ktos451 Napisano 22 Listopad 2011 Share Napisano 22 Listopad 2011 Bo w cuda nie wierzę - niestety kolego bogdan 76 jesteś wyjątkiem, pozytywnym ale wyjątkiem. W moim mieście sala historyczna wygląda takW podstawówce wiszą jakieś plansze i poczet królówW gimnazjum w sali historycznej leży hełm wz.67, Zenit z lat '70 i wisi poczet królów polskich na ścianie.A w liceum tylko poczet królów polskich - na ale tam chyba pierdołki" typu hełm czy bagnet niepotrzebne.A sale historyczne z pierdołkami" są potrzebne w gimnazjach i podstawówkach - gdzie jeszcze można tym kogoś zainteresować.Sądzę że można było by zrealizować w ramach jakiegoś projektu ogólnopolskiego - ale do tego potrzebne są pieniądze - które nie zawsze są największym problemem, ale tak, że zainteresowanie uczniów i co najważniejsze zaangażowanie nauczycieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 23 Listopad 2011 Autor Share Napisano 23 Listopad 2011 Witam.Wiem, jak wyglądają szkolne sale, nie tylko historyczne:(. To zależy od ludzi którzy w nich pracują i co chcą osiągnąć. Ja miałem szczęście uczyć się w szkole( podstawowej), gdzie nauczyciel był wspaniałym historykiem. Sala wyglądała jak na tamte czasy profesjonalnie. Moja klasa ciągle się zmienia, coś dochodzi. Postaram się wstawić niedługo jakieś nowe zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 25 Listopad 2011 Autor Share Napisano 25 Listopad 2011 Udało mi się umieścić nowe eksponaty w klasieBagnety są oczywiście umocowane na stałe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 25 Listopad 2011 Autor Share Napisano 25 Listopad 2011 I zdobyłem pierwszy ( mam nadzieję, że nie ostatni)hełm niemiecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 25 Listopad 2011 Autor Share Napisano 25 Listopad 2011 Dziury oczywiści były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 25 Listopad 2011 Autor Share Napisano 25 Listopad 2011 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 25 Listopad 2011 Autor Share Napisano 25 Listopad 2011 Tu pojawiła się menażka i manierka.Na razie wszystko,jak coś się jeszcze pojawi to też wstawię.W sumie mój post zmienił charakter.Chętnie poczytam wszelkie uwagi, (nie tylko pozytywne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 27 Listopad 2011 Autor Share Napisano 27 Listopad 2011 A to tak a propo monet z czasów PRL-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 28 Listopad 2011 Share Napisano 28 Listopad 2011 No fajnie bogdan fajnie. Cieszę się z takiej inicjatywy i podziwiam chęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr514 Napisano 29 Listopad 2011 Share Napisano 29 Listopad 2011 Mam kilka dokumentów Z czasów wojny (przepustki na widzenia w więzieniu,jakieś podanie o pomoc z niemieckiej opieki społecznej,potwierdzenie zameldowania dla policji) Jeśli chce pan te papiery to nie ma problemu.Nie jest to jakiś fant militarny i pewnie dzieci nie ucieszy.Ale zawsze coś ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 29 Listopad 2011 Autor Share Napisano 29 Listopad 2011 Witam, nie wszystkie eksponaty w naszej klasie to militaria.Bardzo chętnie zobaczyłbym w klasie stare dokumenty, zdjęcia,itp. Wiem, że może jest to mniej efektywne, ale również potrzebne. Tak jak pisałem staram się aby sala była rżnorodna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr514 Napisano 29 Listopad 2011 Share Napisano 29 Listopad 2011 Niech pan odbierze maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 3 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2011 W sumie szrocik, ale zawsze coś ( moja znajda) i nieśmiertelnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 7 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2011 Dokumenty od Piotra514Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 7 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2011 + półka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patton12 Napisano 7 Grudzień 2011 Share Napisano 7 Grudzień 2011 Oddałbym coś ale jestem biedny w fanty jak mysz kościelna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 7 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2011 Spokojnie wierzę w Twoje chęci, jak coś znajdziesz to podrzucisz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patton12 Napisano 7 Grudzień 2011 Share Napisano 7 Grudzień 2011 No chyba że chcesz wyżarte do cna denko z łuski 85(albo 88)mm??? jak narazie to staram się załatwić sprzęt do elektrolizy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 7 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2011 Dziękuję za chęci,lusek mam sporo więc poczekam na np:hełm?Jak znajdziesz dwa, to jeden jest dla SPWR.OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr514 Napisano 7 Grudzień 2011 Share Napisano 7 Grudzień 2011 No i fajnie że te dokumenty znalazły jakieś miejsce postoju : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 10 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2011 Kolejne eksponaty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 10 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2011 Zapomniałem zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 10 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2011 : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 10 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2011 Łuski były-w dołku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek94 Napisano 11 Grudzień 2011 Share Napisano 11 Grudzień 2011 W moim gimnazjum była super sala historyczna mieliśmy przedmiotów masę militarnych i tych codziennego użytku.Podczas remontu zniknęły wszystkie szkielety Broni łuski a było tego sporo gdy pytałem historyka czemu to że dyrekcja ustawa itp ciekawe co się z tym stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi