oldsoul Napisano 11 Sierpień 2011 Autor Napisano 11 Sierpień 2011 Witam, wszedłem w posiadanie takiej oto maszyny do szycia i postanowiłem ją sprzedać. Nie znam się jednak na tym na tyle żeby powiedzieć ile to jest warte ? http://allegro.plProszę tu jest link do aukcji.Mowie od razu- to nie jest reklama ani nic, chce się tylko dowiedzieć co to jest warte i czy się z czymś nie pomyliłem. Pozdrawiam :)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 22:46 11-08-2011
Swiety82 Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 zapytaj, nie podawaj linku do trwającej aukcji. Tlumaczenie o nie jest reklama ani nic, chce się tylko dowiedzieć co to jest warte" jakoś nie wszystkich przekonuje... Wklej foto i zapytaj o cene.
GeneralRemek Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 Twoja jest krew, a ich jest nafta, bujać - to my panowie szlachta" Reklamę sobie robisz jak byk bo boisz się że nikt ci tego nie kupi. Nie zamydlaj oczu.chce się tylko dowiedzieć co to jest warte" To jest warte to co ktoś jest w stanie za to dać.
GeneralRemek Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 Post napisany przed usunięciem śnurka, bo wyszło tak bez kontekstu.
oldsoul Napisano 11 Sierpień 2011 Autor Napisano 11 Sierpień 2011 ok, przepraszam. Obawiałem się, że tak to będzie odebrane. Zapewniam że nie miałem złych intencji. Dodaje fotki i licze na koniec offtopa.
karabin Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 Kilka lat wstecz można było wziąść dobre pieniądze za takie maszyny,nawet na złomowiskach były rozchwytywane.Teraz leżą i nikt nawet nie pyta,rynek się nasycił. Generalnie na fortunę nie licz.
Catadero Napisano 12 Sierpień 2011 Napisano 12 Sierpień 2011 Wygląda na lata pięćdziesiąte XX wieku. Na kasę bym nie liczył.C.
psioter5 Napisano 12 Sierpień 2011 Napisano 12 Sierpień 2011 ja mam adlera na żeliwnych nogach nieco starszego, może troszkę bardziej zniszczony, zapłaciłem 250złotych około 4 lata temu. kiedyś mój ojciec bardzo się napalał na stare maszyny i kupiliśmy chyba z 5, oczywiście większość singr. W domu moich Św.Pamięci Dziadków stoi jeszcze ładny singer, babcia szyła na niej od wojny aż do ostatnich chwil życia czyli ponad 60 lat.
RESTY Napisano 15 Marzec 2012 Napisano 15 Marzec 2012 Poszukuję zdjęcia wyraźnego logo z szewskiej maszyny do szycia firmy Adler ( takie jak na załączonym foto).Chcę swoja maszynę odnowić i odtworzyć napisy i nadruki zgodnie z oryginałem.Szablony do napisów już mam zrobione , został tylko problem logo.Jeśli ktoś ma maszynę Adlera z takim logo to wdzięczny będę za pomoc i przesłanie fotki.
kopijnik2 Napisano 28 Marzec 2012 Napisano 28 Marzec 2012 pisz do blogera http://ucansew2.blogspot.com/może u niego wystąpiło------------fotki ogólne - typ?umiejscowienie tego logo
RESTY Napisano 30 Marzec 2012 Napisano 30 Marzec 2012 Dzięki za pomoc, ale to po angielsku :(Mnie tego języka w szkole nie uczono a jak działają translatory każdy wie.Jeśli bym mógł prosić o pomoc w tłumaczeniu to też byłbym wdzięczny.
RESTY Napisano 30 Marzec 2012 Napisano 30 Marzec 2012 Ma taka maszynę na zdjęciu ale bez tego logo - widać że maszyna też jesy chyba po renowacji .U mnie logo jest nadrukowane na cokole pod literkami DRP
kopijnik2 Napisano 30 Marzec 2012 Napisano 30 Marzec 2012 ja Cie(ę) bardzo proszę...fotka - maszyny - z przodu - by rozpoznać typczerwona strzałka na miejsce kalki...
RESTY Napisano 30 Marzec 2012 Napisano 30 Marzec 2012 typ Adler 30-1fotki porobię dokładne i wstawie w chomikową galerie.Oczywiscie dodam linka ,trochę mi to zajmie bo teraz mam na głowie sprawy organizacyjne jutrzejszych poszukiwań na Brusie.
kopijnik2 Napisano 30 Marzec 2012 Napisano 30 Marzec 2012 http://myvimu.com/thread/625-adler-maszyna-do-szycia-rekonstrukcja-kalki/1#comment_37237226
RESTY Napisano 1 Kwiecień 2012 Napisano 1 Kwiecień 2012 Serdeczne dzięki - już włączyłem sie do tego tematu .więcej fotek dodane do mojego chomika.Może teraz uda sie od kogoś pozyskać na fotce takie wyraźne logo.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.