ja21 Napisano 15 Sierpień 2011 Autor Napisano 15 Sierpień 2011 Wypolerowane łuski stalowe.Jak zabezpieczyć je przed śniedzeniem/rdzawym nalotem?
marcin 1984 Napisano 15 Sierpień 2011 Napisano 15 Sierpień 2011 Ja bym przykombinował z paraloidem b44.pozdro
adrian950 Napisano 15 Sierpień 2011 Napisano 15 Sierpień 2011 Dokładnie Paraloid b44 10-15 % w acetoniePozdrawiam
karabin Napisano 15 Sierpień 2011 Napisano 15 Sierpień 2011 WD-40 z czasem odparowuje i zakonserwowany obiekt rdzewieje,ja konserwuję olejem do konserwacji broni o nazwie Brunox ,drogi ale skuteczny-coś za coś.Pzdr.
adrian950 Napisano 16 Sierpień 2011 Napisano 16 Sierpień 2011 zbyniek Dobre :)Wd-40 Tylko czyśći nie KONSERWUJĘ" !!! ile razy można to pisać !!!
ja21 Napisano 16 Sierpień 2011 Autor Napisano 16 Sierpień 2011 A zwykły olej nie zakonserwuje jak sobie kilka dni poleżą w nim?
vis1939 Napisano 16 Sierpień 2011 Napisano 16 Sierpień 2011 Adrianku,pisać możesz do woli.Jak się pieprzy głupoty to nie można mieć pretensji,iż reszta nie bierze tego do siebie.Z etykiety: Opis produktu: WD-40 Preparat wielofunkcyjny - Najpopularniejszy na świecie i w Polsce preparat wielofunkcyjny. Sześciokrotnie bardziej rozpoznawalny, niż inne tego typu preparaty na rynku. Posiada doskonałe właściwości smarujące, czyszczące i ochronne.PREPARAT DO USUWANIA WODY.Skład WD-40 zapewnia niezwykle silne właściwości przywierania do metali. W pełni pokrywa powierzchnie, łącznie z mikroskopijnymi zagłębieniami nawet w obecności wilgoci. WD-40 przenika pod warstwę wilgoci tworząc barierę ochronną pomiędzy wodą i metalami. WD-40 jest izolatorem i szybko eliminuje spięcia spowodowane wilgocią. PENETRATOR.Niezwykłe właściwości przywierania WD-40 do powierzchni powodują, że jest on bardzo skutecznym środkiem penetrującym, który pomaga rozluźnić zapieczone połączenia metali. Pozostałe właściwości WD-40 zapewniają właściwą pracę mechanicznych części metalowych.ŚRODEK SMARUJĄCY.Niezwykłe właściwości przywierania WD-40 do powierzchni powodują, że czynniki smarujące są dobrze rozprowadzone i silnie przywierają do poruszających się elementów. ŚRODEK ANTYKOROZYJNY.WD-40 rozprowadza czynniki antykorozyjne na całej powierzchni pokrytego przedmiotu, łącznie z mikroskopijnymi nierównościami. Bariera ochronna WD-40 eliminuje zagrożenie wilgocią i innymi czynnikami korozjotwórczymi. Precyzyjnie wysuszają pokrywaną powierzchnię, eliminując mikroskopijne krople, które są często przyczyną korozji. ŚRODEK CZYSZCZĄCY.WD-40 dostaje się pod warstwę brudu, tłuszczów, smarów i olejów, czyszcząc spryskaną powierzchnię. Jednocześnie formowana jest bariera antykorozyjna. WD-40 rozpuszcza większość materiałów samoprzylepnych, ułatwiając usuwanie nalepek i innych klejących zabrudzeń."Z własnej autopsji i popularności środka wynika,że te cuda z reklamowej papki sprawdzają się przynajmniej w stopniu wystarczającym do jego zadowalającego użytkowania.A powłoka jak to olejowa,nie ma co porównywać do pancernych" Paraloidów i innych lakierów.
zbyniek Napisano 16 Sierpień 2011 Napisano 16 Sierpień 2011 vis napisał Adrianku to ja Adrianeczku :) Dobre" napisałeś, że dobre czy tak bardziej ironicznie...? bo podejrzany ten uśmiech.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.