zbędny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 kolego ktos451 to ja bardzo poprosze o zdjecie MG34 zapietego na lawecie od MG42, posiadam oba MG i 3 lawety w tym jedną do MG34 i wiem jedno, NIE DA SIĘ !!!!, można je sobie co najwyżej położyć dla picu. Co do szpachlowania to oczywiście był do sarkazm z mojej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 na froncie wschodnim, zachodnim, oczywiście, że były pogięte, nawet postrzelane, ale nie we wrześniu 1939 roku. Laweta do mg 53 to nie to samo co laweta do mg 34, na pewno nie są bardzo podobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 tu się z kolegą Duńczykiem nie zgodze, jugosłowiańska laweta do MG53 jest niemal identyczna jak laweta do MG34, ale przede wszystkim różni się montażem samego MG, i ni jak nie da się zapiąć 34 do 42 i odwrotnie. Spotkałem lawety do MG34 datowane 40 i 41 rok, które w czasie wojny miały wymieniony sam montaż kmu na pasujący do MG42. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Nie jestem ekspertem, baa ja się na tym nie znam, ale na oko jest podobne - a jeśli mógł bym Cię prosić wyślij mi na e-mail (ktos451@o2.pl), zdjęcia twoich lawet z krótkimi opisami, może się dokształcę w tym kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 a tak ogólnie to się po prostu czepiam i mam nadzieje, że koledzy z GRH Gregor się o to nie obrażą tylko wezmą to sobie do serca i nie będą już takich głupot robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Mam jeszcze kilka podobnych zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Tu masz linki do moich lawet od MG42 i MG53 na 34ke musisz poczekac do weekendu jak wrócę do domu i zrobie fotke.do MG42 wersja górska z charakterystycznym teledkopowymi nogami dodatkowo składanymi na boki.http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum21/lafette01.jpghttp://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum21/lafette02.jpga tu masz moje MG53http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum25/mg05.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 wyrazistość twojej fotki mnie powaliła, to odwzorowanie detali, zwłaszcza montażu samego kmu, no jestem pod wrażeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 a tumasz zbliżenie na lawete z jażmem do MG34, fotka zaporzyczona zhttp://www.mg42.us/viewtopic.php?f=25&t=5473&start=20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Wybacz, ale to skan książki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 wybaczam :Dpoprostu to co ty masz na fotkach w książce u mnie stoi na podłodze w pokoju.http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum25/mgty.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Jeszcze takie zdjęcie, może Ci coś powie... gratuluję kolekcji, wszystko repliki(?) na oryginały za ładne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 ja nie kolekcjonuje replik to wszystko oryginały z papierami CLK, więcej szczegółów tuhttp://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=391119#1206468 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.